Nieuwsoverzicht week 45: blauwe vinkjes in WhatsApp en Apple Watch release

Wouter Nijsen
8 november 2014, 13:00
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit was het belangrijkste iPhone nieuws van week 45.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Watch lancering in de lente

apple watch productie

De Apple Watch komt in de lente van 2015. Dat heeft Angela Ahrendts, directeur van online en offline Apple winkels, in een videoboodschap aan haar medewerkers gezegd. Een transcript van de boodschap kwam via een bron in handen van 9to5Mac. In de toespraak vertelt Ahrendts de medewerkers dat ze energie moeten opsparen voor het komende winkelseizoen omdat de release van de Apple Watch dan op de planning staat. Apple heeft tot nu toe steeds gezegd dat de Apple Watch ‘begin 2015’ zou uitkomen, maar een precieze datum is nooit bekendgemaakt. Met lente lijkt een release ‘begin 2015’ dus niet te kloppen.

‘Apps crashen 25 procent minder sinds de iOS 8 lancering’

ios 8

Dat stelt het bedrijf Crittercism uit San Francisco. Afgelopen week crashte nog 2,6 procent van de apps, een kwart minder dan de 3,6 procent crashes op 22 september van dit jaar. Crittercism komt aan deze cijfers omdat het 20 duizend mobiele apps in de gaten houdt voor klanten als eBay, Groupon, Netflix en PayPal. Ontwikkelaars stoppen een code in hun apps om prestaties te kunnen meten, waaronder het aantal crashes en de oorzaken ervan. Hoewel ontwikkelaars flink hun best doen om apps zo goed mogelijk te optimaliseren, haalt het crashpercentage van iOS 8 het nog niet bij dat van iOS 7. Het gemiddelde daarvan staat volgens Crittercrism op 2 procent.

Eerste versie iOS 8.1.1 beschikbaar voor ontwikkelaars

ios 8.1 downloaden

Apple heeft de eerste bètaversie van iOS 8.1.1 voor ontwikkelaars uitgebracht. Zoals het versienummer al doet vermoeden is dit een kleine update voor het mobiele besturingssysteem. OS 8.1.1 brengt voornamelijk bugfixes en snelheidsverbeteringen met zich mee, waardoor iPhones, iPads en iPods (touch, 5e generaties) soepeler moeten werken. Daarnaast is in de Gezondheids-app tijdelijk de weergave van het bloedglucosegehalte uitgeschakeld. Apple werkt namelijk aan de compatibiliteit van de app met apparaten die deze waarde meten in de eenheid mmol/L. Zelf hopen we dat de kleine update ervoor zorgt dat het besturingssysteem beter gaat draaien op de iPhone 4S en de iPad 2. Beide apparaten hebben momenteel zichtbaar moeite met iOS 8.

Blauwe vinkjes in WhatsApp verraden wanneer je berichten negeert

blauwe vinkjes whatsapp

Eerder deze week werden veel mensen verast door de verschijning van blauwe vinkjes in WhatsApp. Hiermee is het mogelijk om te checken of en wanneer je vrienden een bericht lezen. Handig zou je zeggen, maar veel mensen waren hier niet blij mee en vonden het zelfs schadelijk voor hun privacy. Normaal gesproken zag je alleen twee vinkjes wanneer een bericht was ontvangen, zodra deze blauw verkleuren weet je dus dat de ontvanger het bericht heeft gelezen. Een dag later lekte de Duitser Ilhan Pelkas, een betatester van WhatsApp, op zijn Twitter-pagina dat de mogelijkheid om de blauwe vinkjes uit te schakelen waarschijnlijk binnenkort verschijnt.

Apple stuurt mails om iOS 8 te promoten

iPhone 6 Plus crashes

Mensen die hun toestel nog niet hebben geüpdatet naar iOS 8 hebben een mailtje met instructies gekregen. Hiermee probeert het bedrijf uit Cupertino er voor te zorgen dat gebruikers van iOS 7 binnenkort overstappen. De e-mail informeert over de nieuwe functies van iOS 8, waarbij het QuickType, Gezondheid, Family Sharing en iCloud Drive uitlegt. Daarnaast wordt voor gebruikers duidelijk gemaakt dat upgraden heel gemakkelijk is, zelfs als je weinig opslagruimte op je toestel hebt. Dit laatste is voor velen nog steeds een groot probleem, aangezien de update naar iOS 8 om meerdere gigabytes aan opslagruimte vraagt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen