De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 49: iPhone 7-modellen en iPhone 6C

Redactie
5 december 2015, 13:30
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 49: iPhone 7-modellen en iPhone 6C

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘Apple test vijf verschillende iPhone 7 modellen’

iphone 7 homeknop

Het is eigenlijk nog te vroeg om al iets over de iPhone 7 te kunnen weten, maar de eerste geruchten duiken mondjesmaat alweer op. Het nieuwste bericht komt van GForGames, dat schrijft dat Apple vijf modellen test voor de iPhone 7. Allemaal zouden ze er duidelijk verschillend uitzien. Het zou kunnen dat Apple nu al mogelijkheden test voor het nieuwe model, want hierna volgt nog een heel voortraject van tests en daarna ontwikkeling en productie. De bron schrijft dat in één van de modellen de Lightning-aansluiting wordt vervangen met een USB-C-poort. Verder zou Apple een model testen met draadloos opladen en eentje met de vingerafdrukscanner in het display. Ook schijnt er gewerkt te worden aan multi-touch 3D Touch en dual camera’s.

‘Apple introduceert dunnere en grotere MacBook Air’

mac-gebruikers instellen

Naar verluidt introduceert Apple tijdens WWDC 2016 nieuwe versies van de MacBook Air met schermen van 13 en 15 inch. Niet eerder bracht Apple het model in 15 inch uit. De levering van de grotere Air zou plaatsvinden in het derde kwartaal van 2016. Of er ook weer een 11 inch-model zal verschijnen, is niet bekend. Wel zouden de MacBooks dunner worden dan het huidige model, dat 17 millimeter dik is. Ook worden de interne componenten van de MacBook Air volledig vernieuwd. Apple zou momenteel hard aan het werk zijn met zijn leveranciers om deze te ontwikkelen. Wat de vernieuwingen inhouden en om welke componenten het gaat, is onduidelijk. Het lijkt aannemelijk dat de Air een scherper Retina-scherm krijgt.

‘iPhone 6C gaat eruit zien als een iPhone 5S’

overige opslag

De geruchten gaan nu al tijden, maar ze worden steeds hardnekkiger. Apple heeft op dit moment geen 4-inch iPhone, maar de iPhone 6C moet daar verandering in brengen. Volgens Ming-Chi Kuo komt hij echt – en wel begin volgend jaar. De iPhone 6C zou volgens hem niet hetzelfde design gaan krijgen als de iPhone 6S. Geen afgeronde schermranden dus, maar een metalen behuizing die op de iPhone 5S lijkt. Wel zou het model van binnen helemaal zijn geüpgraded. Zo moet er een snelle A9-processor in komen die ook in de iPhone 6S zit. Verder zou hij direct geschikt zijn voor Apple Pay. Volgens Kuo zou het toestel tussen de 400 en 500 dollar gaan kosten, een stuk betaalbaarder dus dan zijn grotere broers.

Bijna een derde iOS-toestellen draait op oudere versie

iOS 9 batterijgebruik

Sinds de lancering in september is de adoptie van iOS 9 gestegen tot 70 procent. Dat betekent dat bijna een derde van alle iPhones, iPads en iPods nog op een oudere versie van het besturingssysteem draait. Vooral iOS 8 is nog populair met een aandeel van 22 procent. Zo’n 8 procent van alle toestellen draait op een nog oudere versie. De huidige adoptiecijfers tonen aan dat er nog steeds veel gebruikers zijn die gebruikmaken van een oudere iPhone of iPad. Zij kunnen hierdoor niet beschikken over de vernieuwingen die de laatste iOS-versies met zich meebrengen, waaronder iCloud Drive, interactieve notificaties, Proactive en multitasking. Ook werden handige functies als accubesparing en Wifi Assist pas in iOS 9 geïntroduceerd.

‘Apple werkt al aan Apple TV 5 met nieuwe functies’

apple tv update

Hoewel de vierde Apple TV pas recentelijk werd uitgebracht, gaan er al geruchten over de vijfde versie van de settopbox. De nieuwe Apple TV zou weer een stukje krachtiger worden. Apple zou begin 2016 willen starten met de productie van de vijfde generatie Apple TV, terwijl de vierde generatie nog niet zo lang geleden verscheen. De nieuwe Apple TV beschikt waarschijnlijk over een krachtigere processor die de prestaties van de settopbox aanzienlijk verbetert. Mogelijk kan het apparaat daardoor wél overweg met 4K-content.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen