Nieuwsoverzicht week 48: 2018 iPhones en het succes van de AirPods

Wouter Nijsen
9 december 2017, 16:17
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: 2018 iPhones en het succes van de AirPods

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple werkt aan budgetversie iPhone X met metalen achterkant’

iPhone X Plus concept

September 2018 is nog ver weg, maar Apple is al druk bezig met de opvolgers van de iPhone 8 en iPhone X. Naast een premium iPhone 2018 en een iPhone X Plus, verschijnt er in dezelfde periode een derde model op de markt. Dit moet het ‘budgettoestel’ worden dat zich op de consument richt die geen 1100 euro voor een iPhone wil betalen. ‘Budget’ staat hier bewust tussen aanhalingstekens, want zoals het er nu naar uitziet mikt Apple met dit toestel op dezelfde prijs als de iPhone 8. KGI-analist Ming Chi-Kuo gaf onlangs de eerste info over dit toestel prijs: hoewel het apparaat er op het eerste gezicht uitziet als een iPhone X, zijn er hier en daar wat concessies gedaan om de prijs lager te houden.

→ Lees verder over de 6,1 inch-iPhone in 2018

Opinie: Waarom het logisch is dat de vraag naar AirPods stijgt

AirPods tweede indruk

Het heeft lang geduurd, maar de AirPods zijn nu eindelijk goed leverbaar. Bestel je een paar van de oordoppen, dan zijn ze binnen twee dagen tot een week in huis. Begin dit jaar stond de levertijd nog op anderhalve maand, in augustus was dat nog twee tot drie weken. De bekende analist Ming-Chi Kuo stelt dat het aantal verscheepte AirPods volgend jaar zal verdubbelen. Dit jaar zouden er naar schatting 13 tot 14 miljoen stuks zijn verscheept, want Kuo denkt dat het in 2018 om een aantal van 26 tot 28 miljoen stuks gaat. “Er is veel vraag geweest naar de AirPods”, zegt Kuo. “De levertijden zijn flink gezakt, dankzij een verbeterd productieproces en grotere capaciteit. We verwachten dat de AirPods één van de populairste producten blijven in 2018.”

→ Lees verder in ons opinieartikel over de AirPods

Nieuwe iOS 11.2-bug gaf anderen toegang tot je HomeKit-apparaten

Apples software-team heeft het er maar druk mee: een nieuwe iOS 11.2-bug gaf anderen ongeoorloofd toegang tot je HomeKit-apparaten. In een verklaring aan 9to5Mac geeft Apple aan op de hoogte te zijn van de bug. Het bedrijf heeft zelfs al een oplossing doorgevoerd aan de kant van Apples servers. Je hoeft je iPhone of iPad dus niet bij te werken om jezelf weer te beschermen. Door de kwetsbaarheid konden alle apparaten die met de HomeKit-app waren verbonden door iemand anders bestuurd worden. Vervelend als een buitenstaander met je lampen kan spelen, maar ook gevaarlijk voor alle slimme deursloten die je met de app kunt openen en sluiten.

→ Lees verder over de HomeKit-bug in iOS 11.2

Hoe Apple jouw gegevens verzamelt maar toch je privacy beschermt

Apple differential privacy

Apple mag dan bekendstaan om zijn focus op privacy, het is voor grote techbedrijven anno 2017 haast onmogelijk om bij te blijven zonder gegevens van gebruikers te analyseren. Door te zien hoe miljoenen iPhone-eigenaren het toestel gebruiken, kan Apple immers veel leren: welke functies zijn het populairst, waar worden fouten gemaakt en voor welke onderdelen van iOS is de meeste aandacht nodig? Apple legt uit hoe het bedrijf probeert om beide doelen tegelijk te verwezenlijken. In een nieuw bericht op het machine learning-blog legt Apple uit hoe de ‘Differential Privacy’ de sleuteltechniek hiervoor is. We hebben al eens uitgelegd hoe deze techniek werkt, maar in het kort zit het zo:

→ Lees verder over Apple Differential Privacy

Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

iPhone SE 2

Dit jaar heeft Apple heel wat dingen gedaan die het bedrijf anders nooit doet, wat ook van 2018 een interessanter jaar maakt. Brengt het bedrijf dit najaar weer drie iPhones uit in plaats van twee? En is de iPhone 8 de laatste iPhone met Touch ID, of keert de vingerafdrukscanner in 2018 ook nog terug? De eerste geruchten over de nieuwe iPhones cirkelen al rond online, zodat we al een aardig beeld krijgen van wat Apple voor ons in petto heeft volgend jaar. We nemen ze toestel voor toestel met je door.

→ Lees verder in ons geruchtenoverzicht over de 2018 iPhones

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen