Nieuwsoverzicht week 5: iPhone 7 design en iPhone 5SE aankondiging

Redactie
6 februari 2016, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 5: iPhone 7 design en iPhone 5SE aankondiging

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuw design iPhone 7 verschilt weinig van iPhone 6(S)’

iphone 6s indruk

Hoewel verwacht wordt dat het design van de iPhone 7 sterk afwijkt van het ontwerp van de iPhone 6(S), zou dat nog wel eens flink tegen kunnen vallen. De telefoon zou volgens een nieuw gerucht namelijk maar op twee punten iets veranderd zijn. De iPhone 7 zou niet langer over een uitstekende camera en de herkenbare antennestrepen aan de achterkant beschikken. Dat laatste zorgt ervoor dat de iPhone voortaan stabieler op oppervlaktes ligt. Of de iPhone 7 hierdoor dunner wordt dan zijn voorgangers is onduidelijk. Volgens eerdere geruchten laat Apple ook de homeknop weg om de smartphone dunner te maken. Ook wordt gesproken over een dubbele camera aan de achterkant.

iPad Pro review: onhandig als tablet, beperkt als laptopvervanger

ipad pro review

De iPad Pro is met zijn 12,9 inch-scherm de grootste tablet die Apple ooit heeft uitgebracht. Het formaat is in het begin dan ook erg wennen; de Pro is een flinke slag groter dan de iPad Air 2 (9,7 inch) en weegt 713 gram, waardoor hij ook niet bepaald licht is. De iPad is meer dan zijn voorgangers bedoeld voor productiviteit, al zul je daarvoor nog wel de apart verkrijgbare toetsenbordcase (179 euro) moeten aanschaffen. Is de megatablet veelzijdig genoeg om zijn hoge prijs te rechtvaardigen? Je leest het in onze uitgebreide iPad Pro review.

‘Aankondiging iPhone 5SE en iPad Air 3 op 15 maart’

apple logo iphone nieuws

Apple is volgens 9to5Mac van plan om de iPhone 5SE en iPad Air 3 op 15 maart officieel te onthullen. Op dezelfde dag zou het bedrijf ook nieuwe bandjes voor de Apple Watch en een update voor besturingssysteem watchOS presenteren. Vooralsnog heeft Apple geen uitnodigingen voor een aankomend evenement uitgestuurd, maar anonieme bronnen zouden aan 9to5Mac hebben laten weten dat het bedrijf uit Cupertino medio maart overweegt. De precieze datum zou in aanloop naar het evenement nog kunnen veranderen. Apple zelf reageert traditiegetrouw niet op geruchten omtrent onaangekondigde producten.

Waarom Apple meer apps voor andere platformen wil maken

tim cook interview

Tijdens een bijeenkomst over de toekomstplannen van Apple heeft ceo Tim Cook laten doorschemeren dat het bedrijf voornemens is om meer apps voor andere platforms, zoals Android, uit te brengen. Volgens Cook is de Apple Music-app voor Android een goede manier om te testen hoe de services van Apple het doen op andere platforms. Mogelijk worden er in de nabije toekomst meer apps omgezet voor bijvoorbeeld Android. Concurrenten Google en Microsoft maken al langer apps voor andere platforms. Apple heeft momenteel slechts drie apps in de Google Play Store staan: Apple Music, de overstap-app Move to iOS en Beats Pill, een companion-app voor de gelijknamige bluetoothspeaker.

Error 53: reparatie door derden maakt iPhone 6 onbruikbaar

iphone 6s preview

Duizenden iPhone 6-gebruikers klagen over een mysterieuze ‘Error 53’ die hun toestel onbruikbaar maakt. De laatste iOS-versie zou kunnen detecteren als de iPhone door derden is gerepareerd en het toestel vervolgens vergrendelen. Er wordt geen waarschuwing gegeven en er is geen oplossing voor de gewraakte foutcode, die zou opduiken bij toestellen waarvan de vingerafdrukscanner is gerepareerd door een derde, onofficiële partij. Error 53 zou ook verschijnen bij gebruikers van een beschadigde iPhone 6 die hun toestel niet hebben laten repareren. Apple adviseert gebruikers die Error 53 op hun toestel zien verschijnen contact op te nemen met de eigen klantenservice. Dat kan via deze pagina.

Categorieën: Apple, Apps, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen