De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 46: iPhone 6 is te laat en Facebook Messenger gaat hard

Wouter Nijsen
15 november 2014, 12:46
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: iPhone 6 is te laat en Facebook Messenger gaat hard

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit was het belangrijkste iPhone nieuws van week 46.

Lees verder na de advertentie.

Apple lanceert afmeldpagina voor iMessage-probleem

imessage afmelden

Al jaren regent het klachten van mensen die hun iPhone inwisselen voor een Android-telefoon. Vaak zijn er problemen met het ontvangen van sms’jes van mensen in de contactenlijst die wél een iPhone gebruiken. Dat komt omdat Apple de overstapper nog steeds als iMessage-gebruiker ziet. Het bericht wordt als iMessage via internet verzonden, niet als sms en raakt vervolgens zoek. Na lange tijd om de hete brij heen gedraaid te hebben, heeft Apple nu eindelijk een oplossing online gezet. Een speciale webpagina laat gebruikers die niet langer van een iPhone gebruikmaken hun nummer uitschrijven bij iMessage.

Al 500 miljoen actieve gebruikers voor Facebook Messenger-app

facebook messenger app

De chat-app van Facebook is populair, blijkt uit een blogbericht van een topman bij Facebook. Volgens hem gebruiken een half miljard mensen Messenger minimaal één keer per maand. Met deze nieuwe cijfers komt Facebook Messenger qua gebruikersaantallen steeds dichter in de buurt bij WhatsApp, dat ongeveer 600 miljoen actieve gebruikers heeft (en ook deel uitmaakt van Facebook). Hoeveel van de 500 miljoen gebruikers een iPhone hebben, is niet bekend. Het is niet verwonderlijk dat zoveel mensen gebruikmaken van de app, want sinds augustus is de aparte app verplicht om met je smartphone via Facebook te kunnen chatten.

‘Apple is drie jaar te laat met de iPhone 6’

steve wozniak

Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak denkt dat Tim Cook al veel eerder met de iPhone 6 had moeten komen. Dat laat hij weten in een interview met CNNMoney. “Als Apple drie jaar geleden al een smartphone met een groter scherm had gelanceerd, zou het een beter marktaandeel gehad hebben”, zegt hij. “Dan zou het betere concurrentie geweest zijn voor Samsung.” Ook is Wozniak niet bepaald enthousiast over de aanstaande Apple Watch en hij noemt de smartwatch zelfs een ‘luxe fitnessband’. Toch denkt hij dat dat apparaat vernuftiger is dan de concurrentie en daardoor misschien wel eens heel goed kan gaan verkopen.

‘Apple begint eerder met de productie van de Apple Watch’

gouden apple watch

Hoewel we nog steeds wachten op een definitieve releasedatum van de Apple Watch, suggereert het Taiwanese DigiTimes op basis van gesprekken met bronnen uit de productieketen dat we de smartwatch snel kunnen verwachten. Chipmakers zijn naar verluidt hard aan het werk om met de Apple Watch productie te beginnen. De bronnen melden verder dat er 30 tot 40 miljoen stuks van de wearable zijn besteld. Het blijft echter nog gissen naar een officiële releasedatum. Vorige week lekte een videoboodschap uit waarin Angela Ahrents, directeur van verschillende Apple-winkels, zei dat het slimme horloge in de lente verschijnt.

Google introduceert YouTube Music Key

youtube music key

Google heeft YouTube Music Key geïntroduceerd, de langverwachte muziekstreamingdienst die rondom YouTube is gebouwd en je voor 9,99 dollar per maand onbeperkt laat luisteren naar YouTube-muziek. YouTube Music Key is een nieuwe Spotify-concurrent en laat je offline muziek bewaren, zodat nummers ook zonder internetverbinding te beluisteren zijn. De nieuwe dienst is middels een update nu standaard geïntegreerd in de YouTube-app. Wat YouTube Music Key precies gaat kosten in ons land en wanneer de dienst hier beschikbaar wordt, is nog niet bekend. Voorlopig kunnen alleen geselecteerde personen Music Key gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen