Nieuwsoverzicht week 5: iPad-toekomst en namaak Apple-accessoires

Wouter Nijsen
4 februari 2017, 15:50
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 5: iPad-toekomst en namaak Apple-accessoires

In de vijfde week van 2017 verscheen er weer interessant iPhone nieuws. Heb je het gemist, check dan dit nieuwsoverzicht met de belangrijkste nieuwtjes van afgelopen week.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook: “We hebben iets moois in petto voor de iPad”

10,5 inch-ipad productie

Hoewel de verkoopcijfers van de iPad nog steeds blijven dalen, heeft Apple de hoop voor de tablet nog niet opgegeven. Apple-ceo Tim Cook zegt optimistisch te zijn over de toekomst van de iPad. “Er komen mooie dingen aan voor de iPad”, aldus Cook. “Klanttevredenheid is torenhoog met 99 procent bij de iPad Pro. Ik zie dus veel goeds en hoop in de nabije toekomst op betere resultaten.” Het bedrijf worstelt al jaren met het dilemma dat rond de iPad hangt. Aanvankelijk werden er veel exemplaren verkocht, maar in tegenstelling tot de iPhone kopen consumenten veel minder vaak een nieuw exemplaar. Dit heeft deels te maken met de manier waarop tablets gebruikt worden, vaak minder intensief dan de iPhone. Maar heeft Apple ook deels aan zichzelf te danken omdat er iedere keer maar relatief weinig vernieuwingen worden doorgevoerd.

→ Lees verder over de toekomst van de iPad.

Super Mario Run 78 miljoen keer gedownload, 4 miljoen keer gekocht

Nintendo maakte zijn kwartaalcijfers bekend en stond daarbij ook even stil bij Super Mario Run. De game is sinds 15 december beschikbaar voor iOS en is tot nu toe 78 miljoen keer gedownload. Van alle downloads heeft zo’n 5 procent de game daadwerkelijk gekocht, wat neer komt op zo’n 4 miljoen verkopen. In Super Mario Run krijgen mensen de kans om de eerste drie levels op verschillende niveaus uit te spelen. Op het vierde level zit een timer en wil je daarna nog verder spelen, dan zul je de volledige game moeten aanschaffen. Dat kost eenmalig een tientje. In maart komt het spel beschikbaar voor Android-toestellen.

→ Lees verder over de Super Mario Run-verkoopcijfers.

‘Apple werkt aan nieuwe MacBook-chip voor ‘Power Nap’-modus’

MacBook Pro Touch Bar levertijd

Apple werkt volgens verschillende bronnen aan een nieuwe chip voor toekomstige MacBooks. Deze chip wordt gemaakt door ARM en zou naast de Intel-processors gaan werken. Hij lijkt op degene die in de nieuwste MacBook Pro zit om de Touch Bar van power te voorzien. De geüpdatete versie heeft codenaam T310 en vervult verscheidene functies als de computer in slaapstand staat. Die taken neemt de chip dan over van die van Intel. Die zijn namelijk niet zo zuinig als de ARM-variant. De accu van de MacBook moet op die manier langer mee gaan. Tijdens zijn ‘Power Nap’ haalt de MacBook nog wel e-mails op, kunnen updates geïnstalleerd worden en synchroniseert de agenda je afspraken. Voor zwaardere taken blijft de Intel-chip voorlopig in gebruik.

→ Lees verder over de nieuwe MacBook-chip.

‘Bol.com verkoopt duizenden namaakproducten, waaronder Apple-accessoires’

Bol.com namaakproducten

Bol.com heeft de afgelopen tijd duizenden producten verkocht die onveilige namaakversies van het echte product zouden zijn. Organisatie React stelt dat verkooppartners van de webwinkel producten verkopen die niets meer zijn van vervalste versies van producten van bekende merken. Dit komt omdat de webwinkel sinds 2011 samenwerkt met duizenden externe webshops die hun producten via Bol.com aan mogen bieden. Hierdoor verschijnen de namaak iPhone-kabels en opladers gewoon in de zoekresultaten. Dit maakt het voor consumenten die wat minder goed opletten lastig om de echte van de neppe kabels te onderscheiden. React heeft het afgelopen jaar al 20 rechtszaken tegen deze partijen aangespannen.

→ Lees verder over de namaakproducten bij Bol.com.

Video: iPhone 8-concept verandert homeknop in interactief touchscreen

Ontwerper Thadeu Brandão heeft eigenhandig een interessante versie van de iPhone 8 gemaakt. Op basis van de geruchten rondom het nieuwe toestel van Apple, ontwierp hij een iPhone met een gloednieuwe homeknop. Deze is in plaats van alleen een knop een touchscreen, die doet denken aan de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro. Omdat het display van de iPhone 8 de volledige voorkant vult, is er aan de onderkant ruimte voor een extra display. Hier verschijnen niet alleen interactieve knoppen, maar geeft de homeknop een volledig nieuwe functie. In plaats van enkel een vingerafdrukscanner en homeknop, kan deze toets zich aanpassen aan de apps die je op dat moment gebruikt.

→ Lees verder over het nieuwe iPhone 8-concept.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen