Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped 2019, streamingdienst Plex en meer

Dilara Isik
7 december 2019, 16:47
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 49: Spotify Wrapped 2019, streamingdienst Plex en meer

Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste apps en games van 2019 volgens Apple

Apple heeft op maandag haar favoriete apps en games van 2019 bekendgemaakt. Tijdens een presentatie in New York werden ontwikkelaars en andere genodigden bedankt voor hun creaties. In december blikt het bedrijf van Tim Cook altijd terug op afgelopen jaar door haar favoriete apps en games uit de App Store te belonen. Normaal gesproken wordt deze prijsuitreiking via een persbericht bekendgemaakt, maar dit keer werd er een heus evenement aan gewijd. Leuk detail: de beste iPhone-app van 2019 werd uitgereikt aan een Nederlandse ontwikkelaar voor zijn camera-app Spectre.

Lees meer over de winnaars van de Apple Best Of 2019-awards

Apple biedt oplossing voor accuproblemen 13 inch-Macbook Pro

De MacBook Pro die eerder dit jaar verscheen kampt met problemen, zo stelt Apple in een nieuw bericht. In een document op de Apple Support-website legt het bedrijf de problemen uit. Het gaat hier om het goedkoopste instapmodel van de 13 inch-MacBook Pro die in juli 2019 uitkwam. Deze kun je herkennen aan de twee aanwezige Thunderbolt 3-poorten. De onlangs verschenen 16 inch-MacBook Pro zou hier geen last van hebben. Het probleem is gemakkelijk te herkennen: de MacBook schakelt zichzelf automatisch uit, ook als de accu nog opgeladen is. Op online fora zijn inmiddels flinke lijsten te vinden met gebruikers die tegen dit probleem aanlopen. Klik hieronder voor de oplossing!

Lees meer over de oplossing voor accuproblemen 13 inch-MacBook Pro

Plex onthult ‘gratis’ streamingdienst

Plex streamingdienst

Netflix, Disney Plus en Apple TV Plus hebben er op de valreep van 2019 een nieuwe concurrent bij gekregen. Ook Plex heeft nu zijn eigen videodienst, die volledig gratis te gebruiken is en een aantal bekende namen bevat. De Video-app pakt het net wat anders aan dan de concurrentie. In plaats van een maandelijks bedrag te vragen voor onbeperkte toegang tot het aanbod van de dienst, kun je alles wat Plex te bieden heeft gratis bekijken, maar wel met advertenties tussendoor. Het enige wat je nodig hebt is een Plex-account, die je gratis kunt aanmaken. Omdat de dienst kosteloos te gebruiken is, kun je de advertenties niet overslaan. Ook is er geen betaald abonnement beschikbaar om deze reclames uit te schakelen.

Lees meer over de gratis streamingdienst van Plex

Spotify Wrapped 2019

Welke muziek heb jij dit jaar het meest geluisterd? En hoe ziet jouw jaaroverzicht eruit? Voor Spotify-gebruikers kun je dit met een druk op de knop achterhalen dankzij 2019 Wrapped. Al een paar jaar duikt muziekdienst Spotify in de statistieken om iedere gebruiker een persoonlijk jaaroverzicht voor te schotelen. Met alle gegevens die de dienst verzamelt komen er allerlei leuke weetjes over je luistergedrag naar boven. Zo zie je in 2019 Wrapped uiteraard wie je favoriete artiesten waren, maar ook het exacte aantal minuten dat er Spotify-muziek uit je speakers schalde.

Lees meer over Spotify Wrapped 2019

‘Apple brengt volgend jaar vijf iPhones uit’

iphone 2020 5 iphones kuo

Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo brengt Apple volgend jaar vijf toestellen uit. In 2021 zou de eerste compleet draadloze iPhone volgen. Het kleinste (en goedkoopste) model krijgt volgens hem een 4,7 inch-lcd-scherm en komt in de eerste helft van 2020 uit. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de iPhone SE 2. In de overige maanden zouden nog vier toestellen volgen, die allemaal een oled-scherm krijgen. Volgens de analist brengt het bedrijf uit Cupertino in 2021 de iPhone SE 2 Plus uit.
Lees meer over ‘vijf iPhone 2020-modellen op komst

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2020
Apple MacBook Pro 2020

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu