De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwsoverzicht week 46: drie iPhones in 2017 en WhatsApp videobellen

Wouter Nijsen
19 november 2016, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: drie iPhones in 2017 en WhatsApp videobellen

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple brengt drie iPhones uit in 2017’

iphone 6s indruk

In 2017 brengt Apple niet alleen opvolgers uit voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, maar ook een nieuw, derde model, zo beweert de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo beschikt dit derde model over een 5 inch oled-scherm en een verbeterde camera. Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple de overstap naar oled wil maken. Oled-beeldschermen bieden een beter contrast en zijn vaak energiezuiniger. De fabrikant gebruikt de beeldtechnologie al langer voor onder andere de Apple Watch. Als de beweringen van Kuo kloppen, maakt Apple echter niet direct volledig de sprong naar oled. Het bedrijf geeft consumenten komend jaar nog de keuze. De analist verwacht namelijk ook twee nieuwe smartphones van 4,7 inch en 5,5 inch, vermoedelijk directe opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus.

WhatsApp voegt videobellen toe aan iOS-app

WhatsApp videogesprek

Een tijdje terug maakte WhatsApp bekend te beginnen met de uitrol van de videobelfunctie en sinds deze week kan iedereen met de optie aan de slag. Naast het telefoontje waar je audiogesprekken mee voert, zie je nu een videocameraatje. Door deze videocamera aan te tikken start je direct een videogesprek met de desbetreffende contactpersoon. Hoewel de videobelfunctie gratis is, verbruik je er uiteraard wel meer mobiele data mee vergeleken met een audiogesprek. Houd daar rekening mee als je een videogesprek wil starten als je niet met een wifi-netwerk verbonden bent.

Super Mario Run verschijnt op 15 december op iOS

Super Mario Run

Nintendo heeft de datum en prijs van Super Mario Run bekendgemaakt.Op 15 december wordt de app in 151 landen gelanceerd met ondersteuning voor meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels en Japans. De game zal gratis te downloaden zijn. Je kunt dan een aantal levels spelen en de drie spelmodi van de game proberen, maar om het volledige avontuur te ontgrendelen betaal je eenmalig tien dollar. Super Mario Run is de eerste Mario-game die op iPhone, iPad en iPod touch speelbaar zal zijn. In het spel loods je Mario door verschillende levels. Het Nintendo-personage rent automatisch, als speler tik je op het scherm om over obstakels te springen, vijanden te ontwijken en speciale moves uit te voeren. Onderweg naar de finish – de bekende vlaggenmast – verzamel je muntjes.

Waarom het internet blij is met bèta 3 van iOS 10.2

Spotlight emoji

Even leek het erop dat Apple met iOS 10.2 afscheid zou nemen van het bekende design van één van de meest geliefde emoji, de perzik. De perzik leidt al langere tijd een dubbelleven onder veel smartphone-gebruikers door zijn grote gelijkenissen met een kont. Kim Kardashian hanteert de perzik als haar officiële emoji op Snapchat en andere sociale media, en ook op WhatsApp en Twitter wordt de perzik vaak ingezet voor zaken die minder fruit-gerelateerd zijn. De eerste voorlopige versie van iOS 10.2 introduceerde echter nieuwe designs voor verschillende emoji, waaronder de perzik. Het hartvormige fruitstuk met duidelijke naad maakte plotseling plaats voor iets wat een stuk realistischer oogde. Misschien leuk voor liefhebbers van de perzik, maar op sociale media werd uitgebreid geklaagd.

Apple ruimt op: bijna 50.000 apps verwijderd uit App Store

app store overzichtelijker

In oktober zijn er zo’n 47.300 apps verwijderd uit de App Store. Dat is een flinke stijging ten opzichte van het gemiddelde. In andere maanden werden er gemiddeld zo’n tien- tot vijftienduizend apps verwijderd per maand. Begin september maakte Apple bekend de App Store te gaan opruimen. Het bedrijf kondigde aan verouderde apps die al geruime tijd niet waren bijgewerkt te gaan verwijderen. Apple past regelmatig de richtlijnen voor goede apps aan, maar de App Store staat vol met oude applicaties die niet meer aan recente richtlijn voldoen. Daardoor staan er nog apps in de App Store die niet goed werken met moderne versies van iOS en daardoor crashen zodra je ze opstart.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen