Nieuwsoverzicht week 45: iPad Pro release en iPhone 7

Redactie
7 november 2015, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 45: iPad Pro release en iPhone 7

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

iPad Pro vanaf 17 november in Nederland: ook prijzen bekend

ipad pro groot

Hoewel op de website van Apple nog steeds valt te lezen dat de iPad Pro ‘vanaf november’ verschijnt, heeft de Nederlandse webshop Centralpoint.nl al releasedata en prijzen van de tablet gepubliceerd. Die informatie dook op in de data van de koopvergelijker van iPhoned.nl. Volgens de aanbieder wordt de voorraad op 17 november verwacht. Enkele dagen geleden werd bekend dat de iPad Pro vanaf 11 november in de Verenigde Staten in de verkoop gaat. In Nederland zijn we dus een kleine week later aan de beurt, al is het mogelijk dat de Apple Store hem al eerder heeft. Het goedkoopste iPad Pro-model (32GB WiFi) kost 919 euro, het 128GB WiFi-model 1099 euro en voor het duurste model (128GB WiFi / cellular) betaal je 1249 euro. Bekijk ook alle iPad Pro prijzen.

‘iPhone 7 krijgt waarschijnlijk A10-processor en fysieke homeknop’

iphone 7 homeknop

De iPhone 7 komt volgens diverse geruchten in een 4,7 inch en een 5,5 inch-variant beschikbaar en verschijnt in september 2016. Beide versies zullen beschikken over een A10-chipset, maar verschillen volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo in de grootte van het werkgeheugen. De kleinere versie krijgt net, zoals de huidige iPhone 6S en 6S Plus, 2GB aan RAM en de grotere iPhone 7 ‘Plus’-versie wordt uitgerust met 3GB aan werkgeheugen. Ook lijkt het erop dat de iPhone 7 gewoon wordt voorzien van een fysieke homeknop, waar voorheen nog werd gedacht dat Apple hier afstand van zou willen nemen. Productieproblemen lijken de oorzaak hiervan te zijn.

‘Apple komt volgend jaar alsnog met 4 inch-iPhone’

spacegrijze iphone 6s

De doorgaans goed ingevoerde KGI-analist Ming-Chi Kuo laat weten volgend jaar alsnog een kleine 4 inch-iPhone te verwachten. Er is echter niet volledig bekendgemaakt wat we precies mogen verwachten van de telefoon. Wel zegt Kuo dat het een verbeterde versie van de iPhone 5S betreft, die onder meer is uitgerust met een A9-processor, die wel kennen van de iPhone 6S. De kleinere iPhone beschikt waarschijnlijk niet over 3D Touch, omdat Apple het toestel als budgetmodel in de markt wil zetten. Het design zal hoogstwaarschijnlijk wel uit een metalen behuizing bestaan, in plaats plastic zoals bij de iPhone 5C. De 5C was de laatste 4 inch-smartphone die door Apple werd uitgebracht.

Apple werkt aan ‘noodfunctie’ voor de iPhone

touch id

Apple heeft een nieuwe patent ingediend waarmee gebruikers in een noodsituatie automatisch iemand kunnen laten bellen via Touch ID. Het patent draagt de titel ‘Nood-modus inschakelen met een vingerafdruk voor een mobiel apparaat’. Met de techniek moeten gebruikers in het geniep een nood-modus (of paniekmodus) in kunnen schakelen door een bepaalde vinger te gebruiken in combinatie met de homeknop en Touch ID. Wat er daarna mogelijk is, is bijvoorbeeld de iPhone volledig afsluiten van persoonlijke informatie. In principe is het zelfs mogelijk het toestel te resetten. Dat kan van pas komen als de gebruiker bijvoorbeeld onder druk wordt gezet door iemand om het toestel te ontgrendelen.

iOS 9 nu op tweederde van alle iOS-apparaten geïnstalleerd

ios 9 gebruikersdata

66 procent van de toestellen geschikt voor iOS 9 hebben deze geïnstalleerd, zo liet Apple deze week weten. Niet zo lang geleden was de iOS 9 adoptie door geschikte Apple-toestellen nog 57 procent. De afgelopen twee weken groeide dit opeens flink naar 66 procent, mede dankzij de update naar iOS 9.1 die 150 nieuwe emoji en verbeteringen aan de Live Foto’s met zich meebracht. De data van Apple laat verder zien dat ongeveer een kwart van de gebruikers nog iOS 8 heeft geïnstalleerd en dat 9 procent iOS 7 of eerder gebruikt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu