Nieuwsoverzicht week 48: iPhone 6S Plus review en Apple Pay

Redactie
28 november 2015, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 48: iPhone 6S Plus review en Apple Pay

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Ons volledige oordeel over de iPhone 6S Plus

iphone 6s plus review 4

Met zijn fraaie design, mooie scherm en lange accuduur is de iPhone 6S Plus één van de beste grote smartphones van dit moment. Het toestel wijkt, op het formaat en de aanwezigheid van optische beeldstabilisatie na, weinig af van zijn kleinere broertje, maar heeft het voordeel van een veel grotere accu. Hierdoor hoef je het toestel hoogstens om de dag op te laden. Wel is de iPhone 6S Plus nog steeds een forse en dure smartphone, waardoor hij zeker niet voor iedereen geschikt is. Kun je ermee leven, dan biedt het formaat veel voordelen. Meer weten? Lees dan ons volledige oordeel in de uitgebreide iPhone 6S Plus review!

Apple Pay mogelijk snel naar China, Europa lijkt geen prioriteit

apple pay

Volgens The Wall Street Journal heeft Apple deals gesloten met de vier grootste banken in China, waardoor gebruikers straks Apple Pay kunnen koppelen aan hun eigen bankrekening. Apple zou het plan hebben om zijn betaaldienst op 8 februari te introduceren, net op tijd voor het Chinees nieuwjaar. Hoeveel Apple gaat rekenen voor transacties die via Apple Pay lopen is niet bekend, al krijgt het bedrijf in de VS 0,15 procent van alle creditcardtransacties en 50 cent per debettransactie. Over een release van Apple Pay in de Benelux is nog niets bekend.

‘Geen 3.5mm-aansluiting in iPhone 7’

iPhone 7 dunner

Om de iPhone 7 nog een stukje dunner te maken, zal er niet meer gebruik gemaakt worden van een 3.5mm-aansluiting om oordopjes of een koptelefoon aan te sluiten. Volgens de bron zou men voortaan enkel nog een koptelefoon aan kunnen sluiten middels een Lightning-kabel of via Bluetooth. De 3.5mm jack is de standaard voor koptelefoons en oordopjes, waardoor praktisch elke koptelefoon op de markt aan te sluiten is op Apples smartphones. Nu lijkt deze port het volgende slachtoffer te worden in Apples jacht op de dunste iPhone. Omdat de 3.5mm-jack zo standaard is, kan Apple deze niet verder verkleinen. Door de port compleet te verwijderen kan de iPhone 7 volgens geruchten een hele millimeter dunner worden.

‘Apple wil iPhones in 2018 van OLED-schermen voorzien’

iphone-6s1

Het zijn heel vroege geruchten, maar over drie jaar wil Apple de lcd-schermen in iPhones gaan vervangen door OLED-schermen. Volgens een publicatie van Nikkei heeft Apple producenten alvast op de hoogte gebracht van zijn bedoelingen. Displaymaker LG zou daarom zijn capaciteit al hebben verhoogd. Momenteel is de Apple Watch het enige product in Apples assortiment met een OLED-scherm. Zo’n scherm brengt voordelen met zich mee, zo is het energiezuiniger en biedt het een mooier beeld. Ook zijn dat soort schermen flexibel, waardoor ze bijvoorbeeld kunnen buigen rond de schermrand. Toch zou het in de productie ook voor problemen kunnen zorgen.

Waarom Apple motion capture-bedrijf Faceshift heeft overgenomen

apple logo

Apple heeft de start-up Faceshift overgenomen. Dat bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de motion capture-technologie van de nieuwste Star Wars-film. Op de vraag waarom Apple Faceshift heeft overgenomen, gaf eerstgenoemde de gebruikelijke verklaring: “Apple koopt regelmatige kleine technologiebedrijven en we geven standaard niets prijs over onze bedoelingen of plannen.” Mogelijk heeft het te maken met drie belangrijke patenten die Faceshift bezit op het gebied van motion capturing. De grootste focus van de start-up lag op film en gaming, waardoor het logisch lijkt dat ook Apple de techniek hiervoor gaat inzetten.

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone 6S Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S Plus
Apple iPhone 6S Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen