Nieuwsoverzicht week 49: Accuproblemen, ontploffende iPhones en Apples favoriete apps

Lars Paijmans
10 december 2016, 16:02
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 49: Accuproblemen, ontploffende iPhones en Apples favoriete apps

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook geeft positieve draai aan kelderende Apple Watch-cijfers

Apple Watch cijfers

Vlak nadat er een nieuw onderzoek stelt dat de verkoopcijfers van de Apple Watch verder zakken dan ooit, spreekt Tim Cook zich uit over de smartwatch. In een mail stelt hij dat de Apple Watch zojuist haar beste verkoopweek in de geschiedenis heeft gehad. De reactie van Cook is opvallend, omdat hij doorgaans nooit e-mails stuurt naar nieuwsorganisaties. Toch kon hij het niet laten om Reuters een berichtje te sturen. “Onze gegevens laten zien dat de Apple Watch het goed doet en een van de populairste cadeaus is voor de feestdagen”, aldus Cook. “De groei in de verkoopcijfers rijst de pan uit.”

Apple werkt aan iOS-update om accuproblemen iPhone 6S op te sporen

Apple Snapchat

Het probleem met de iPhone 6S-accu’s, waardoor modellen zomaar uitvallen, zou groter zijn dan verwacht. Daarom komt Apple met een iOS-update. De fout is mogelijk groter dan aanvankelijk werd gedacht. Dat schrijft Apple op een ondersteuningspagina. Voorheen zei het bedrijf dat slechts een gelimiteerd aantal iPhone 6S-toestellen last hadden van de fout, maar in het geüpdatete statement staat dat de problemen ook in modellen daarbuiten zijn opgedoken. Die getroffen toestellen kunnen mogelijk beterschap verwachten na een update van de software.

Dit zijn Apples 10 favoriete apps en games van 2016

Prisma video

Het einde van 2016 nadert, dus de eindejaarslijsten komen er weer aan. Ook bij iPhoned doen we hier de komende weken aan mee, maar eerst is Apple zelf aan de beurt om haar favoriete apps van het jaar uit te lichten. Ken jij ze allemaal? Als je vandaag de App Store opent, zie je dat er het een en ander verandert is aan het uiterlijk. Zo is er een speciale balk toegevoegd waarin alle prijswinnaars van Apples beste apps van 2016 staan. De grote winnaars op app-gebied zijn de schitterende foto-app Prisma en het verslavende Clash Royale gaat er met de beste games-prijs vandoor. Prisma gooide hoge ogen door de kunstzinnige fotofilters, die een stuk verder gaan dan de gemiddelde Instagram-filter.

Apple Support toont nu geautoriseerde iPhone-reparateurs in je omgeving

Apple Support reparatie

Apple heeft de online Support-pagina stilletjes vernieuwd. Als je een kapotte iPhone of iPad nu wil inleveren ter Apple Support reparatie, kun je hier ook gemakkelijk een afspraak bij een geautoriseerde derde partij inplannen. Goed nieuws, want hierdoor is jouw kapotte iDevice waarschijnlijk sneller gerepareerd. Voortaan verwijst Apple je niet standaard meer naar haar eigen Apple Stores, maar krijg je alle geauthoriseerde resellers te zien. Goed nieuws voor mensen die niet in de buurt van Amsterdam, Haarlem of Den Haag wonen: hierdoor is er namelijk altijd wel een afleverpunt bij je in de buurt.

Apple: ‘Ontploffende iPhones niet onze schuld’

iphone 6s plus klein

Apple ontkent dat het verantwoordelijk is voor iPhone 6-exemplaren die spontaan vlam vatten. In China doken in korte tijd acht klachten op over ontploffende iPhones. Volgens Apple werden de problemen met de iPhone veroorzaakt door ‘externe factoren’, zo laat het bedrijf weten in een reactie aan de BBC. De toestellen zouden al eerder beschadigd zijn door toedoen van de gebruikers. Vervolgens zorgde oververhitting ervoor dat de toestellen in vlammen uitbarstten.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen