Nieuwsoverzicht week 44: iOS 8 nu op ruim helft apparaten en belfunctie WhatsApp

Wouter Nijsen
1 november 2014, 13:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 44: iOS 8 nu op ruim helft apparaten en belfunctie WhatsApp

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een minuut of vijf weer helemaal bijgelezen over alle ontwikkelingen in de wereld van Apple! Dit was het belangrijkste iPhone nieuws van week 44.

Lees verder na de advertentie.

Gebrek aan populariteit en onderdelen heeft de iPod genekt

ipod classic

Vorige maand werd de iPod classic door Apple uit de online schappen gehaald. De muziekspeler, die veel heeft bijgedragen aan het huidige succes van het bedrijf, is uitgefaseerd wegens een gebrek aan onderdelen. Dat meldde CEO Tim Cook eerder deze week tijdens een vraaggesprek met The Wallstreet Journal. Apple is volgens Cook ook gestopt met de productie van de iPod classic omdat het niet meer mogelijk was om alle onderdelen die benodigd waren te verzamelen. Maar de voornaamste reden van het bedrijf uit Cupertino om de iPod uit de schappen te halen, is het feit dat de muziekspeler gewoonweg niet meer zo goed verkoopt en te duur is om opnieuw te introduceren.

Nederlandse banken willen aan boord bij Apple Pay

Apple Pay in nederland

Onder Nederlandse banken is genoeg interesse voor de invoering van Apples betaalplatform Apple Pay, aldus RTL Z. ABN Amro, ING en de Rabobank zouden graag met het bedrijf in gesprek gaan over de mogelijkheden. RTL Z heeft een rondvraag gedaan bij Nederlandse banken, die melden wel oren te hebben naar Apple Pay. Gesprekken zijn er echter nog niet geweest, al hopen de banken dat die er wel komen. Dat er nog geen contact met Apple is geweest, geeft overigens meteen aan dat we het platform voorlopig nog niet in Nederland hoeven te verwachten. Wanneer Apple Pay precies in Nederland beschikbaar komt, is helaas nog niet bekend.

iOS 8 gebruik groeit naar 52 procent van de Apple-toestellen

ios 8 adoptie

Het heeft bijna zes weken geduurd, maar na de lancering van iOS 8 draait het nieuwe besturingssysteem eindelijk op 52 procent van de mobiele Apple apparaten. In de eerste week van oktober bleek dat de adoptie van iOS 8 flink was gestagneerd. Bij de release van het nieuwe mobiele besturingssysteem op 21 september stapte 46 procent van de gebruikers over van iOS 7 naar iOS 8. Dat percentage stond op 7 oktober nog slechts op 48 procent, een minimale stijging van één procent dus. Toch gaat het nog niet erg rap met iOS 8. Zijn voorganger iOS 7, dat vorig jaar het levenslicht zag, bereikte hetzelfde percentage al na een week.

Check ook onze iOS 8 gids met handige tips en trucs en de iOS 8 review!

‘Belfunctie WhatsApp laat nog tot volgend jaar op zich wachten’

belfunctie whatsapp

Onlangs werd duidelijk dat de nieuwe betaversie van WhatsApp de langverwachte belfunctie zou bevatten, maar een eventuele releasedatum bleef uit. Daar is nu verandering in gekomen: volgens WhatsApp’s CEO Jan Koum verschijnt de mogelijkheid om met de berichten-app pas begin volgend jaar. Koum geeft aan dat de belfunctie vooral wordt tegengehouden door technische problemen. Zo heeft WhatsApp niet bij elke smartphone toegang tot alle microfonen, waardoor in sommige gevallen ruisonderdrukking een lastig geval is. Ook zorgt het bedrijf dat er een werkend signaal kan worden behouden in landen waar men nog veel van het 2G-Edge netwerk gebruikmaakt. Deze is aanzienlijk trager dan de 3G- en 4G-netwerken die we onder andere in ons land gebruiken.

Reddit-gebruiker: ‘iPhone 6 Plus versterkt na bendgate’

iPhone 6 Plus versterkt

We zijn nog niet van bendgate af. Een gebruiker op Reddit claimt dat de iPhone 6 Plus mogelijk is aangepast na aanleiding van het buig-probleem. Er zouden noemenswaardige verschillen zitten tussen de huidige modellen en die van een paar weken geleden. De man vergeleek zijn gloednieuwe 6 Plus met het toestel van zijn vrouw en merkte allereerst dat de afwerking van de behuizing anders zou zijn. Ook vond de Reddit-gebruik een klein rood onderdeel, wanneer hij met een microscoop door de openingen bij de volumeknoppen keek. Deze werden door velen gezien als de zwakke plek van de iPhone 6 Plus en de voornaamste reden waarom het toestel kon buigen. Het is nog onduidelijk of iPhone daadwerkelijk van een verbeterde behuizing is gezien.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Thema's: Apple, Apple Pay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen