Nieuwsoverzicht week 45: Apple Pay voor Rabobank, eerste bèta iOS 13.3 en meer

Dilara Isik
9 november 2019, 17:08
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 45: Apple Pay voor Rabobank, eerste bèta iOS 13.3 en meer

Ook deze week gebeurde er het een en ander op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Apple Pay beschikbaar voor Rabobank

Apple Pay RabobankKlanten van de Rabobank kunnen sinds deze week Apple Pay gebruiken. Daarmee kunnen ze contactloos of online betalen met hun iPhone, iPad en Apple Watch. Rabobank volgt daarmee de andere twee grote banken op in Nederland. ING en ABN Amro ondersteunden eerder al Apple Pay. Ook een aantal kleinere banken in Nederland hebben Apple Pay inmiddels geadopteerd als betaalmethode. Met de betaaldienst van Apple wordt het mogelijk om contactloos te betalen, door de iPhone of Apple Watch tegen een pinautomaat in de winkel te houden. Ook kun je met Apple Pay online betalingen verifiëren aan de hand van Apple-apparaten. Zo kun je Face ID of Touch ID gebruiken om een betaling goed te keuren.

Lees meer over Apple Pay voor Rabobank

Eerste bèta beschikbaar van iOS 13.3

Apple Schermtijd-concurrenten verwijderd App StoreNu de eerste bèta van iOS 13.3 beschikbaar is, weten we ook alvast welke nieuwe functies en verbeteringen de update introduceert. Apple lijkt hiermee een oplossing gevonden te hebben voor een vervelende bug die ervoor zorgde dat apps op de achtergrond heel snel werden afgesloten. Daarnaast wordt de Schermtijd-functie uitgebreid met de optie om communicatielimieten in te stellen. Dit is vooral bedoeld voor ouders die hiermee het iPhone-gebruik van hun kinderen beter aan banden kunnen leggen. Ook heeft Apple nu de optie toegevoegd om de Memoji- en Animoji-stickers uit te schakelen, zodat ze niet meer standaard in beeld verschijnen bij het openen van het emoji-toetsenbord. De laatste en kleinste verbetering zit in het icoontje van de Apple Watch Series 4, waar eerst een zwart puntje en nu een zilverkleurige cirkel op de digitale kroon te zien is. 

Lees meer over nieuwe functies in iOS 13.3

‘Apple werkt met game-ontwikkelaar Valve aan augmented reality-bril’

Apple AR-bri releaseVolgens de website DigiTimes is Apple een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse game-ontwikkelaar Valve. Dit bedrijf ken je misschien van de online gamewinkel Steam of games zoals Portal en Left 4 Dead. De AR-bril zou naar verluidt in de tweede helft van 2020 verschijnen. Volgens Apple-ceo Tim Cook zal met de AR-bril de digitale wereld deel worden van de gebruikers hun echte wereld. Ook gelooft Cook dat de AR-bril even populair wordt als de smartphone. Door de samenwerking met Valve zal Apple een nog betere en mooiere interface kunnen maken voor de headset. Het is nog niet duidelijk waar de headset voor gebruikt kan worden. Een toepassing zou bijvoorbeeld Apple Maps kunnen zijn, of het kan worden gebruikt in het bedrijfsleven. De AR-bril zal ongetwijfeld als handige gadget gebruikt kunnen worden voor iPhone-gebruikers.

Lees meer over de Apple AR-bril

‘iPhone SE 2 wordt groot verkoopsucces en is goedkoop te produceren’

iPhone SE 2 maart 2020Het wemelt al weken van de geruchten over de iPhone SE 2 en deze week is daarop geen uitzondering. Ditmaal doet de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo een duit in het zakje. De insider heeft namelijk bekendgemaakt hoeveel exemplaren Apple volgens hem denkt te gaan verkopen. Ook weet hij dat de iPhone SE 2 op een goedkopere manier wordt geproduceerd. Kuo schrijft namelijk in een notitie, die is ingezien door MacRumors, dat Apple volgend jaar minstens 20 miljoen exemplaren van de nieuwe iPhone hoopt te verkopen. Het meest gunstige scenario gaat uit van 30 miljoen stuks, aldus de analist. Hij gaat er hierbij vanuit dat Apple de iPhone SE 2 in de eerste helft van volgend jaar uitbrengt. Verder schrijft Kuo dat hij verwacht dat de iPhone SE-opvolger hetzelfde soort moederbord krijgt als de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max), maar dan een goedkopere versie. Omdat dit makkelijker te produceren is hoopt Apple hiermee productieproblemen (en vertragingen) te voorkomen, aldus Kuo.

Lees meer over de iPhone SE 2

Eerste iOS 14-concept blikt alvast vooruit op 2020

iOS 13 is nog geen twee maanden officieel beschikbaar, maar het eerste iOS 14-concept dient zich al aan. Concrete geruchten over de nieuwe iOS-update volgen meestal pas in de aanloop naar WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs waar Apple de update officieel presenteert. Toch heeft YouTuber Hacker34 al een interessante video gemaakt die in de toekomst kijkt. Het iOS 14-concept introduceert allereerst een nieuw gezicht door alle app-iconen van Apples-apps aan te passen. Deze zien er daardoor wat minimalistischer en strakker uit. Als iemand je belt, wordt niet het hele scherm overgenomen door de Telefoon-app, maar er verschijnt een veel subtieler venster aan de bovenkant van je scherm. Het concept laat ook zien hoe het always on-display van de Apple Watch Series 5 van pas kan komen op de iPhone, met een speciale variant van het vergrendelscherm dat altijd de tijd en een aantal complicaties laat zien. Zo kun je ook zonder je iPhone te activeren bijvoorbeeld zien wat de weersverwachting is of hoe ver je bent met het vullen van je activiteitsringen.

Lees meer over het eerste iOS 14 concept

Bronnen afbeeldingen: Rabobank, iDrop
Categorie: Apple
Spotlights: Apple Pay, iPadOS
Versie: iOS 13

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's