De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Deze nieuwe Macs zijn er en Apple CarPlay 2.0 (#iPhone-nieuws 44)

Piet-Jan Lentjes
4 november 2023, 16:23
3 min leestijd
Deze nieuwe Macs zijn er en Apple CarPlay 2.0 (#iPhone-nieuws 44)

Apple heeft nieuwe Macs gepresenteerd en Apple CarPlay 2.0 komt sneller dan je denkt. Dit was het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van de week.

Lees verder na de advertentie.

Apple CarPlay 2.0 komt sneller dan je denkt

CarPlay

Apple heeft vorig jaar aangekondigd dat CarPlay een flinke upgrade krijgt. CarPlay 2.0 krijgt een compleet nieuwe interface en neemt vrijwel alle schermen van je auto over. Met de vernieuwde variant van het besturingssysteem is het eindelijk mogelijk om bepaalde functies van de auto zelf te bedienen, zoals de airco en de radio.

Maar wanneer komt Apple CarPlay 2.0?

Slimme deurbel van de Action is spotgoedkoop

slimme deurbel action

Een slimme deurbel is handig omdat je altijd en overal kunt zien wie er voor je deur staat. Nou kost een beetje slimme deurbel al snel een paar honderd euro, wat toch een behoorlijke investering is. Wil je op een goedkope manier de gemakken van een slimme deurbel ervaren, dan koop je er een bij de Action.

En zo goed is deze slimme deurbel

MacBook wordt véél goedkoper (nog even geduld)

vlindertoetsenbord

Als we de geruchten moeten geloven werkt Apple aan een goedkopere versie van de MacBook. Deze uitvoering wordt waarschijnlijk uitgebracht naast de MacBook Air en de MacBook Pro en is voornamelijk bedoeld voor studenten. Hiermee probeert Apple de tegenvallende verkoopcijfers van de MacBook tegen te gaan.

Zoveel gaat de goedkope MacBook kosten

iOS 17.1 verbetert batterijduur (niet bij deze iPhone)

iPhone 14 batterijprobleem

De meest recente update van iOS 17 brengt niet alleen nieuwe functies mee. Ook de batterijduur weer een stukje beter geworden in vergelijking met iOS 17. Een YouTubekanaal heeft de batterijduur van vijf verschillende iPhones die waren bijgewerkt naar iOS 17.1 getest. Maar de batterijduur bij sommige iPhones was toch een stuk slechter.

Deze iPhones doen minder lang met hun acculading

Facebook en Instagram krijgen abonnement

instagram update nieuwe functie

Ben je klaar met alle advertenties op Instagram en Facebook? Dan hebben we goed nieuws, want vanaf deze maand krijg je de optie om reclames te verbergen in deze apps. Helaas is dat niet gratis, want om de advertenties uit te schakelen moet je namelijk een betaald abonnement afsluiten bij Facebook of Instagram.

Zoveel ga je betalen voor Facebook en Instagram

AirDrop werkt niet: probeer deze 4 oplossingen

AirDrop

Wanneer je een iPhone hebt en een iPad of een Mac, dan ken je ongetwijfeld de functie AirDrop. Met AirDrop wissel je snel en simpel bestanden uit, zonder dat je daar een kabel of een usb-stick voor nodig hebt. Het is dan behoorlijk frustrerend als AirDrop niet werkt zoals het hoort. Geen zorgen! Wij lossen het probleem voor je op.

Zo werkt AirDrop weer zoals naar behoren

Amazon Prime wordt duurder – zoveel ga je betalen

amazon prime duurder

Netflix heeft onlangs de prijs voor een standaard abonnement met bijna twee euro verhoogd. Amazon Prime volgt nu ook met een prijsstijging. Amazon noemt geen reden voor de prijsverhoging en geeft alleen aan dat ze in de dienst blijven investeren. Het is ook nog niet duidelijk of Amazon Prime ook in België duurder gaat worden, aangezien de prijzen op de website daar nog niet zijn aangepast en in Nederland wel.

Dit ga je voortaan betalen voor Amazon Prime

YouTube gaat het gebruik van adblockers verbieden

youtube adblockers verboden

Het gebruik van een adblocker is een makkelijke manier om advertenties te omzeilen op YouTube. Handig, zeker nu het videoplatform steeds meer reclames toevoegt aan de gratis versie. Helaas zijn adblockers binnenkort niet meer toegestaan op YouTube en moet je overstappen op YouTube Premium voor reclameloos video’s kijken.

Maar zo betaal je minder voor YouTube Premium

Mac-event: dit waren alle aankondigingen

MacBook Air 2023 M3

We wisten het stiekem al, maar Apple heeft een nieuwe versie van de iMac aangekondigd. Maar er werden meer aankondigingen gedaan. Apple heeft ook een nieuwe MacBook Pro laten zien. Beide Macs hebben nu de nieuwe M3-chip. Dit maakt ze volgens Apple weer een heel stuk sneller dan de vorige Macs.

Zoveel kosten de nieuwe MacBook Pro en iMac

Meer iPhone-nieuws

Bron afbeelding: action
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro 2023
Apple MacBook Pro 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu