Nieuwsoverzicht week 45: MacBook-reparatie simpeler en AirPods-geruchten

Florence Peeters
10 november 2018, 16:09
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 45: MacBook-reparatie simpeler en AirPods-geruchten

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Eindelijk: Apple versimpelt vervangen van accu’s in nieuwe MacBook Air

Als MacBooks ergens om bekend staan, dan is het wel dat ze haast onmogelijk te repareren zijn. Met de nieuwe MacBook Air 2018 zet Apple een stap in de goede richting. Voorheen moest de volledige onderkant van de MacBook vervangen worden, inclusief het trackpad en toetsenbord, als er iets mis was met de accu. Hoewel de accu nog steeds vastgelijmd zit aan de aluminium behuizing van de nieuwe Air, heeft Apple het personeel van de Apple Store en door Apple goedgekeurde Service Providers speciaal gereedschap gegeven. Hiermee kunnen ze de accu verwijderen en vervangen, zonder andere onderdelen te beschadigen of verwijderen.

→ Lees verder over de versimpelde MacBook-reparaties

‘Nieuwe AirPods krijgen gezondheidssensoren, kunnen ieder moment verschijnen’

AirPods 2018 ontdekt

Het lijkt erop dat we zeer binnenkort een vernieuwde versie van de draadloze oordopjes kunnen verwachten. MySmartPrice ontdekte dat een nieuwe versie van de AirPods de zogenaamde bluetooth SIG-certificatie gekregen hebben. Deze keuring is verplicht voor ieder bluetooth-apparaat, en wordt vaak pas toegekend als het product bijna in de winkels ligt. Het bijbehorende document verklapt dat de AirPods uitgerust zouden zijn met ‘technologie om gezondheid te registreren’ en het verbeterde bluetooth 5.0-protocol. Deze nieuwe versie verbetert de accuduur en verlengt het bereik. Apple is mogelijk van plan om een hartsensor in de AirPods te verwerken, zodat de oordopjes tijdens het sporten jouw gezondheid beter in de gaten kunnen houden.

→ Lees verder over de nieuwe AirPods

iPhone XR kan binnenkort notificaties uitklappen met Haptic Touch

iPhone XR review

Binnenkort worden de mogelijkheden van Haptic Touch op de iPhone XR uitgebreid. Vanaf iOS 12.1.1 kun je notificaties uitklappen door ze lang ingedrukt te houden. Dit is handig, omdat je de specifieke melding zo niet naar links hoeft te vegen om vervolgens op ‘Bekijk’ te tikken. In plaats daarvan leg je je vinger op de notificatie totdat je een korte trilling voelt. Beetje bij beetje gaat Haptic Touch, ook wel haptische feedback, steeds meer op 3D Touch lijken. Voor iPad-bezitters is de functie niet nieuw. Zij klappen meldingen al jaren uit door middel van een long press. Het is daarom ook niet helemaal duidelijk waarom deze functie bij uitkomst niet al op de iPhone XR aanwezig was.

→ Lees verder over de uitbreiding van Haptic Touch

‘Apple toont opvolger van Thunderbolt Display in handleiding Mac mini’

Apple display 2019

Na een mislukte samenwerking met LG werkt Apple aan een eigen opvolger van het Thunderbolt Display. Het bedrijf lijkt zelf de eerste afbeelding ervan alvast te hebben gedeeld. In de starthandleiding van de nieuwe Mac mini, staat namelijk een nog onaangekondigd scherm dat erg doet denken aan het Thunderbolt Display. De herkenbare schermvoet is onmiskenbaar van Apple, maar het schermpaneel is een stuk groter dankzij de veel smallere schermranden. Of Apple simpelweg een afbeelding gemaakt heeft of dat dit daadwerkelijk het onaangekondigde scherm is, is lastig te bevestigen, al is de keuze wel opmerkelijk.

→ Lees verder over het mogelijk nieuwe Thunderbolt Display

Overzicht: Apple maakt nieuwe producten in 2018 ruim 20 procent duurder

Nu alle Apple-producten van dit jaar uitgebracht zijn, valt er één ding op. Apple heeft zijn nieuwe producten ruim twintig procent duurder gemaakt dan voorgangers. Het valt op dat de prijzen van de nieuwe producten wel erg hoog zijn vergeleken met de introductieprijzen van vergelijkbare apparaten uit 2017. De nieuwe MacBook Air is bijvoorbeeld maar liefst 450 euro duurder dan zijn voorganger. Voor een 12.9-inch iPad Pro uit 2018 betaal je 210 euro meer dan eentje uit 2017. Ook de Mac mini heeft een prijsstijging doorgemaakt van 330 euro, hoewel hiervan de prestaties enorm vooruit zijn gegaan ten opzichte van het vorige model.

→ Lees verder over de prijsstijging bij Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu