Nieuwsoverzicht week 50: iOS 10.2, Super Mario Run en AirPods release

Lars Paijmans
17 december 2016, 16:12
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 50: iOS 10.2, Super Mario Run en AirPods release

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe wet moet smartphonegebruik op de fiets compleet verbieden

Fiets smartphoneverbod

Op de fiets even een WhatsApp-bericht sturen of iemand bellen kan je binnenkort een boete opleveren. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur werkt namelijk aan een fiets smartphoneverbod die gebruik van telefoons op de fiets verbiedt. Uit onderzoek bleek dat touchscreens een enorme afleidende factor zijn in het verkeer, ook op de fiets. Daarom pleit Schultz voor een algeheel smartphoneverbod op de fiets. Zelfs je iPhone in een houder aan het stuur bevestigen, kan volgens de minister niet door de beugel. De enige manier om nog te bellen op de fiets, is dus met een koptelefoon waar een ingebouwde microfoon in zit.

Apple brengt iOS 10.2 uit met nieuwe emoji, wallpapers en meer

iOS 10.2 downloaden

Je kunt nu iOS 10.2 downloaden. De nieuwste update van het besturingssysteem voegt onder andere nieuwe emoji, wallpapers en een iMessage-effect toe. Apple heeft iOS 10.2 beschikbaar gesteld. De tweede grote update voor iOS 10 is nu te downloaden. iOS 10.2 voegt onder andere honderd nieuwe emoji toe. Je kunt nu eindelijk je gesprekken opleuken met een clownsgezicht, bacon of pannenkoeken. Ook bestaande emoji zien er nu anders uit. Daarnaast krijg je nieuwe keuzes voor de achtergrond van je toestel, met wallpapers van gele, blauwe en roze waterbellen.

Officieel: AirPods vanaf nu beschikbaar in de Apple Store voor 179 euro

airpods release

Na weken van speculatie over een mogelijke releasedatum, heeft Apple de AirPods te koop aangeboden in de Apple Store. Vanaf nu kun je de draadloze oordopjes aanschaffen voor 179 euro. De AirPods zijn vanaf nu te bestellen via de website van Apple, waarbij de eerste exemplaren al op 20 december geleverd worden. Mooi op tijd voor de kerstdagen dus. Aanvankelijk zou Apple de draadloze oordopjes al maanden geleden uitgebracht hebben, maar op het laatste moment werden deze uitgesteld. Vanuit het niets zijn de AirPods nu alsnog beschikbaar gekomen.

Downloaden maar: Super Mario Run is nu beschikbaar in Nederland

Super Mario Run Tips

Super Mario Run, de eerste Mario-game voor iOS, is nu te downloaden in de App Store. In Super Mario Run kruip jij in de huid van ieders favoriete loodgieter, die voor de verandering automatisch van links naar rechts rent over het scherm. Het is aan jou om op het juiste moment op het scherm te tikken, zodat je Mario laat springen. Kort tikken zorgt voor kleine sprongetjes, terwijl de besnorde loodgieter hoog de lucht in vliegt als je het scherm langer ingedrukt houdt. Op deze manier spring, duik, ren en glijd je door tientallen levels waarin alle herkenbare personages voorbij komen: Yoshi, Mario, Luigi, Bowser, Toad; iedereen is erbij om van Super Mario Run een succes te maken.

macOS Sierra 10.12.2 nu beschikbaar: de 6 opvallendste nieuwe functies

macOS 10.12.2 downloaden

Als je nu al macOS Sierra draait, kun je macOS Sierra 10.12.2 downloaden. Dit doe je door de update via de Mac App Store te installeren. Zodra de update gedownload is, zal je iMac of MacBook een tijdje bezig zijn om hem te installeren. Houd daar dus rekening mee als je op het punt staat om belangrijke taken op je Mac uit te voeren. De update introduceert onder meer nieuwe emoji, nieuwe wallappers en een aantal kleine features. Ook is de tijdsaanduiding van de accuduur verwijderd. Na klachten over een tegenvallende accuduur van de MacBook Pro, heeft Apple besloten om niet meer te laten zien hoe lang je accu nog meegaat. Dit zou volgens Apple te maken hebben met de nieuwe processors, die de tijdsaanduiding te onbetrouwbaar zouden maken.

Apple voegt knop toe om iCloud agendaspam tegen te gaan

iCloud Agendaspam

De Agenda-app van Apple veranderde de afgelopen weken van een handig overzicht voor je afspraken in een stortvloed aan spam-meldingen. Aan deze iCloud agendaspam komt nu spoedig een einde, nu Apple een speciale knop heeft toegevoegd om deze spam te melden. Apple liet vorige week al weten iets aan deze nieuwe vorm van spam te willen doen. Omdat iCloud geen eigen spamfilters heeft, was het voor mensen heel gemakkelijk om iemand een uitnodiging te sturen met daarin spam-teksten. Zodra de melding door een gebruik werd verwijderd wisten de spammers dat ze een actieve iPhone te pakken hadden, zodat ze nog meer soortgelijke berichten konden sturen.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen