Nieuwsoverzicht week 5: Apple Watch komt in april en iOS 8.1.3 beschikbaar

Wouter Nijsen
31 januari 2015, 12:30
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 5: Apple Watch komt in april en iOS 8.1.3 beschikbaar

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Officieel: de Apple Watch verschijnt in april

gouden apple watch

Apple maakte deze week de kwartaalcijfers van Q1 2015 bekend en tijdens deze bekendmaking kwam CEO Tim Cook met meer details over de Apple Watch. Volgens hem verschijnt de wearable in april van dit jaar. Eerder werd uitgegaan van een Apple Watch release in maart, naar aanleiding van voorspellingen van analisten en bronnen die bekend zijn met de Apple Watch-productie. Overigens is een precieze datum nog steeds niet bekend en is het niet zeker of de smartwatch in april ook in de Nederlandse winkels ligt. Daarnaast weten we nog steeds niets over de prijzen van de wearable, behalve dat het basismodel 349 dollar gaat kosten.

iOS 8.1.3. nu te downloaden

iOS 8.1.3

Begin deze week rolde Apple iOS 8.1.3 uit, de derde grote update van iOS 8.1. Door iOS 8.1.3 heb je in de toekomst minder opslagruimte nodig om software-updates te kunnen downloaden en installeren. Dit is een belangrijke verbetering, zeker voor oudere iOS-apparaten die minder opslagruimte tot hun beschikking hebben. Met deze toestellen is het soms lastig om updates direct te installeren, zoals het geval bij de release van iOS 8. Dit besturingssysteem vroeg om meerdere gigabytes aan vrije opslag, wat bij veel gebruikers voor problemen zorgde. Uiteraard verhelpt iOS 8.1.3 ook de nodige bugs.

‘Samsung wordt de belangrijkste producent van nieuwe iPhone-chips’

iPhone 6 batterijduur

Samsung zal wederom een grote rol spelen in de productie van de aankomende iPhone, die waarschijnlijk de iPhone 6S gaat heten. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal volgens Maeil Business ongeveer 75 procent van de nieuwe A9-chips voor de nieuwe iPhone gaan maken. Het overige deel zou in Apples eigen fabriek in Austin gemaakt worden. Het lijkt erop dat Apple voorlopig nog niet zonder Samsung kan, want de A9-chip is één van de belangrijkste componenten in het nieuwe toestel. De laatste jaren kwamen de bedrijven elkaar in de rechtbank namelijk vaak tegen omdat ze elkaar van patentschendingen beschuldigden.

Grootste winst ooit voor Apple dankzij iPhone 6 en iPhone 6 Plus

iPhone 7 review

In de laatste maanden van 2014 verkocht Apple maar liefst 74,5 miljoen iPhones, een recordaantal. Een jaar eerder lag het aantal verkochte iPhones nog op 51 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van Apple zelf. Het bedrijf uit Cupertino verkocht nooit eerder zoveel iPhones. “Er was meer vraag naar Apple-producten dan ooit”, zei CEO Tim Cook. Dat blijkt wel, want het bedrijf verkocht 46 procent meer iPhones dan een jaar eerder. De verkopen zijn vooral te danken aan de nieuwe iPhones, die rond de feestdagen goed verkochten. De iPhone 6 ging vaker over de toonbank dan de iPhone 6 Plus, hoewel geen precieze cijfers naar buiten zijn gebracht.

Gelekte hoes ‘toont’ de komst van de iPad Pro

ipad pro hoes

Een nieuwe foto toont een hoes die voor de iPad Pro gemaakt zou zijn. De grotere tablet van Apple krijgt, als we het plaatje mogen geloven, vier speakers. Op de afbeelding hiernaast is een hoes te zien die door een derde partij is gemaakt. Het product is ter vergelijking niet ergens naast gelegd, dus het blijft gokken op de grootte, maar er past waarschijnlijk een flinke tablet in met een afmeting van tussen de 12,2 en 12,9 inch. Als je goed naar de hoes kijkt, zie je onder en boven uitsparingen voor de speakers. Dat zou kunnen betekenen dat de nieuwe iPad vier speakers krijgt voor stereogeluid, wat fijn is voor muziek luisteren of video’s kijken. Aan de rechterkant zijn uitsparingengemaakt voor volumeknoppen, bovenin voor de koptelefoon en een powerknop. Boven in de achterkant is plek voor een camera en onder in het midden komt de Lightning-poort.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen