Nieuwsoverzicht week 47: iPhone 7 en Flitsmeister gaat Europees

Redactie
21 november 2015, 14:15
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 47: iPhone 7 en Flitsmeister gaat Europees

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Flitsmeister gaat flitspalen en controles in heel Europa tonen

Flitsmeister app

Vanaf begin december toont Flitsmeister in heel Europa flitspalen en trajectcontroles, zo laten de makers weten aan iPhoned. De functie is aanvankelijk alleen voor betalende gebruikers beschikbaar. In eerste instantie zal Flitsmeister (voor iOS én Android) alleen flitspalen en de startpunten van trajectcontroles tonen. Deze informatie is offline beschikbaar. Actuele vertragingen en mobiele flitsers worden volgend jaar per land uitgerold, waarbij gebruikers wel over een mobiele dataverbinding moeten beschikken. De Flitsmeister-feature wordt aanvankelijk beschikbaar voor Pro-leden van de app, die per jaar 5,99 euro betalen. Wanneer gebruikers van de gratis app van de functie gebruik kunnen maken, kunnen ontwikkelaars Sjoerd Perfors en Rick Waalders nog niet zeggen.

Gerucht: Apple brengt iPhone 5S met betere specs uit

iPhone 5S

Er gaan al langer geruchten dat Apple halverwege volgend jaar een 4 inch-iPhone uitbrengt. De nieuwe iPhone zou volgens geruchten qua formaat en design nauwelijks afwijken van de iPhone 5S, maar wel onderhuids vernieuwd zijn. Gesproken wordt over een krachtigere A8-chip (in plaats van de A7 van de 5S), wifi 802.11ac, bluetooth 4.1 en een verbeterde frontcamera. Apple zou het toestel voorzien van dezelfde 8 megapixel-camera met een diafragma van f/2.4 als de iPod touch (6e generatie). Voor de rest zou de vernieuwde iPhone 5S beschikken over hetzelfde 4 inch-scherm als het origineel, dus met een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Het formaat (123.8 x 58.6 x 7.6 millimeter) zal niet of nauwelijks afwijken van het origineel.

9 vernieuwingen die we van de iPhone 7 verwachten

iPhone 7 dunner

Sinds twee maanden is de iPhone 6S (Plus) beschikbaar, nadat een jaar geleden de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus uitkwamen. Apple brengt doorgaans elke twee jaar een volledig nieuw toestel uit. Een S-versie komt dan in de tussenliggende jaren en moet gezien worden als een update van de modellen zonder S in de naam. Als Apple de traditie volgt zoals het de afgelopen jaren heeft gedaan, betekent dat dat we volgend jaar de iPhone 7 mogen verwelkomen. Daarover is officieel nog niets bekend, maar in onderstaande artikel zetten we onze iPhone 7 verwachtingen alvast op een rij.

9 vernieuwingen die van de iPhone 7 verwachten

Waarom Apple de iPad en MacBook niet gaat samenvoegen

apple logo iphone nieuws

Apple is niet van plan om de iPad en MacBook samen te voegen tot één hybride apparaat, zo liet ceo Tim Cook deze week weten. Cook is van mening dat een dergelijk apparaat de nodige compromissen met zich meebrengt. “We willen de beste tablet en beste Mac maken, maar dat is niet mogelijk als je de twee samenvoegt. Dan moet je op verschillende vlakken compromissen sluiten.” In tegenstelling tot eerdere geruchten hoeven we voorlopig geen twee-in-één-apparaat van Apple te verwachten. Wel verwacht het bedrijf dat er in de toekomst een markt voor traditionele computers zoals de Mac blijft, ondanks dat het verschil tussen computers en mobiele apparaten als de iPad Pro kleiner wordt. “We zien ook dat mensen zowel iOS- als Mac-apparaten gebruiken. Daarom zorgen we met features als Handoff ervoor dat apparaten naadloos met elkaar samenwerken, zodat je je werk gemakkelijk kunt voortzetten op een ander product.”

Apple brengt magnetisch oplaaddock voor Apple Watch uit

apple watch

Vind je de standaard oplader die je bij de Apple Watch krijgt maar niets, dan kun je nu in de Apple Store terecht om het magnetische oplaaddock aan te schaffen. Daarvoor moet je wel diep in de buidel tasten: het accessoire is met een adviesprijs van 89 euro fors duurder dan vergelijkbare docks van derden. Voordeel is wel dat je niet je huidige oplader in het dock hoeft te klikken. Het is enkel nodig om de meegeleverde Lightning-kabel (twee meter lang) in te pluggen. Het dock ondersteunt zowel de grote (42 millimeter) als kleine Apple Watch (38 millimeter).

Categorieën: Apple, Apps, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen