Nieuwsoverzicht week 50: iOS 9.2 en Apple TV 4 review

Redactie
12 december 2015, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 50: iOS 9.2 en Apple TV 4 review

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt iOS 9.2 uit voor iPhone, iPad en iPod touch

ios 9 gebruikersdata

iOS 9.2 werd de afgelopen maanden door Apple getest en is nu beschikbaar voor het grote publiek. De update voert vooral veel verbeteringen door, waaronder in de Safari View Controller. Hierdoor kan Safari voortaan beter binnen apps van derden draaien. Ook brengt iOS 9.2 verbeteringen voor Apple Music. Zo gaat het maken van afspeellijsten, offline bewaren van nummers en bladeren door klassieke muziek makkelijker. Nieuw is Mail Drop, een functie om grote bijlagen in de Mail-app te versturen. Je kunt iOS 9.2 downloaden door op je iOS-apparaat naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ te gaan, waarna de update automatisch verschijnt.

Zo werkt het nieuwe Mail Drop in iOS 9.2

Ons volledige oordeel over de Apple TV 4

Jarenlang was de Apple TV min of meer een ondergeschoven kindje, totdat Apple in september eindelijk een nieuwe versie van de settopbox uit de doeken deed. Sinds eind oktober is de vierde versie van de settopbox in de Benelux verkrijgbaar en die brengt de nodige vernieuwingen met zich mee. Zo heeft de Apple TV 4 een vernieuwd besturingssysteem genaamd tvOS en is er voor het eerst toegang tot de App Store. Tim Cook is er heilig van overtuigd dat apps de ‘toekomst van televisie’ zijn, aangezien ze oneindig veel mogelijkheden toevoegen. Of de nieuwe settopbox de moeite waard is, lees je in onze uitgebreide Apple TV 4 review.

Facebook krijgt offlinefuncties bij slechte dataverbinding

Facebook fotocollage

Het wordt op korte termijn ook mogelijk om Facebook offline te gebruiken, zodat je met een trage of niet werkende internetverbinding toch nog de nieuwsfeed kunt gebruiken. Je kunt straks berichten bekijken die gedownload maar nog niet bekeken zijn, op chats antwoorden en je status updaten. Zodra je toestel weer is verbonden met internet, worden de berichten online gezet. Momenteel krijg je nog een laadlogo te zien als je de Facebook-app opent zonder (fatsoenlijke) toegang tot internet. De app heeft echter de mogelijkheid om op de achtergrond berichten te blijven synchroniseren, die je straks dus ook offline kunt bekijken. Dat is handig voor gebruikers in gebieden of landen met traag mobiel internet.

Apple laat gebruikers kiezen tussen korte accuduur of lelijk hoesje

smart battery case

Verrassend: Apple heeft deze week een iPhone 6(S)-case gelanceerd in de Apple Store. Daarmee kun je de iPhone opladen terwijl je hem gebruikt. De case bestaat uit silicone aan de achterkant, maar is van binnen verzorgd van een zachte voering. De accu moet tot wel 25 uur aan extra gebruikstijd kunnen leveren. Apple wil overigens niet ingaan op details op de site, bijvoorbeeld hoeveel capaciteit de accu biedt. Goedkoop is hij niet: de Smart Battery Case kost 119 euro. Via de website van Apple kun je hem bestellen, waarna hij binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd wordt, maar je kunt hem ook in een Apple Store afhalen.

‘iPhone 6S verkoopt minder goed dan iPhone 6’

iphone 6s populairder

Ondanks dat de iPhone 6S in zijn openingsweekend een verkooprecord neerzette, is het toestel in de maanden augustus, september en oktober minder vaak over de toonbank gegaan dan zijn voorganger. Volgens de marktonderzoeker Kantar World Panel daalde de totale verkoop van iPhones met 25 procent vergeleken met een jaar eerder, terwijl de smartphonemarkt in zijn geheel een daling van 6 procent noteerde in dezelfde periode. In de totale verkoop had de iPhone 6S een aandeel van 24,4 procent ten opzichte van 33 procent voor de iPhone 6 (in 2014) en 22 procent voor de iPhone 5S (2013). Met een aandeel van 10,8 procent kan gesteld worden dat de 6S Plus een stuk minder populair dan zijn kleinere broertje.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen