Nieuwsoverzicht week 46: iPad Pro in Nederland en Apple Watch 2

Redactie
14 november 2015, 15:55
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 46: iPad Pro in Nederland en Apple Watch 2

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro vanaf nu verkrijgbaar voor 919 euro

ipad pro groot

De iPad Pro is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland en België. De grote tablet is nu in online en fysieke winkels te koop. Het goedkoopste model van de iPad Pro (32GB en WiFi) kost 919 euro. Voor het 128GB-model met 3G- en 4G-ondersteuning betaal je 1249 euro. Ook zijn de Apple Pencil en Smart Keyboard, de belangrijkste accessoires van de iPad Pro, verkrijgbaar. De Apple Pencil is een capacitieve stylus die speciaal voor de iPad Pro is ontwikkeld, waarmee je accuraat kunt schrijven en tekenen. Hij kost 99 euro. De Smart Keyboard, die van de tablet een soort laptop maakt, is tevens los te verkrijgen voor 179 euro. Het keyboard is ook als hoes te gebruiken.

5 redenen om de iPad Pro (niet) te bestellen

Gerucht: Apple Watch 2 met FaceTime-camera verschijnt in 2016

apple watch docks

Volgens de voorzitter van Quanta Computer, het bedrijf dat de eerste Apple Watch heeft gemaakt, wordt er hard gewerkt aan de Apple Watch Series 2. De nieuwe en verbeterde smartwatch van Apple zou moeten verschijnen in het tweede kwartaal van 2016. In eerdere geruchten werd al melding gemaakt van een nieuwe Apple Watch, wat niet gek is als je bedenkt dat Apple ieder jaar ook een nieuwe iPhone en iPad-versie uitbrengt. De Apple Watch 2 zou dezelfde grootte, vorm en resolutie hebben als de huidige Apple Watch, met een iets dunner scherm zodat er ruimte is voor een grotere batterij. Verder zou de tweede versie van de smartwatch een FaceTime-camera bevatten en minder afhankelijk worden van de iPhone dankzij de ondersteuning voor 3G- en 4G-netwerk.

Offline modus Google Maps ‘spoedig’ naar iOS

google-maps

Google is gestart met de uitrol van offline navigatie voor Google Maps, zodat gebruikers ook zonder dataverbinding routes kunnen plannen met de kaarten-app. De modus is beschikbaar voor Android en komt ‘spoedig’ naar iOS. Wanneer de offline modus precies beschikbaar wordt, is onduidelijk. Android-gebruikers kunnen binnen afzienbare tijd aan de slag met de offline modus van Maps, die naadloos samenwerkt met de online modus. Daardoor moet je het als gebruiker niet merken als je navigeert en plotseling de dataverbinding wegvalt. Je kunt ook nog steeds delen van kaarten lokaal opslaan, waarbij afgezien van foto’s en gebruikersreviews alle data wordt meegenomen. Offline kun je ook de gemiddelde reistijd raadplegen.

‘Apple Pay wil onderlinge betalingen mogelijk maken’

simpel apple pay

Het is op termijn wellicht mogelijk om met Apple Pay geld over te maken naar andere gebruikers van de betaaldienst. Apple zou in de VS in gesprek zijn met diverse banken voor de ontwikkeling van een systeem dat onderlinge betalingen faciliteert. The Wall Street Journal meldt dat Apple in de Verenigde Staten gesprekken voert met de banken J.P. Morgan Chase, Capital One, Wells Fargo en U.S. Bancorp, maar over details en eventuele afspraken is nog niets bekend. Ook is het onduidelijk hoe het betaalsysteem precies wordt geïmplementeerd. Mogelijk gaat Apple gebruikmaken van een bestaande service als clearXchange. Daarmee is het in de VS mogelijk om telefonisch of via e-mail betalingen te sturen of ontvangen.

‘Minder animo voor iPhone 6S dan Apple had gedacht’

iphone 6s populairder

Apple zou bestellingen voor nieuwe hardware-onderdelen met 10 procent hebben verlaagd, omdat er minder vraag is naar de iPhone 6S dan gedacht. Analisten van Credit Suisse hebben het idee dat minder mensen dan normaal op de nieuwe iPhone zitten te wachten. Volgens hen maakt Apple dit jaar minder dan 80 miljoen iPhone 6S-modellen en is de verwachting voor het aantal gebouwde telefoons bijgesteld van 242 miljoen naar 222 miljoen. Apple heeft dit jaar overigens niets te klagen. Bij de laatste kwartaalcijfers werd alweer een record verbroken. In het afgelopen kwartaal (dat op 30 september afliep) verkocht Apple maar liefst 48 miljoen iPhones tegenover ruim 39 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen