De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 49: iOS 12.1.1, nieuwe AirPods en 2018 Wrapped

Wouter Nijsen
8 december 2018, 15:59
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 49: iOS 12.1.1, nieuwe AirPods en 2018 Wrapped

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.1.1 nu beschikbaar met vernieuwde FaceTime-app, Face ID-fix en meer

iPhone XS problemen

Na een aantal testversies brengt Apple iOS 12.1.1 voor alle iPad- en iPhone-gebruikers uit. Als je nu iOS 12 draait, ontvangt je iPad of iPhone de update sowieso. Een belangrijke toevoeging is de uitbreiding van de haptische feedback-functie voor de iPhone XR. Voortaan kun je de 3D Touch-vervanger gebruiken om een voorvertoning van een app te zien. Daarnaast is de interface van FaceTime iets aangepast. Aan de onderkant is een balk toegevoegd, waardoor je bijvoorbeeld snel naar de andere camera kan switchen.

→ Lees verder over de iOS 12.1.1-update

2018 Wrapped: Bekijk nu je persoonlijke Spotify-jaaroverzicht

Spotify Wrapped

Ieder jaar krijgen Spotify-gebruikers een uitgebreid jaaroverzicht voorgeschoteld. De muziekdienst maakt hiermee een samenvatting van allerlei interessante statistieken over je luistergedrag. Zo zie je hoeveel minuten je in totaal naar muziek geluisterd hebt dit jaar, welke artiesten het populairst waren en welke nummers in jouw persoonlijke top 5 staan. Het volledig jaaroverzicht kun je opvragen via een speciale website van Spotify. Daar krijg je ook een handige samenvatting, die je met een druk op de knop kunt delen op social media of WhatsApp.

→ Lees verder over 2018 Wrapped van Spotify

watchOS 5.1.2 nu beschikbaar: hartfilmfunctie werkt nog niet in Nederland

watchos 5.1.2

Apple heeft watchOS 5.1.2 beschikbaar gesteld, een tussentijdse update voor de software van de Apple Watch. De belangrijkste toevoeging is de nieuwe hartfilmfunctie (ECG). De ECG-functie is geen onderdeel van de update in Nederland, omdat Apple nog geen goedkeuring heeft gekregen van de gezondheidsorganisaties. In de VS heeft het bedrijf dit wel gedaan, waardoor de hartfilmpjesfunctie voorlopig alleen daar beschikbaar is. Naast het maken van hartfilmpjes kan de functie ook een onregelmatige hartslag registreren. Hiervoor wordt iedere twee uur een meting gedaan.

→ Lees verder over de watchOS 5.1.2-update

Kindvriendelijke YouTube Kids-app komt in 2019 naar Nederland

YouTube Kids release Nederland

YouTube Kids is een aparte app die al sinds 2015 in de Verenigde Staten beschikbaar is. “Begin 2019” kunnen ook Nederlanders ermee aan de slag. YouTube Kids laat alleen kindvriendelijke filmpjes zien en biedt ouders een hoop functies om hun kids te beschermen. Video’s waarin mogelijk aanstootgevende onderwerpen, zoals drugs of geweld, in voorkomen worden geweerd. Google maakt hiervoor gebruik van kunstmatige intelligentie. Tijdens een paar incidenten in de VS bleek dat deze computers er soms naast zitten, waardoor kinderen deze filmpjes alsnog te zien kregen.

→ Lees verder over de Nederlandse release van YouTube Kids

‘Apple brengt in begin 2019 en in 2020 nieuwe AirPods uit’

Nieuwe AirPods 2019

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo schrijft op basis van bronnen dat Apple in het eerste kwartaal van 2019 nieuwe AirPods uitbrengt. Deze zijn grotendeels hetzelfde als de draadloze oordopjes die nu al in de winkels liggen, met als verschil dat je het doosje draadloos kunt opladen. Ook wordt het bluetoothsignaal volgens Kuo verbeterd, wat voor een betere en betrouwbare verbinding moet zorgen. Over deze AirPods hebben we al maanden geruchten gehoord, en Apple leek ze zelfs te gebruiken in een video tijdens de september-keynote.

→ Lees verder over de nieuwe AirPods in 2019

Bekijk ook: onze MacBook Air 2018 videoreview

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen