Nieuwsoverzicht week 46: iPad Pro 2018 teardown en offline Siri

Florence Peeters
17 november 2018, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: iPad Pro 2018 teardown en offline Siri

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

iPad Pro 2018 teardown: betere audio, slecht te repareren en meer

iPad Pro 2018 teardown

De nieuwe iPad Pro 2018 is vakkundig ontleed door iFixit, waardoor we zien welke vernieuwingen Apple achter de schermen heeft doorgevoerd. Het eerste wat opvalt zijn de nieuwe speakers, die bestaan uit vier subwoofers en vier tweeters. Aan zowel de boven- als de onderkant zitten gaatjes voor het geluid, zodat de iPad een flink volume kan voortbrengen. De accu lijkt iets gemakkelijker te repareren dan bij voorgaande iPads. Hier blijkt ook dat de accu iets minder krachtig is dan zijn voorganger. Wat Face ID betreft gebruikt Apple zoals verwacht dezelfde techniek als in de iPhone XS. De iPad Pro krijgt slechts een score van drie uit tien op het gebied van repareerbaarheid.

→ Lees verder over de iPad Pro teardown

Nieuwe iPhone X hack geeft toegang tot verwijderde bestanden

iPhone X hack

Twee hackers hebben een manier gevonden om toegang te krijgen tot recent verwijderde bestanden en foto’s op een iPhone X. Apple is op de hoogte, maar een oplossing voor de bug is er nog niet. De bug in iOS 12.1 geeft toegang tot de foto’s en bestanden die je recentelijk verwijderd hebt. Hoewel er in de test een iPhone X werd gebruikt, is het aannemelijk dat de techniek op ieder apparaat werkt dat op iOS 12.1 draait, omdat de fout niet in de hardware maar de software zit. Wel was er fysieke toegang tot de iPhone nodig, maar denken de onderzoekers dat het ook mogelijk via een wifi-netwerk.

→ Lees verder over de iPhone X-hack

Apple onderzoekt uitgebreide offline modus voor Siri

offline siri

Siri wordt steeds belangrijker voor Apple, maar zodra jij je internetverbinding verliest de spraakassistent al zijn functies. Het bedrijf lijkt nu een manier te zoeken om offline Siri te laten werken. Omdat het uitvoeren van de taken van Siri veel van hardware vraagt, gebruikt Apple de internetverbinding om de iPhone niet te zwaar te belasten. Een nieuw patent, ontdekt door AppleInsider, met de weinig verhullende titel ‘Offline personal assistant’ bewijst dat dit in de toekomst kan veranderen. Dankzij verschillende modules in het apparaat zou Siri straks lokaal een oplossing voor een spraakopdracht kunnen vinden, en dus offline werken.

→ Lees verder over offline Siri

Bevestigd: Apple blokkeert reparaties van nieuwe Macs door derden

Apple Mac-reparaties

Bepaalde reparaties voor de nieuwste Macs zijn niet meer door een externe partij uit te voeren. Deze handelingen kunnen alleen door Apple en goedgekeurde partijen worden gedaan. De T2-chip is de achterliggende oorzaak. Deze verbetert de veiligheid van je gegevens en privacy, maar zorgt er ook voor dat bepaalde onderdelen zoals het moederbord en de Touch ID-sensor niet zomaar meer vervangen of gerepareerd kunnen worden. De Mac moet dan aan een speciaal software-programma van Apple gekoppeld worden die een serie checks uitvoert. Gebeurt dit niet, dan zal de Mac onbruikbaar worden.

→ Lees verder over Mac-reparaties

‘Nieuwe Apple-headset onmogelijk verkeerd om te dragen’

Apple koptelefoon

De nieuwe over-ear headset van Apple weet of je de linkeroorschelp ook daadwerkelijk over je linkeroor hebt geplaatst en past het geluid hier automatisch op aan. Om dit mogelijk te maken zitten er vijf microfoons in iedere oordop die hun positie ten opzichte van je oor, de andere speaker en je mond meten. Het wordt op deze manier onmogelijk om de headset op een verkeerde manier te dragen: het geluid past zich namelijk altijd automatisch aan. De microfoons filteren ook omgevingsgeluid uit commando’s, net zoals de HomePod doet.

→ Lees verder over Apples nieuwe headset

Categorieën: Apple, Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen