Nieuwsoverzicht week 47: iPhone 8, videobug en iPhone 6S reparatieprogramma

Wouter Nijsen
26 november 2016, 13:27
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 47: iPhone 8, videobug en iPhone 6S reparatieprogramma

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 8 krijgt volledig glazen behuizing voor draadloos opladen’

iPhone 8 glazen behuizing

Apple geeft de iPhone 8 volgend jaar niet alleen volledig glazen design omdat dit er mooi uit ziet, het heeft ook een hele praktische reden. De glazen behuizing zou draadloos opladen eindelijk mogelijk maken, zo stelt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo wil Apple optimale resultaten halen als het op de kwaliteit van draadloos opladen aankomt. Daarom zou Pegatron als enige leverancier aangewezen zijn voor de draadloze lader. Deze zou de komende maanden nog genoeg tijd hebben om uitgebreide tests uit te voeren. Wel is hij onzeker of iedere iPhone 8 een draadloze lader in de doos krijgt. Dit doet vermoeden dat dit bijvoorbeeld alleen bedoeld is voor de iPhone 8 Plus of het speciale OLED-model.

Apple start reparatieprogramma voor accuprobleem iPhone 6S

iPhone 6S reparatieprogramma

Heb jij een iPhone 6S die met accuproblemen kampt? Dan zou het goed kunnen dat Apple hem gratis repareert. Apple is deze week namelijk een reparatieprogramma gestart om de accu’s van defecte toestellen te vervangen. Op een speciale supportpagina op de website van Apple is te lezen welke iPhones in aanmerking komen. Het gaat om iPhone 6S-modellen die in de periode tussen september en oktober 2015 geproduceerd zijn. Als jij een iPhone 6S hebt die in die periode gemaakt is, en je accu opvallend snel leeg is of spontaan uitvalt voordat het percentage de 0 procent bereikt, zal Apple de accu gratis vernieuwen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een bezoekje brengen aan de Apple Store.

Nieuwe bron hint naar komst van een 10,5-inch iPad in 2017

reddit ipad

Er is al een 7,9-inch iPad mini, een 9,7 inch iPad Air en iPad Pro en nog een 12,9-inch iPad Pro. Volgend jaar kan het nog ingewikkelder worden als je een tablet van Apple zoekt. Dan komt er volgens geruchten namelijk een 10,5-inch iPad bij. Apple zou kiezen voor het 10,5-inch als tussenmodel voor de 9,7-inch iPad en de 12,9-inch iPad. Het model richt zicht op de zakelijke markt en de educatieve sector in de VS, melden de bronnen. Onder die groep zouden tablets van 10-inch en groter populair zijn. De 9,7-inch is dan te klein, maar de 12,9-inch versie is mogelijk te duur. Een tussenmodel van zou daarvoor de oplossing van Apple zijn.

‘Apple stopt met het maken van eigen (AirPort) routers’

airport-extreme

Apple zou de divisie waar draadloze routers ontwikkeld worden, permanent gesloten hebben. Dat Apple stopt met de ontwikkeling van routers is natuurlijk geen grote verrassing. De meest recente AirPort-router verscheen in 2013 en de kans is dus klein dat we hier nog een nieuwe versie van gaan zien. Vooralsnog verkoopt Apple drie verschillende draadloze routers: de AirPort Express, AirPort Extreme en de AirPort Time Capsule. Alle drie de routers vormen slechts een klein deel van Apples omzet en vallen bij de kwartaalcijfers in dezelfde ‘overige’ categorie als de Apple Watch en Apple TV.

Let op! Videobug laat iPhones en iPads vastlopen met Safari-video

Om de zoveel tijd duiken ze op: video’s of afbeeldingen die ervoor zorgen dat je iPhone of iPad vastloopt als je ze bekijkt. Er blijkt een nieuw filmpje in omloop te zijn die je iDevice eerst vertraagt en vervolgens laat crashen. Het gaat hier om een .mp4 video die in Safari wordt afgespeeld. Zodra je dit doet gaat eerst de snelheid van je apparaat merkbaar achteruit, totdat hij helemaal vastloopt en een harde reset nodig heeft om weer op gang te komen. Dit komt omdat het filmpje ervoor zorgt dat iOS zo overbelast wordt dat de iPhone of iPad uiteindelijk vastloopt. In de video hieronder wordt getoond wat er precies gebeurt. Het filmpje is dus niet de beruchte video die de bug veroorzaakt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen