Nieuwsoverzicht week 47: iPhone 12 Pro Max heeft het best geteste scherm ooit en meer

Dilara Isik
21 november 2020, 16:19
2 min leestijd

We hebben weer een week vol met Apple-nieuws achter de rug. Hier zetten we het belangrijkste iPhone-nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple werkt aan oplossing voor iPhone 12-schermprobleem’

iPhone 12 schermprobleem

Apple zou op de hoogte zijn van een schermprobleem dat enkel bij iPhone 12-modellen opduikt. Het goede nieuws: een software-update zou de mogelijke oplossing zijn. Sinds de komst van de iPhone 12 duiken op internetfora klachten op over een opmerkelijk schermprobleem. Sommige iPhones zouden een groene gloed over het display hebben, of spontaan beginnen te flikkeren. MacRumors zegt een intern document van Apple in handen te hebben waarin het iPhone 12 schermprobleem wordt besproken. 

Lees meer over het schermprobleem van de iPhone 12-serie

Teardown: MacBooks met M1-chip vrijwel identiek aan oudere Intel-modellen

macbook air 2020 teardown

iFixit heeft de nieuwe MacBook Air en MacBook Pro uit elkaar gehaald tijdens een zogeheten teardown. Hoewel deze laptops op papier een nieuw hoofdstuk voor Apple inluiden – men stapt immers over van Intel naar haar eigen M1-chip – is er onder de motorkap maar weinig veranderd. Sterker nog; de nieuwe Apple-laptops zijn vrijwel identiek aan hun voorgangers met Intel-chip. Maar, bij de MacBook Air is er wel een duidelijke verandering zichtbaar. Het nieuwe model heeft namelijk geen ventilator.

→ Lees meer over hoe de M1-Macs er van binnen uitzien

Google rolt iOS-widgets van Gmail, Drive en Fit uit

Google iOS-widget

Sinds iOS 14 kunnen iPhone-gebruikers hun hele startscherm personaliseren met widgets. Ideaal, maar er miste nog wat: Google-widgets. Gelukkig komt daar nu verandering in en introduceert het bedrijf in etappes de iOS-widgets van populaire Google-diensten. In september kwam het bedrijf al met iPhone-widgets voor Google Zoeken, Foto’s en YouTube. Nu zijn daar ook widgets van Gmail, Google Drive en Fit aan toegevoegd. 

→ Lees meer over de Google-widgets en hoe je ze toevoegt aan je thuisscherm

‘iPhone 12 Pro Max heeft het best geteste smartphonescherm ooit’

De jaarlijkse schermtest van DisplayMate heeft een nieuwe nummer één. Het grote scherm van de iPhone 12 Pro Max is volgens de website het beste scherm dat ze ooit hebben getest. In de uitgebreide schermtest van DisplayMate doet de grootste iPhone van 2020 het beter dan die van 2019. Sterker nog: de iPhone 12 Pro Max zet in elf categorieën een nieuw record.

→ Lees meer over de schermtest-resultaten van de iPhone 12 Pro Max

macOS Big Sur installatie-bug maakt oudere MacBooks onbruikbaar

Oudere MacBooks die macOS Big Sur op papier prima ondersteunen, lopen tegen grote problemen aan. Het aantal klachten begint zich op te stapelen. Op internetfora, Reddit en Apples eigen website druppelen de mensen met oude Macs binnen die problemen met Big Sur ervaren. Het lijkt vooral te gaan om MacBook Pro’s uit 2013 en 2014. Opvallend genoeg zijn dit ook de oudste apparaten die door Big Sur worden ondersteund. De problemen lijken allemaal op elkaar: tijdens het updaten van de MacBook blijft het apparaat tijdens de installatie hangen op een zwart scherm.

→ Lees alles over de veelvoorkomende Big Sur-problemen met oude Macs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen