Nieuwsoverzicht week 48: gebogen iPhone 8, iPad zonder homeknop en meer

Lars Paijmans
3 december 2016, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: gebogen iPhone 8, iPad zonder homeknop en meer

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple brengt iPhone met gebogen scherm volgend jaar uit’

iPhone 8 5-inch

Apple brengt mogelijk volgend jaar al een versie van de iPhone 8 uit met een gebogen scherm. Productiepartners van het bedrijf zouden al aan het werk gezet zijn. Geruchten over een iPhone met een gebogen scherm zoemen al geruime tijd rond, maar bronnen claimden dat we het toestel pas in 2018 hoefden te verwachten. Apple zou er nu echter alles aan doen om de gebogen iPhone al in 2017 uit te brengen, zo claimt de Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen.

‘Volgende iPad krijgt smallere randen, wordt dikker’

iPad Pro tweede indruk

Apple gaat de 9,7 inch-iPad Pro mogelijk vervangen door een groter model van 10,9 inch. Door de randen aanzienlijk te verkleinen, zouden de twee modellen echter vrijwel identiek zijn in formaat. De volgende iPad krijgt een groter scherm, maar geen grotere behuizing. Volgens de doorgaans betrouwbare Japanse site wordt Apples nieuwe tablet voorzien van een 10,9 inch-scherm dat vrijwel dezelfde afmetingen heeft als de huidige iPad Pro.

‘iOS 10.1.1 zorgt voor snel leeglopende accu’s’

ios 10.1.1 accu

De nieuwste versie van iOS lijkt wat problemen te veroorzaken. Op het forum van Apple stromen de klachten over iOS 10.1.1 accuproblemen binnen. Heb jij er ook last van? Het regent klachten op het Apple-support forum, want iPhone-gebruikers hebben last van een vlot leeglopende accu. Het lijkt te gaan om iPhones die draaien op de nieuwste versie van iOS, namelijk iOS 10.1.1. Al zijn er ook gebruikers die met iOS 10.1 gelijke problemen hebben.

Apples RED-campagne tegen aids is dit jaar groter dan ooit

Apple RED 2016

Apple zamelt al jaren geld in om de strijd met aids aan te gaan. Ook dit jaar keert de Apple RED 2016-campagne terug, met meer rode accessoires voor het goede doel, speciale iOS-games en muziek. Apple laat weten dit jaar op Wereld Aids Dag nog meer te doen dan we van het bedrijf gewend zijn. Zo zijn er vanaf nu vier nieuwe RED-accessoires beschikbaar: een rode iPhone 7 Smart Battery Case, iPhone SE case, Beats Solo 3 Wireless On-Ear koptelefoon en de Pill+ Portable Speaker.

Boot Camp-bug beschadigt nieuwe MacBook Pro-speakers

MacBook Pro 2016 review

Als je Windows 10 met Boot Camp op de nieuwe MacBook Pro draait, raden we het aan om Apples nieuwste update zo snel mogelijk te installeren. Deze fixt namelijk een kritieke Boot Camp-bug die de speakers van de MacBook Pro onherstelbaar beschadigt. Sinds de komst van de nieuwe MacBook Pro merkten verschillende gebruikers dat hun speakers een krakend geluid maakte. Dit probleem trad op bij de linker, rechter of beide speakers tegelijk. Het krakende geluid bleef vervolgens terugkeren, ook als je weer overschakelde naar macOS Sierra.

‘Apple moet naast iPhone 6S ook andere iPhones met accuproblemen gaan vervangen’

iPhone accuprobleem

Apple vervangt de accu’s van specifieke iPhone 6S-modellen sinds kort gratis, maar dat is lang niet genoeg. Een Chinese consumentenorganisatie zegt dat het accuprobleem veel groter is dan alleen de iPhone 6S. “Ook de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus zouden vervangen moeten worden.” Het bericht is afkomstig van The China Consumers Association, een overheidsinstantie die opkomt voor de belangen van consumenten. In een verklaring stellen ze dat Apple meer maatregelen moet nemen om dit probleem o p te lossen. Zo niet, dan voldoet Apple niet aan de basiswaarden voor consumenten.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen