Nieuwsoverzicht week 46: iOS 11.1.2 en iPhone X videoreview

Wouter Nijsen
18 november 2017, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: iOS 11.1.2 en iPhone X videoreview

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.1.2 repareert probleem waarbij iPhone X niet reageert in de kou

ios 11.1.2

iOS 11.1.2 is voornamelijk interessant voor iPhone X-gebruikers, omdat enkele foutjes van dit toestel worden opgelost. Toch is de update ook voor andere toestellen beschikbaar en raden we iedereen aan om deze te downloaden. Alleen door het installeren van de nieuwste iOS-updates is je toestel het helemaal veilig en stabiel. De update lost een probleem op waarbij het scherm van de iPhone X niet reageerde als de temperatuur plots snel daalde. Dus bijvoorbeeld als je net naar buiten bent gelopen en het daar koud is. Ook is er een probleem opgelost waarbij Live Foto’s opgenomen met een iPhone X er niet juist uitzagen.

→ Lees verder over de verbeteringen van iOS 11.1.2

‘Apple brengt in 2018 iPhone X Plus en een goedkoper lcd-model uit’

iPhone X Plus gerucht

Apple deed het dit jaar helemaal anders qua iPhones. In plaats van twee modellen, zette het bedrijf dit jaar ook de bijzondere iPhone X op de markt. Deze ‘jubileumsmartphone’ valt op door innovaties als een voorkantvullend scherm en Face ID. De grote vraag is nu wat Apple in 2018 uit gaat brengen. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo lanceert Apple in 2018 drie nieuwe modellen die allemaal een voorkant vullend scherm krijgen met een TrueDepth-camera voor Face ID. Dit gaat om een nieuw model met een 5,8 inch-scherm, wat net zo groot is als de huidige iPhone X. Daarnaast komt er mogelijk een grotere versie met een 6,5 inch-scherm. Deze twee modellen krijgen net als de huidige iPhone X een oled-scherm.

→ Lees verder over de nieuwe iPhone X in 2018

Eindelijk: ‘WhatsApp heeft iPad-versie in ontwikkeling’

WhatsApp iPad

Volgens aanwijzingen in de icoontjes van de desktopversie van WhatsApp bestaat er een ‘Tablet-iOS’-versie van de app, zo beweert WABetaInfo. Dit Twitter-account voorspelde eerder al met succes de zakelijke versie van WhatsApp, en dient vaker als betrouwbare bron voor wat het bedrijf in ontwikkeling heeft. Hoe de iPad-versie van WhatsApp precies gaat werken, is nog niet duidelijk. Mogelijk werkt deze app hetzelfde als de web- en desktop-apps, wat betekent dat je je smartphone verbonden moet houden met het internet om berichten te versturen en ontvangen.

→ Lees verder over de mogelijke iPad-versie van WhatsApp

Draadloos opladen met nieuwe iPhones is ook na update traag

draadloos laden iphone 8

Onlangs verscheen de derde bèta van iOS 11.2, die het voor geschikte iPhones mogelijk maakt om sneller op te laden met een draadloze lader. De huidige versie van iOS 11 staat opladen met maximaal 5 Watt toe, maar met iOS 11.2 wordt dat opgeschroefd naar 7,5 Watt. Daarvoor heb je natuurlijk wel een iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X nodig, want eerdere iPhones kun je alleen met een kabeltje opladen. Met deze extra kracht zou draadloos opladen in theorie iets sneller moeten gaan. Matt Birchler nam de proef op de som en zette de resultaten op een rij. Die zijn enigszins teleurstellend: het draadloos opladen gaat nog steeds vrij langzaam, zeker wanneer je het vergelijkt met de concurrentie.

→ Lees verder over het draadloos opladen van de nieuwe iPhones

iPhone X videoreview: dit is er allemaal nieuw

In onderstaande iPhone X videoreview bespreken we in ongeveer drie minuten de belangrijkste verbeteringen van de nieuwe smartphone. Waar de iPhone 8 en 8 Plus veel op hun voorgangers lijken, is de X de meest vernieuwende iPhone in jaren. Het toestel heeft een compleet nieuw design, gezichtsherkenning via Face ID, draadloos opladen en een oled-scherm. Dat ziet er futuristisch uit, maar Apple vraagt wel de hoofdprijs.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen