Nieuwsoverzicht week 47: Nieuw Apple-event, iOS 14 en Smart Battery Case

Dilara Isik
23 november 2019, 16:44
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 47: Nieuw Apple-event, iOS 14 en Smart Battery Case

Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt speciaal app-event aan voor 2 december

Het grote nieuws van deze week was de aankondiging van het app-event van Apple op 2 december. Deze keynote zal in het teken staan van de beste apps en games van 2019. Op de uitnodiging is een gouden App Store-logo te zien, met een tagline die duidelijk maakt dat het event vooral gaat om de beste apps en games van dit jaar gaat.

Aangezien het event in het teken staat van software is het nog niet duidelijk of er ook hardware-aankondiging zullen zijn. We hebben onze verwachtingen van het app-event op een rijtje gezet. Apple kiest elk jaar de beste apps en games uit, maar gaat dit in 2019 voor het eerst tijdens een event doen. Het evenement vindt plaats in New York.

Lees meer over het Apple-Event in december

Apple onthult iPhone 11 (Pro) Smart Battery Case

iPhone 11 Smart Battery Case

Apple heeft deze week de iPhone 11 Smart Battery Case uitgebracht, een speciale hoes die de accuduur met vijftig procent verlengt. De nieuwe hoes is per direct beschikbaar voor 149 euro voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Nieuw dit jaar is dat de hoes zelf ook draadloos opladen ondersteunt, zodat je zowel je iPhone als de Smart Battery Case kunt opladen door ze op een Qi-lader te leggen. Aan de zijkant is een nieuwe knop toegevoegd waarmee je zonder je iPhone te ontgrendelen snel een foto of QuickTake-video kunt maken.

Lees meer over de Smart Battery Case met cameraknop

‘iOS 14 richt zich voornamelijk op stabiliteit met nieuw bètasysteem’

iOS 14 stabiliteit

September 2020 is nog ver weg, maar Apple is inmiddels al druk bezig met het ontwikkelen van iOS 14. De update zou zich volgend jaar voornamelijk richten op het verbeteren van de stabiliteit, wat alles te maken heeft met de rommelige lancering van iOS 13.

Verschillende bronnen die bij interne gesprekken over iOS 14 aanwezig waren melden dat stabiliteit het sleutelwoord is voor iOS 14, waar Apple een nieuw systeem voor lijkt te ontwikkelen. Daarmee verandert het bedrijf de manier waarop nieuwe functies worden getest en uitgebracht.

Lees meer over het nieuwe bètasysteem van iOS 14

Apple Arcade vs Google Stadia

Apple Arcade vs Google Stadia

Deze week kwam Google Stadia uit. Dit is Google’s tegenhanger van Apple Arcade, wat in september live ging. Beide diensten laten gamers op abonnementsbasis een breed aanbod aan games downloaden en spelen. De aanpak waarin beide bedrijven de dienst vorm hebben gegeven, verschilt alleen enorm. Apple Arcade is een platform waar je games kunt downloaden, die vervolgens op alle Apple-apparaten te spelen zijn. Bij Google Stadia worden games niet gedownload.

Als je een spel speelt, draait die op de servers van Google zelf, waarna de gameplay via internet naar je scherm wordt gestuurd. Maar, let op: Google Stadia is momenteel alleen beschikbaar voor Pro-leden en werkt nog niet optimaal. Google Stadia kost 10 euro per maand, iets duurder dan Apple Arcade dus, wat 5 euro in de maand kost.

Lees meer over Apple Arcade vs Google Stadia

Interview: Emoji Voter is Tinder voor nieuwe emoji

emoji voter

iPhoned.nl ging deze week in gesprek met emoji-expert Lilian Stolk. De Unicode Consortium besluit welke nieuwe emoji er worden toegevoegd aan onze toetsenborden. Maar Lilian Stolk vindt dat deze nieuwe emoji in onze schoot wordt geworpen zonder dat we er om hebben gevraagd. Stolk doet onderzoek naar emoji, met nadruk op de impact die deze plaatjes op onze maatschappij hebben. Dat onderzoek heeft ze gebundeld in haar boek Het zonderwoorden-boek.

Stolk stelt dat de inconsistentie van het Unicode Consortium bij de laatste toevoeging van emoji goed is te zien. Met de Emoji Voter kunnen mensen stemmen of ze nieuwe emoji willen of niet. Het werkt zoals Tinder. Naar rechts swipen betekent dat je die emoji in 2020 nodig hebt. Als je naar links swipet hoeft het niet.

Lees het hele interview over de Emoji Voter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's