Nieuwsoverzicht week 48: Wisselgesprekken in WhatsApp, vertrek Jony Ive en meer

Dilara Isik
30 november 2019, 16:01
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: Wisselgesprekken in WhatsApp, vertrek Jony Ive en meer

Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple brengt 5,4- en 6,7-inch iPhone uit in 2020 met dunner scherm’

iPhone 12 schermformaat

Apple zou volgend jaar een 5,4 en 6,7 inch iPhone uitbrengen met een oled-display. Dat doet vermoeden dat de opvolger van de iPhone 11 Pro een kleiner scherm krijgt, maar die van de iPhone 11 Pro Max nog wat groter wordt. Volgens het gerucht krijgen de twee high-end telefoons een nieuw scherm van Samsung. Dit zogenaamde Y-OCTA-scherm zou de benodigde onderdelen voor touchscreens rechtstreeks in het oled-paneel inbouwen.

Lees meer over ‘5,4- en 6,7 -inch iPhone met dunner scherm in 2020’

Apple zwicht voor Russische overheid, past Apple Maps aan

De Apple Maps- en Weer-apps van Apple zien er in Rusland voortaan net wat anders uit. Het gebied van de Krim is voortaan Russisch grondgebied, terwijl dit voor de rest van de wereld niet zo is. Apple laat hiermee zijn oren hangen naar de Russische overheid, waar het bedrijf al langer mee in gesprek is over dit onderwerp. Aanvankelijk stelde Apple voor om de Krim geen onderdeel te maken van Oekraïne of Rusland, in een poging om beide landen tevreden te houden. Daar ging Rusland echter niet mee akkoord, waar Apple nu naar geluisterd heeft.

Lees meer over aanpassing Apple Maps in Rusland

Einde van een tijdperk: Jony Ive nu echt weg bij Apple

Jony Ive

We wisten al een tijdje dat hij zou weggaan, maar nu is het officieel: Jony Ive is vertrokken bij Apple en zijn naam is verdwenen van Apples ‘leadership’ pagina. Ive stond aan het hoofd van Apples designteam sinds 1996 en werd in 2015 benoemd tot ‘Chief Design Officer’. Dat betekent in de praktijk dat Ive verantwoordelijk was voor alle ontwerpen van de iPhone, Mac en Apple Watch, maar ook van de verpakking van deze producten en Apples hoofdkantoor in Cupertino. De meeste mensen zullen Jony Ive kennen van zijn iPhone-trailers waarin hij in een witte kamer zit en ieder detail rustig uitlegt. Het is nog onduidelijk wie het stokje van hem overneemt.

Lees meer over Jony Ive’s vertrek bij Apple

Update voegt wisselgesprekken toe aan WhatsApp voor iOS

WhatsApp verificatiebericht

De laatste update van WhatsApp voor iOS brengt een einde aan de ingesprektoon. In de nieuwste versie zijn namelijk wisselgesprekken mogelijk. Daarmee maakt WhatsApp het gemakkelijker om bereikbaar te blijven. Als je aan het bellen bent via WhatsApp en iemand anders probeert je op dat moment ook te bellen, dan krijgt diegene niet langer simpelweg de melding dat je in gesprek bent. In plaats daarvan geeft WhatsApp nu drie opties: je kunt het inkomende telefoontje direct weigeren, of je kunt met één druk op de knop het huidige gesprek ophangen en het nieuwe gesprek aannemen. De laatste optie is dat je niets doet. Het nieuwe gesprek blijft daarmee overgaan tot de beller zelf ophangt. De update van WhatsApp staat nu klaar in de App Store.

Lees meer over wisselgesprekken in WhatsApp

Cook roept weer op tot regulering van techbedrijven: ‘nu is het moment’

iPhone 11 event datum

De overheid moet wetten introduceren om de verzameling van persoonsgegevens door techbedrijven aan banden te leggen. Dat zegt Apple-ceo Tim Cook in een interview met het Amerikaanse ABC News. Hierin reageert Tim Cook op vragen naar privacy en verzameling van persoonsgegevens door technologiebedrijven als Amazon, Facebook, Google en Apple. Cook zegt daarop dat we het punt voorbij zijn waarop techbedrijven met persoonsgegevens vertrouwd kunnen worden. Hij vindt dat de overheid met wetten moet komen om de privacy van gebruikers te beschermen. “Ik denk dat de overheid dit gebied moet reguleren,” zo laat hij weten tegenover de camera’s van ABC News. “Als er iets nieuws geprobeerd wordt, waarvoor bedrijven hun eigen toezichthouder zijn, dan is nu het moment om een privacywet te introduceren.”

Lees meer over Tim Cook’s oproep tot regulering techbedrijven

Bronnen afbeeldingen: Fastcompany, Benjamin Geskin
Categorieën: Achtergrond, Apple
Device: iPhone 2020

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's