Nieuwsoverzicht week 47: iPhone SE2 launch in 2018 en iPhone-surprises

Thomas Haenen
25 november 2017, 16:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 47: iPhone SE2 launch in 2018 en iPhone-surprises

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple legt de laatste hand aan iPhone SE 2’

iOS-apps beveiligingslek

Hoewel we ons de laatste maanden vooral gefocust hebben op de iPhone 8 en iPhone X, is de lancering van een nieuwe iPhone SE stilletjes dichterbij gekomen. Nu 2018 voor de deur staat, druppelen de eerste geruchten binnen over dit nieuwe toestel.

Volgens het Chinese Economic Daily News legt Apple inmiddels de laatste hand aan de ‘SE 2’, die momenteel door Wistron in Bangalore in India wordt gemaakt. Apple zou maart 2018 aanhouden als datum om het apparaat uit te brengen. Dat zou haast exact twee jaar na de release van de originele iPhone SE zijn. Volgens de geruchten draait de iPhone SE 2 op een A10-chip en heeft een grotere 1700 mAh-accu dan voorheen.

→ Lees meer over waarom de iPhone SE2 in India gemaakt wordt

iPhone X of MacBook Pro surprise maken? Gebruik onze bouwplaten!

macbook iphone surprise

Een Sinterklaassurprise maken hoeft helemaal niet zoveel tijd en moeite te kosten. Heb je weinig tijd en wil je toch een originele surprise maken? Download dan één van de iPhoned-bouwplaten hieronder, waarmee je een chocoladeletter (of iets anders) gemakkelijk voorziet van een iPhone-jasje. We hebben verschillende smaken voor je in de aanbieding: een iPhone 7iPhone SE, een iPhone 6S, maar natuurlijk ook het nieuwe model, de iPhone X.

→ Lees verder om te zien hoe je een iPhone-surprise maakt

Apple HomePod uitgesteld naar 2018

HomePod ontwikkeling

Apple heeft de HomePod niet op tijd klaar voor de feestdagen. De slimme speaker komt namelijk dit jaar niet meer uit. De release stond gepland voor december, maar kan men pas begin 2018 Siri in de woonkamer uitnodigen. Apple zegt nog iets meer tijd nodig te hebben.

Apple brengt de speaker eerst uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn, is nog niet bekend. Het is mogelijk dat dit nog even gaat duren, want eerdere geruchten stelden dat de HomePod net zo slecht verkrijgbaar gaat zijn als de AirPods rond de release.

→ Lees meer over waarom Apple’s HomePod achterloopt op de concurrentie

Volgende iPhone krijgt mogelijk micro-led scherm: dit betekent het

Hoewel de Apple Watch en iPhone X allebei zijn uitgerust met een oled-scherm, zoekt Apple alweer naar een vervanger. Sinds 2014 is het bedrijf uit Cupertino bezig met een onderzoek naar micro-led-displays. Als je naar de kenmerken van micro-led kijkt, wordt het meteen duidelijk waarom Apple er in geïnteresseerd is. Zo zijn nagenoeg alle voordelen die oled ten opzichte van lcd heeft aanwezig. Sterker nog, een micro-led-scherm heeft nog een aantal andere voordelen en unieke kenmerken die het boven een standaard oled-paneel uit laten stijgen.

→ Lees verder over de voordelen van micro-led in de iPhone

Black Friday 2017-overzicht: de beste deals voor Apple-gebruikers

Eigenlijk is Black Friday zelf natuurlijk al geweest, maar bij veel webwinkels kun je nog tot en met maandag 27 november korting pakken. Wat oorspronkelijk begon als Amerikaans evenement, is inmiddels ook in Nederland een steeds groter fenomeen aan het worden. Steeds meer webwinkels bieden hun producten aan met extra korting, of maken een speciale Black Friday 2017-selectie van hun inventaris. Wij hebben de beste aanbiedingen (en dat zijn er veel!) daarom voor je verzameld.

→ Bekijk ons overzicht van de beste Black Friday-aanbiedingen voor Apple-gebruikers

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's