Nieuwsoverzicht week 45: Namaak-apps, iPhone 8 5-inch, Tim Cook en Trump

Lars Paijmans
12 november 2016, 16:22
3 min leestijd

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten in dit overzicht het belangrijkste iPhone nieuws op een rij.

Apple neemt maatregelen tegen namaak-apps die gebruikersdata stelen

app store nep-apps Pas goed op als je een app van een winkel installeert op je iPhone of iPad. De afgelopen weken zijn er opvallend veel App Store nep-apps opgedoken die zich voordoen als winkel, om zo gebruikersgegevens te stelen.Let dus goed op als je een app van een winkel installeert. Een simpele manier om dit te doen is te kijken naar de ontwikkelaar van de app. Vooralsnog zijn er geen gevallen van nep-apps bekend die zich voordoen als Nederlandse webshops.

Apple start met verkoop refurbished iPhones (maar nog niet in Nederland)

iPhone-6S-homescreen Apple verkocht al langer refurbished producten, maar de iPhone was hier altijd een opvallende uitzondering op. Daar komt vanaf nu verandering in, nu Apple tweedehands, gereviseerde iPhones gaat verkopen. In de Verenigde Staten is Apples online refurbished store bijgewerkt, zodat er nu voor het eerst ook refurbished modellen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aangeboden worden. De prijzen van deze opgeknapte tweedehands toestellen liggen zo’n honderd dollar onder de nieuwprijs van een iPhone 6S (Plus).

Waarom Ierland niet wil dat Apple de 13 miljard aan belastinggeld terugbetaalt

MacBook event verwachtingen De Ierse minister Michael Noonan heeft bevestigd dat het land in beroep gaat tegen de Europese Commissie. Apple zou 13 miljard euro te weinig betaald hebben aan belastinggelden, maar Ierland wil het niet terughebben en gaat zelfs in beroep tegen de Commissie. Jarenlang werd er onderzoek naar deze zaak gedaan en de resultaten liegen er niet om: Apple zou de dertien miljard euro alsnog aan Ierland moeten betalen, maar Ierland zit hier niet op te wachten. Dit komt omdat het land hierdoor haar reputatie dreigt te verliezen als Europese haven voor Amerikaanse bedrijven om zich daar te vestigen. Deze gunstige belastingen zijn de belangrijkste reden dat grote bedrijven als Apple naar Ierland komen, maar dat kan veranderen als Europa zich hier verder mee bemoeit.

Tim Cook reageert op Trumps overwinning in brief aan medewerkers

In een brief aan alle Apple-medewerkers in de Verenigde Staten, heeft Tim Cook een geruststellende brief gestuurd waarin hij ingaat op de uitslag van de presidentsverkiezingen. “De enige manier waarop we vooruit kunnen is als we dat samen doen.” In de brief roept Tim Cook om samenwerking en saamhorigheid, al noemt Tim Cook Trump niet bij naam. Daarnaast gaat hij verder niet in op de standpunten van Trump, die vaak lijnrecht tegenover de normen en waarden staan waar Cook en Apple om bekend staan.

Lees hier de volledige brief van Tim Cook

‘iPhone 8 krijgt groter 5-inch display, nieuwe ‘randloze’ iPad verschijnt in maart’

iPhone 8 5 inch Even leek het erop dat de iPhone 8 in drie edities zou verschijnen. Naast het klassieke 4.7-inch model zou er een extra 5-inch versie worden toegevoegd die tussen het Plus-model zou passen. Analisten verhelderen vandaag dit verhaal door te stellen dat het scherm van zowel de iPhone 8 als iPhone 8 Plus groter wordt dan voorheen. Ook zou de iPad al in maart een grondige opknapbeurt krijgen. Het gerucht is afkomstig van Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn, twee analisten van Barclays die anonieme bronnen uit het productieproces gesproken zouden hebben. In een notitie aan investeerders stellen ze dat Apple nog niet 100 procent zeker is of het design. “Volgens de bronnen werkt Apple aan een bezel-loos design voor de iPhone”, aldus de analisten. Hierdoor zou de iPhone 8 een groter scherm krijgen, zonder dat de iPhone zelf groter wordt. Dit geldt ook voor de iPad die in maart onthuld wordt.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Device: iPhone 8

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's