De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 48: iPhone XR populair en toekomstige Animoji

Florence Peeters
1 december 2018, 16:12
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: iPhone XR populair en toekomstige Animoji

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Nieuwe iOS-malware kan iPhones bespioneren via microfoon en locatie’

iOS malware

Een vorm van Android-malware die vorig jaar werd ontdekt, lijkt nu ook op iOS te zijn opgedoken. De kwaadwillende software kan je locatie achterhalen en microfoon gebruiken om je af te luisteren. Kaspersky Lab vermoedt dat de malware misbruikt maakt van een specifieke functie in iOS. Staat deze optie aan, dan kan de malware er op inbreken en zonder dat de gebruiker het weet de microfoon aftappen en de locatie uitlezen. Apple zou nog niet gereageerd hebben op het onderzoek, bovendien is het niet duidelijk hoe de malware precies op een iPhone terechtkomt.

→ Lees verder over de vermoedelijke iOS-malware

Apple onderzoekt nieuwe gradient-kleuren voor toekomstige iPhones

Apple kleurenpatent

Apple lijkt goed te hebben gekeken naar Android-smartphones, en patenteert nu een techniek om de kleur van een iPhone te vernieuwen met een speciaal gradient-effect. Wat de kleuren betreft, heeft Apple het altijd redelijk simpel gehouden, met vaak maar drie kleurenopties. Alleen de iPhone 5C en iPhone XR zijn in allerlei felle kleuren verkrijgbaar. Nu lijkt Apple te kijken naar de kleurtechnieken van fabrikanten als Oppo en Huawei, en te werken aan een manier waarop iPhone-kleuren in elkaar overlopen. De gradient op de achterkant verloopt dan bijvoorbeeld van blauw boven naar donkerpaars beneden.

→ Lees verder over Apples kleurenpatent

‘Toekomstige Animoji krijgen stem- en geluidseffecten’

Animoji geluidseffecten

Apple werkt aan nieuwe functies voor Animoji, de geanimeerde figuurtjes die jouw gezichtsuitdrukkingen nadoen. Een patent beschrijft een manier om zowel audio als video te registreren tijdens het maken van een Animoji-video. Nu gebeurt er nog niks met deze audio. Door woordherkenning kunnen er speciale effecten worden afgespeeld. Of vervang je stem met iets anders, zoals een blaffend geluid als je ‘blaffen’ zegt met een hond-Animoji. Ook kun je je volledige stemgeluid dan hoger of lager laten klinken.

→ Lees verder over de toekomst van Animoji

‘Binnenkort kun je hartfilmpjes maken met je Apple Watch’

Apple Watch Series 4 hartfilm

Over een paar weken kunnen Apple Watch Series 4-bezitters hartfilmpjes maken. Waarschijnlijk kunnen Nederlandse Apple Watch-bezitters nog niet direct hartfilmpjes maken. We vermoeden dat de functie eerst in de Verenigde Staten uitrolt en daarna per land uitkomt. De plaatselijke waakhond moet namelijk groen licht geven voordat een apparaat medische scans mag uitvoeren. Via een trucje zouden ook Nederlanders ermee aan de slag kunnen, mogelijk door tijdens het instellen Verenigde Staten als woonplaats op te geven. Het is alleen niet duidelijk of Apple een extra controle heeft ingebouwd om je echte locatie te checken.

→ Lees verder over de Apple Watch ECG-functie

Apple: ‘De iPhone XR is sinds dag één de populairste iPhone’

iPhone XR populariteit

Greg Joswiak, Apples vice-president van Product Marketing, stelt dat de iPhone XR iedere dag de bestverkopende iPhone is sinds de dag dat het toestel in de winkels ligt. Dat ondanks alle geruchten over de tegenvallende verkoop van Apples nieuwste iPhones. Hij deelde verder geen verkoopcijfers. Dit zou betekenen dat de iPhone XR het beter doet dan de duurdere iPhone XS, maar ook de goedkopere en iets oudere iPhone 8 en iPhone 7 verslaat. Toen Joswiak gevraagd werd om te reageren op alle geruchten over tegenvallende verkoopcijfers en het terugdraaien van de productie, herhaalde hij het iPhone XR-succes.

→ Lees verder over iPhone XR-populariteit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen