Nieuwsoverzicht week 45: iPhone X review en nieuwe iPad Pro

Wouter Nijsen
11 november 2017, 16:14
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 45: iPhone X review en nieuwe iPad Pro

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X review: ‘iPhone van de toekomst’ is top notch

iPhone X review

De afgelopen jaren heeft Apple de nodige kritiek gekregen op het design van de iPhone. Sinds de iPhone 6 is het uiterlijk van het toestel nauwelijks veranderd, terwijl de prijs voor het nieuwste model alleen maar hoger werd. Dit jaar breekt het bedrijf deze trend met de iPhone X, een toestel dat er niet alleen uitziet als een futuristische versie van de iPhone, maar ook zo aanvoelt. Het eerste wat je ziet als je de iPhone X aanzet, is hoe de (bijna) volledige voorkant zich vult met het gloednieuwe oled-display. Hierdoor is er geen ruimte meer voor de ronde homeknop, en dat is wennen.

→ Lees verder in de uitgebreide iPhone X review

iOS 11.1.1 nu te downloaden voor iPhone en iPad

iOS 11.2 bèta

Het is weer tijd om je iPhone en iPad te updaten, want Apple heeft iOS 11.1.1 uitgebracht. Het gaat om een kleine update tussen iOS 11.1 en iOS 11.2 in, die enkele probleemoplossingen bevat. Zo is er een bug in de autocorrectie van het toetsenbord opgelost. Ook is het probleem verholpen waarbij het zeggen van ‘Hé, Siri’ niet de spraakassistent activeerde. Het vervelende autocorrectieprobleem ging om een bug waarbij tijdens het typen de ‘i’ automatisch werd veranderd in een ‘A’ met een vraagteken. Dit probleem speelt al sinds november, maar recentelijk lijken er steeds meer mensen last van te hebben.

→ Lees verder over iOS 11.1.1

‘iPad Pro krijgt in 2018 dunnere schermranden, Face ID en geen homeknop’

iPad Pro 2018

Hoewel Apple dit jaar al flinke verbeteringen doorvoerde met de 10,5-inch iPad Pro, gaat het bedrijf in 2018 nog een stuk verder. Net als de iPhone X zou de 2018 iPad uitgerust worden met nog dunnere schermranden en een Face ID-camera. Touch ID wordt hierdoor overbodig, zodat ook de homeknop verdwijnt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het scherm. Omdat de schermranden net iets dikker zijn dan op de iPhone X, is er bovendien geen ‘notch’ aanwezig op het apparaat. In plaats daarvan zitten de frontcamera en alle benodigde sensoren gewoon in de bovenste rand van de tablet.

→ Lees verder over de iPad Pro 2018

‘Apples augmented reality-bril draait op rOS, verschijnt in 2020’

Apple AR-headset

Deze week verscheen nieuwe info over Apples volgende nieuwe product. Een paar jaar geleden stelde het bedrijf uit Cupertino een team samen om aan augmented reality-gerelateerde producten te werken. Die groep is inmiddels uitgegroeid tot honderden werknemers, die verspreid over verschillende Apple-kantoren aan hard- en software projecten werken. Deze vallen allemaal onder de codenaam ‘T288’. Het eerste resultaat van deze nieuwe divisie zagen we met de komst van iOS 11: ARKit. De volgende stap is een volwaardige headset met een ingebouwd display dat 3D-video kan streamen. Dit blijkt een flinke uitdaging te zijn, want alle onderdelen moeten klein genoeg zijn om in een headset te passen.

→ Lees verder over de augmented reality-bril van Apple

iPhone 8 vs iPhone X: dit zijn de verschillen en overeenkomsten

iphone 8 vs iphone x

Als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon van Apple, ga je dan voor een iPhone 8 of toch voor de iPhone X? Het zal een vraag zijn die veel Apple-liefhebbers bezighoudt. Want zelfs als je al zeker weet dat je een iPhone wilt, heb je dit jaar meer keus dan ooit. Om je een handje te helpen, zetten we in het artikel hieronder de twee toptoestellen van Apple tegenover elkaar. Hoe verhouden het design, de camera’s, het scherm en andere specificaties zich tegenover elkaar?

→ Lees verder in de iPhone 8 vs iPhone X-vergelijking

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen