Nieuwsoverzicht week 46: onthulling 16 inch-MacBook Pro, Disney Plus en meer

Dilara Isik
16 november 2019, 17:04
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: onthulling 16 inch-MacBook Pro, Disney Plus en meer

Er gebeurde deze week een hoop op het gebied van Apple. Heb je niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen zeven dagen op een rijtje.

16 inch-MacBook Pro officieel: krachtige laptop met dunne schermranden MacBook Pro 16-inch officieel

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: Apple heeft de 16 inch-MacBook Pro officieel aangekondigd. De laptop heeft krachtige hardware en een design met dunnere schermranden. Ook is het toetsenbord vernieuwd. De nieuwe MacBook is per direct beschikbaar. De aankondiging van de 16 inch-MacBook Pro komt niet uit de lucht vallen, aangezien het al maanden wemelde van de geruchten. De 16 inch-MacBook komt naast het 13 inch-model in de schappen te liggen en is dus de grootste laptop van Apple.

→ Lees meer over de onthulling van de 16 inch-MacBook Pro

Instagram gaat de concurrentie aan met TikTok met ‘Instagram Reels’

Instagram heeft een nieuwe functie aangekondigd: Reels. Hiermee gaat de app de strijd aan met de populaire app TikTok. Instagram Reels wordt een nieuwe camerafunctie zoals Boomerang of Superzoom. Met de nieuwe functie maak je videoclips op muziek van 15 seconden. Je kiest je favoriete liedje uit en maakt een filmpje van jezelf terwijl je op de muziek playbackt, of iets doet wat ook in het liedje gebeurt. Je kunt het natuurlijk zo gek mogelijk maken, of de meest professionele videoclip van vijftien seconden schieten.

→ Lees meer over Instagram Reels

Disney Plus officieel gelanceerd

Disney Plus downloaden NederlandNa een proefperiode van twee maanden is Disney Plus deze week officieel gelanceerd in Nederland. De streamingdienst kost zeven euro per maand en daarvoor krijg je een unieke bibliotheek aan films, series en documentaires. Twee maanden geleden mochten we in Nederland exclusief aan de slag met een testversie van Disney Plus. Heb je een tijdje terug een proefabonnement genomen, dan wordt deze automatisch omgezet naar een betaald abonnement. Als je dat niet wil kun je het abonnement het beste zo snel mogelijk stopzetten.

→ Lees meer over de officiële onthulling van Disney Plus

AirPods Pro krijgen eerste update

AirPods ProApple heeft de eerste software-update voor de AirPods Pro uitgebracht. De nieuwe firmware voor de AirPods Pro heeft versienummer 2B588, terwijl dat eerst 2B584 was. De update voegt geen nieuwe functies toe, maar zorgen er voor dat de draadloze oordopjes nog beter met je iPhone en andere Apple-apparaten werken. Je hoeft niets te doen om je AirPods Pro te updaten; dit gebeurt volledig automatisch. Wel is het mogelijk om te checken of de oordopjes op de nieuwste firmware draaien. Klik hieronder om te lezen hoe je dat doet.

→ Zo check je de AirPods Pro op nieuwe firmware

Concurrentie voor Apple Pay: Facebook komt met Facebook Pay

Het succes van Apple Pay is niet onopgemerkt gebleven. Ook Facebook komt met zijn eigen mobiele betaaldienst Facebook Pay. Facebook richt zich met zijn eigen speciaaldienst volledig op social media. Niet zo gek, aangezien het bedrijf eigendom is van Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp en Instagram en de betaaldienst op al deze netwerken beschikbaar komt. Dat is ook meteen te kracht van de dienst. Facebook wil het zo makkelijk mogelijk maken om tussen deze verschillende sociale netwerken op een veilige en toegankelijke manier geld over te kunnen maken, of betalingen te doen.

→ Lees meer over Facebook Pay

Categorie: Apple
Spotlights: Disney Plus, Instagram, TikTok

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's