Nieuwsoverzicht week 5: FaceTime-bug, Apple gamingdienst en datalek

Deze week niet al het Apple-nieuws kunnen volgen? Geen paniek. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Apple werkt aan eigen gamingdienst met abonnementen’

iOS game ontwikkelaars

Apple zou een eigen gamingdienst willen lanceren. Volgens anonieme bronnen praat Apple met verschillende game-ontwikkelaars om zich aan te sluiten bij de nieuwe dienst van het bedrijf uit Cupertino. Het is onduidelijk welke ontwikkelaars dat precies zijn. Net zoals bij Netflix zouden gebruikers een vast bedrag per maand betalen om vervolgens volledige toegang te krijgen tot een groot aanbod aan verschillende spellen. Het plan voor deze abonnementsdienst voor games ligt er schijnbaar nog niet zo lang.

→ Lees verder over  Apples gamingdienst

Kritieke FaceTime-bug maakt afluisteren mogelijk: dit moet je weten

FaceTime-bug

Een bug in de FaceTime-app zorgt ervoor dat iemand je al kan horen voordat je opneemt. Het is één van de grootste software-blunders in lange tijd voor Apple. De kwalijke functie, groepsgesprekken, is tijdelijk offline gehaald. Het bedrijf uit Cupertino werd vorige week al op de hoogte gebracht door een Twitter-gebruiker. Door de softwarefout kun je in de praktijk iemand afluisteren door hem of haar te bellen via FaceTime, zonder dat er wordt opgenomen.

→ Lees verder over de softwareblunder in FaceTime

Miljarden wachtwoorden liggen op straat: zo check je of jij de klos bent

Datalek Collection 2-5

Heb jij een account bij Dropbox of LinkedIn? Dan doe je er verstandig aan om te checken of jouw gebruikersnaam en wachtwoord niet zijn gelekt. Eerder deze maand circuleerde er een bestand met miljoenen inloggegevens van populaire sites zoals Dropbox en LinkedIn op het internet. Nu, nog geen twee weken later, blijkt dat dit slecht het topje van de ijsberg was. Er zijn namelijk nog vier verzamelingen met inloggegevens opgedoken. Deze gecombineerde 2.2 miljard (!) wachtwoorden en accountnamen worden onderling verspreid door hackers, zo zegt Wired.

→ Lees verder over het datalek en hoe je het checkt

Apple Q1 2019 kwartaalcijfers: 6 dingen die je moet weten

Apple kwartaalcijfers Q1 2019

Apple heeft de kwartaalcijfers van Q1 2019 bekendgemaakt, dat zijn de maanden oktober, november en december. Hieruit kunnen we opmaken dat de iPhone-verkoop is gedaald, maar Apples diensten zoals Apple Music en de App Store met 17 procent flink groeiden. Ook is er bekendgemaakt dat wereldwijd 1,4 miljard actieve Apple-apparaten zijn en de iPhone-prijs in meerdere landen omlaag gaat. Tot slot is er een recordomzet behaalt in de categorie ‘Andere producten’ waar AirPods, de Apple Watch en andere accessoires onder vallen.

→ Lees verder over de kwartaalcijfers van Apple

‘Apples tv-dienst start in april, maar waarschijnlijk niet in Nederland’

Apple tv-dienst april

The Information schrijft dat Apple in april zijn tv-dienst zal starten. Dat gebeurt relatief simpel: met een grote update van de TV-app die nu al op de Apple TV staat. Dat Apple zijn tv-dienst aan gaat bieden via deze TV-app is mogelijk slecht nieuws voor de Nederlandse en Belgische markt. Deze app is hier nog steeds niet beschikbaar, wat doet vermoeden dat de twee landen niet bij de eerste groep zitten waar de dienst beschikbaar komt.

→ Lees verder over Apples tv-dienst

En dan nog iets: lees ook onze iPad mini 2019 verwachtingen en onze iPad 2019 verwachtingen terug!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.