Nieuwsoverzicht week 47: Comeback iPhone X en buigzame iPad Pro 2018

Florence Peeters
24 november 2018, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 47: Comeback iPhone X en buigzame iPad Pro 2018

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple verlaagt productie van alle nieuwe iPhones, leveranciers gefrustreerd’

iPhone XS productie

Apple heeft de productie van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR verlaagd. Volgens bronnen van The Wall Street Journal heeft Apple er moeite mee om dit jaar de vraag naar de nieuwe iPhones correct in te schatten, en gaat het minder goed met de verkoop dan gehoopt. Dat zorgt vooral bij leveranciers van onderdelen voor veel frustratie, die plots minder dan afgesproken kunnen leveren. Vooral het aantal iPhone XR-orders is flink verminderd, met een derde. Het orderaantal voor de XS-modellen is minder drastisch verlaagd.

→ Lees verder over de verlaagde iPhone-productie

Gerucht: Apple gaat iPhone X weer verkopen na tegenvallende XS-verkoop

herstart iPhone X productie

Apple zou de productie van de iPhone X weer zijn gestart, omdat de verkoop van de iPhone XS de verwachtingen niet haalt. Het bedrijf uit Cupertino zou de iPhone X van vorig jaar voor een lagere prijs weer in de winkels willen leggen. Apple zit met een deal voor oled-schermen met Samsung waar het aan moet voldoen, maar dit niet met de nieuwe iPhones haalt. De X zou hier bij moeten helpen. Opvallend, want dit zou een rechtstreekse concurrent voor de iPhone XR zijn. De prijzen zijn namelijk nagenoeg hetzelfde.

→ Lees verder over de herstart van de X-productie

‘iPad Pro buigt gemakkelijk: vervoer ‘m niet in een rugzak’

iPad-Pro-2018-buigen

Het is verstandig om de iPad Pro 2018 niet in een rugzak te vervoeren. De dunste tablet die Apple ooit heeft gemaakt, lijkt namelijk makkelijk te buigen. Dat blijkt uit diverse klachten van iPad Pro-bezitters op internet. Zij melden dat de tablet makkelijk buigt, bijvoorbeeld tijdens het vervoeren in een rugzak. Ook een buigtest van YouTuber JerryRigEverything toont dat de tablet makkelijk meegeeft. Ondanks verschillende klachten, lijkt het niet om een grootschalig probleem te gaan. Het aantal getroffen gebruikers was vele malen groter bij de ‘bendgate’ van de iPhone 6 (Plus).

→ Lees verder over iPad Pro-problemen

‘Apple werkt aan Chromecast-concurrent om tv-dienst populair te maken’

Chromecast Apple

Om Apples tv-dienst in 2019 zo toegankelijk mogelijk te maken, zou het bedrijf werken aan een Chromecast-concurrent. Het bedrijf wil een betaalbare hdmi-dongle op de markt brengen waarmee je films en series kunt kijken. Zo wil Apple een zo breed mogelijk publiek willen trekken voor de nieuwe Netflix-concurrent. De dongle draait waarschijnlijk op tvOS. Apple heeft al één miljard dollar uitgegeven aan de dienst. Het heeft tientallen films, series en zelfs hele productiestudio’s aangekocht. Ook zijn diverse prominenten uit de showbizz aan boord gehaald.

→ Lees verder over Apples Chromecast-concurrent

Apple investeert in kunstmatige intelligentie met overname Silk Labs

Apple zou eerder dit jaar het bedrijf Silk Labs overgenomen hebben, een startup die zich richt op kunstmatige intelligentie voor camera’s en speakers. Silk Labs is een relatief kleine startup met een handje vol werknemers die nu allemaal bij Apple werkzaam zijn. De startup werkt aan software voor vernieuwende beeld- en stemherkenning. Hierdoor komt de software onder meer van pas om je huis te beveiligen, statistieken in kaart te brengen, parkeerplaatsen in de gaten te houden en personen en objecten te herkennen. Dit is lang niet de eerste startup op het gebied van kunstmatige intelligentie die Apple overneemt.

→ Lees verder over de Silk Labs-overname

Bron afbeelding: MacRumors
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen