Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped, de App Store-jaarlijst en meer

Dilara Isik
5 december 2020, 16:13
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped, de App Store-jaarlijst en meer

We hebben weer een week vol met Apple-nieuws achter de rug. Hier zetten we het belangrijkste iPhone-nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

App-abonnementen vanaf nu deelbaar met je gezin

app-abonnementen delen met gezin

iPhone- en iPad-gebruikers die onderdeel zijn van een Apple-familie kunnen nu ook app-abonnementen met elkaar delen. Op die manier hoef je slechts eenmalig een abonnement op een bepaalde app af te sluiten, waarna de rest van het gezin die app ook kan gebruiken. De mogelijkheid werd afgelopen zomer tijdens softwareconferentie WWDC al aangekondigd, maar rolt vanaf nu geleidelijk uit voor Apple-gebruikers.

→ Lees hoe je app-abonnementen met je gezin kunt delen

‘Apple kondigt op 8 december nieuwe hardware aan’

Apple November evenement

Apple komt mogelijk met een nieuwe hardware-aankondiging. Website MacRumors heeft een interne memo van Apple in handen. Daaruit blijkt dat de techreus op 8 december om 14.30 uur Nederlandse tijd mogelijk nieuwe hardware aankondigt. De memo is gericht aan service providers. Apple zegt dat er “Apple Care-gerelateerde veranderingen” aankomen. Om wat voor soort product het precies gaat is nog niet bekend.

→ Lees meer over de mogelijke hardware-aankondiging van Apple

iPhone 12-gebruikers klagen over accu- en internetproblemen

Nu de iPhone 12 al een tijdje door talloze mensen wordt gebruikt, duiken er steeds meer problemen op met de toestellen. Een nieuwe reeks aan klachten richt zich op de accu en internetverbinding. Nu de startperiode voor veel mensen voorbij is, valt op hoe vooral bij de iPhone 12 Pro en iPhone 12 mini de accucapaciteit in rap tempo omlaag gaat. Zelfs als het toestel stand-by is en zowel wifi als 5G zijn uitgeschakeld, is in de batterij-instellingen te zien dat de batterij snel leeg gaat.

→ Lees verder over de klachten van iPhone 12-gebruikers

Spotify Wrapped 2020: bekijk jouw muzikale jaaroverzicht

Spotify Wrapped 2020

December is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is voor jaarlijstjes. Spotify bijt het spits af met Spotify Wrapped 2020. Ieder jaar registreert muziekdienst Spotify iedere minuut die je naar muziek luistert. Dat wordt aan het einde van het jaar netjes verpakt in een jaaroverzicht, waarin je kunt zien wat je favoriete artiesten, nummers en genres zijn.

→ Lees hier hoe je jouw muzikale jaaroverzicht van 2020 bekijkt

Dit zijn Apples favoriete en populairste apps van 2020

Populairste iPhone-apps 2020

Apple is er dit jaar vroeg bij met zijn jaarlijstje. In een groot overzicht presenteert het bedrijf zijn favoriet apps van het jaar en welke het meest werden gedownload in Nederland. Zoals ieder jaar maakt Apple onderscheid in zijn jaarlijst. Enerzijds is er de lijst die handgekozen is door Apple zelf. Daarnaast heb je de lijsten die puur op basis van populariteit zijn samengesteld.

→ Bekijk welke apps in de jaarlijst van Apple staan

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu