Nieuwsoverzicht week 48: iOS 11.2-update en macOS High Sierra-lek

Wouter Nijsen
2 december 2017, 15:06
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: iOS 11.2-update en macOS High Sierra-lek

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.2 met sneller draadloos laden nu beschikbaar

iOS 11.2 bèta

Apple heeft de tweede grote update uitgebracht voor iOS 11. Je kunt hem direct downloaden via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Met het vernieuwde besturingssysteem worden enkele bugs opgelost, waaronder een datumbug die iPhones deed crashen. De komst van iOS 11.2 is ook goed nieuws voor mensen met een iPhone 8 (Plus) of iPhone X die hun telefoon draadloos opladen. Vanaf nu gaat dat opladen via ondersteunde Qi-laders iets sneller, namelijk met een snelheid van 7,5 Watt in plaats van 5 Watt.

→ Lees verder over iOS 11.2

Apple brengt update uit voor ernstig lek in macOS High Sierra

macos high sierra beveiligingslek

Ontwikkelaar Lemi Orhan Ergin heeft een kritieke fout in macOS High Sierra ontdekt. Zonder een wachtwoord in te voeren of een beveiligingsmaatregel, is het hierdoor mogelijk om toegang te krijgen tot alle bestanden en hier zelfs wijzigen in aan te brengen. Hiervoor hoef je dus niet in te loggen, waardoor zelfs een met wachtwoord beveiligde Mac relatief snel kan worden gekraakt. Alle Mac-eigenaren met een gast-account of die hun root wachtwoord niet gewijzigd hadden, liepen hierdoor risico. Inmiddels heeft Apple een update voor High Sierra uitgebracht die de kritieke beveiligingsbug oplost.

→ Lees verder over het beveiligingslek in macOS

‘Apple werkt aan zelfgemaakte accuchips voor 2018 iPhones’

Apple accu-chips

Nikkei schrijft dat de 2018 iPhone waarschijnlijk uitgerust wordt met een gloednieuwe chip die het batterijverbruik in de gaten houdt. Tot nu toe verzorgde het Engelse bedrijf Dialog deze onderdelen, maar aan die samenwerking lijkt door dit gerucht een einde te komen. In plaats daarvan zou TSMC de productie op zich nemen, hetzelfde bedrijf dat ook de A11-chip maakte. “Apple wil deze zelfgemaakte chips volgend jaar al gebruiken, maar dit ligt nog niet helemaal vast”, aldus Nikkei op basis van ingewijden. De accuchip zou ‘de meest geavanceerde in de hele industrie’ zijn.

→ Lees verder over de accuchips van Apple

KPN geeft vaste klanten data, films en meer: zo ontvang je het

KPN Cadeau

Pakjesavond moet nog komen en de Kerstboom is door de meesten waarschijnlijk nog lang niet opgetuigd, maar KPN trapt de feestmaand nu al af met enkele cadeaus voor vaste klanten. Bij de provider krijg je als klant deze maand gratis films, boeken en een grotere databundel, zonder dat je daarvoor iets extra’s moet doen. De aanbiedingen gelden voor iedereen met een abonnement met de provider – of je nou een sim only-abonnement van KPN hebt, of een abonnement met toestel. Alle klanten met een KPN Mobiel-abonnement krijgen automatisch een extra databundel van 5GB voor deze maand, vijf gratis films en drie ebooks.

→ Lees verder over de KPN-actie in december

Overheid stuurt maandag nieuw NL Alert-controlebericht

nl alert

De overheid stuurt vaak een NL Alert uit als test, zodat elke Nederlander kan nagaan of zijn of haar telefoon op de juiste manier is ingesteld. Op maandag 4 december om 12.00 uur wordt een nieuw controlebericht verzonden. De meeste telefoons zijn standaard ingesteld om NL Alerts te ontvangen. Het kan echter geen kwaad om te checken of dat bij jouw iPhone ook het geval is. Check daarom onze instructies om NL Alert in te stellen op je iPhone.

→ Zo stel je NL Alert op de iPhone in

Bron afbeelding: iFixit

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen