De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Wat is de beste iPhone-app van dit jaar? (iPhone-nieuws #48)

Michel van 't Klaphek
4 december 2021, 16:08
3 min leestijd
Wat is de beste iPhone-app van dit jaar? (iPhone-nieuws #48)

Apple heeft de beste iPhone- en Mac-apps van 2021 bekendgemaakt. Ook lijkt het erop dat de populaire iPhone SE volgend jaar een opvolger krijgt. In dit overzicht vatten we het belangrijkste iPhpne-nieuws van afgelopen week samen voor je.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste iPhone- en Mac-apps (volgens Apple)

beste iPhone app 2021

De tijd van eindejaarslijstjes is aangebroken en ook Apple doet een duit in het zakje. Afgelopen week zette het bedrijf de volgens haar beste iPhone-, iPad- en Mac-apps van 2021 in het zonnetje.

De applicaties worden door Apple geprezen vanwege hun innovatie, gebruikerservaring en design. Afgelopen week maakte het bedrijf trouwens ook de populairste iPhone- en iPad-apps van 2021 bekend.

Dit is de beste iPhone-app van 2021

Je iPhone heeft een geheime buienradar – zo activeer je hem

iPhone buienradar

Met een regenradar zie je of je een paraplu nodig hebt als je naar buiten gaat. En wist je dat de Weer-app van de iPhone een geheime buienradar heeft waarin je ziet wanneer en waar het gaat regenen?

Zeg je regenkaart, dan zeg je Buienradar. Maar sinds iOS 15 is het niet per se nodig om deze buienvoorspeller te installeren. De Weer-app heeft ook zoiets, al is de optie behoorlijk verstopt.

Zo activeer je de geheime buienradar van je iPhone

‘Apple komt begin 2022 met gloednieuwe iPhone SE’

iPhone SE

Apple komt over een paar maanden met een nieuwe versie van de razendpopulaire iPhone SE. Dat meldt het Taiwanese TrendForce, een bekende en betrouwbare bron.

De huidige SE is Apples goedkoopste iPhone en tevens de enige iPhone die nog een homeknop en Touch ID aan boord heeft. De opvolger van het toestel krijgt waarschijnlijk een vergelijkbaar ontwerp. Aan de binnenkant krijgt de nieuwe iPhone SE een paar flinke upgrades.

Komt er een nieuwe iPhone SE in 2022?

Zo bekijk je ‘Spotify Wrapped’, maar dan voor Apple Music

Elk jaar krijg je met Spotify Wrapped een overzicht met al je favoriete muziek van het afgelopen jaar, maar jammer genoeg heeft Apple Music heeft geen ‘Wrapped’-functie.

Of toch wel? Er is namelijk een manier om vergelijkbare lijstjes op te vragen in de muziekdienst van Apple. Wij laten zien hoe je dit ‘Apple Music Wrapped’-overzicht bekijkt!

Check jouw Apple Music Replay

De beste widgets voor je iPhone en iPad: maak je homescreen écht mooi

Widgets voor iPhone en iPad

Widgets zijn kleine apps met verschillende functies die je op het homescreen van je iPhone zet. De standaard widgets zijn leuk, maar er zitten wel wat beperkingen aan.

Daarom hebben we afgelopen week wat handige tips op een rijtje gezet om echt alles uit je iPhone-widgets te halen. Een app als Color Widgets geeft je bijvoorbeeld veel meer mogelijkheden.

Haal alles uit je iPhone-widgets

‘Apple werkt nog steeds aan drie-in-één draadloze oplader’

airpower

Apple lijkt opnieuw te werken aan een oplaadmat die in staat is om je iPhone, AirPods én Apple Watch tegelijk op te laden. Ook moet het in de toekomst mogelijk zijn om apparaten op te laden door ze op de achterkant van de iPhone te leggen.

Dit meldt de betrouwbare Mark Gurman van Bloomberg in zijn wekelijkse nieuwsbrief. De Apple-insider denkt dat Apple nog steeds werkt aan een oplader voor meerdere apparaten. Meer details geeft hij niet, maar we verwachten dat het om een oplaadmat gaat waarmee je de iPhone, AirPods en Apple Watch oplaadt.

Lees verder over de draadloze oplader van Apple

Video van de week: zo werkt Livetekst in iOS 15

Zo werkt Livetekst in iOS 15 (tekst knippen en plakken uit foto's)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen