Nieuwsoverzicht week 5: iOS 12-functies gelekt en iPhones in 2018

Wouter Nijsen
3 februari 2018, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 5: iOS 12-functies gelekt en iPhones in 2018

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! Ook in 2018 zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple elke week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Gelekt: deze 4 functies komen dit najaar naar iOS 12

ios 11.2.1

Vorige week hakte Apple een belangrijke knoop door: iOS 12 gaat zich op stabiliteit focussen, en belangrijke nieuwe functies schuiven een jaar door naar iOS 13. Dit wil echter niet zeggen dat ons een saaie WWDC-keynote te wachten staat, want volgens Bloomberg is er nog genoeg om naar uit te kijken. De standaard Foto’s-app die op iedere iPhone en iPad staat, wordt wederom vernieuwd. Hoewel niet alle functies iOS 12 zullen halen, werkt Apple aan nieuwe algoritmes die foto’s beter kunnen sorteren. Apples videobel-platform FaceTime is al jaren toe aan een upgrade, en dat zou in iOS 12 eindelijk gebeuren.

→ Lees verder over de gelekte iOS 12-verbeteringen

Wat je moet weten over Apples Q1 2018 kwartaalcijfers

apple kwartaalcijfers Q1 2018

Het eerste fiscale kwartaal van 2018 (en het laatste kalenderkwartaal van 2017) zit erop, dus is het tijd voor Apple om de balans op te maken. Voorafgaand aan de bekendmaking van de Q1 2018-kwartaalcijfers werd er veel gezegd over de iPhone-verkoop. De iPhone X zou het niet goed genoeg doen en ook aandeelhouders waren bezorgd. Dit was niet geheel onterecht, want er werden bijna een miljoen minder iPhones verkocht dan in hetzelfde kwartaal in 2016. Toch verdiende het bedrijf ondanks de lagere aantallen meer geld. Dat is volgens Tim Cook wél te danken aan de iPhone X: “De X overtrof alle verwachtingen.”

→ Lees verder over Apples kwartaalcijfers van Q1 2018

Honderden T-Mobile-klanten kunnen niet bellen met iPhone X, 8 of 8 Plus

RTL Nieuws schrijft dat honderden T-Mobile-klanten niet of nauwelijks kunnen bellen met hun nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X. Tot overmaat van ramp lijkt het probleem niet met een software-update op te lossen te zijn. De provider stelt voor om het toestel om te ruilen voor een nieuwe, aangezien de fout in de hardware zit. De klachten vertellen nagenoeg allemaal hetzelfde verhaal: als je iemand probeert te bellen valt de verbinding al na een paar seconden helemaal weg. Dit probleem speelt inmiddels al drie maanden, maar zowel Apple als T-Mobile heeft nog geen oplossing.

→ Lees verder over de iPhone X-problemen met T-Mobile

Opinie: Hoe de Apple TV wel een verkoopsucces kan worden

Apple TV verkoop nederland

Hoewel steeds meer mensen een abonnement op Netflix en andere streamingdiensten nemen, is de Nederlandse verkoop van de Apple TV in Nederland flink gedaald. Uit een onderzoek van GfK blijkt dat er in 2016 in Nederland 67.438 Apple TV’s over de toonbank gingen, een jaar later waren dit er nog maar 30.754. Ondertussen stijgt de Nederlandse verkoop van de Chromecast hard van 385 duizend in 2016 naar 429 duizend in 2017. En geef de consument eens ongelijk: als je een apparaat zoekt waarmee je Netflix en YouTube naar je tv kunt streamen, is de keuze tussen een Apple TV van 159 euro of Chromecast van 39 euro snel gemaakt.

→ Lees verder in ons opinie-artikel over de Apple TV-verkoop

Hoe Apple in 2018 meer verschillende iPhones gaat produceren dan ooit

iPhone SE 2 productie

Eind 2017 bracht Apple voor het eerst drie nieuwe iPhones in korte tijd uit. Dit bleek een flinke uitdaging te zijn voor het bedrijf uit Cupertino. De iPhone X verscheen noodgedwongen een maand later dan de iPhone 8, en was daarna nog wekenlang slecht verkrijgbaar door productieproblemen. Apple lijkt deze misstappen inmiddels te boven te zijn, maar de volgende hobbel in de weg is alweer in zicht. Met een iPhone SE 2 op komst moet Apple weer een nieuw toestel op grote schaal produceren. Tel hierbij op dat er ook voor dit najaar weer drie iPhones op het programma staan: een 6,5-inch budgetversie van de iPhone X, verbeterde iPhone X en iPhone X Plus.

→ Lees verder over Apples iPhone-productie in 2018

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen