Nieuwsoverzicht week 44: AirPods Pro onthuld, Apple TV Plus beschikbaar en meer

Dilara Isik
2 november 2019, 16:00
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 44: AirPods Pro onthuld, Apple TV Plus beschikbaar en meer

Ook deze week gebeurde er veel op het gebied van Apple. Niet alles kunnen volgen? Geen probleem. Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de afgelopen dagen op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

AirPods Pro officieel onthuld

airpods pro officieel

Deze week werden de AirPods Pro eindelijk officieel aangekondigd. De oordopjes met actieve ruisonderdrukking zijn sinds 30 oktober te koop voor 279 euro. De afgelopen maanden werd er al veel gelekt over de AirPods Pro. Nu Apple de nieuwe draadloze oordopjes presenteert, zien we dus veel bekende dingen voorbij komen. Zo is het design veranderd van zowel de AirPods zelf als het oplaaddoosje. Ook hebben de nieuwe oordopjes actieve ruisonderdrukking, stemmen ze toonhoogten af op je gehoor met Adaptive EQ en hebben ze een zogenaamde transparantiemodus zodat je je omgeving kunt horen zonder de AirPods uit je oren te halen.

→ Lees meer over de officiële onthulling van de AirPods Pro

iOS 13.2 nu beschikbaar

Maandag bracht Apple de nieuwe versie van iOS 13 uit. Zodra je iOS 13.2 gaat downloaden voeg je onder meer nieuwe emoji toe aan je iPhone en meer. Ook iPadOS 13.2 en tvOS 13.2 zijn vanaf nu te downloaden. Na een serie aan kleinere tussentijdse updates is het vandaag tijd voor een grotere nieuwe versie van iOS. iOS 13.2 lost wederom een aantal bugs op, maar introduceert ook een fijne lijst aan nieuwe functies. De populairste is ongetwijfeld de toevoeging van tientallen nieuwe emoji, die automatisch in het emoji-toetsenbord verwerkt zitten zodra je de nieuwste versie geïnstalleerd hebt.

→ Lees meer over iOS 13.2

Deep Fusion maakt je iPhone 11 (Pro) nu nog beter

De camera van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max is voortaan nog beter; Apple heeft de Deep Fusion-functie eindelijk uitgebracht met iOS 13.2. De Deep Fusion-techniek werd tijdens het iPhone 11-event al onthuld, maar was niet op tijd klaar om met iOS 13 of iOS 13.1 uitgerold te worden. Nu is de feature beschikbaar in iOS 13.2, dat je op alle recente iPhones kunt downloaden. Deep Fusion is speciaal bedoeld voor foto’s die je maakt bij weinig licht, maar waarbij het nog niet donker genoeg is om de Nachtmodus te activeren. Dit gaat bijvoorbeeld goed van pas komen als je ‘s avonds binnen een foto wil maken.

→ Lees meer over Deep Fusion

Apple TV Plus van start in Nederland

Apple TV Plus

Netflix en Disney hebben er een nieuwe concurrent bij. Vanaf 1 november opende Apple TV Plus zijn deuren. Vanaf nu is Apple TV Plus ook te bekijken in Nederland. Dat kan op verschillende manieren, maar draait allemaal om de Apple TV-app. Deze is beschikbaar voor iOS, macOS en tvOS, zodat je op zowel je iPhone, iPod touch, iPad, Mac en Apple TV naar het aanbod van de dienst kunt kijken. Zodra je de Apple TV-app opent en op Apple TV Plus tikt volg je de stappen op het scherm om jezelf aan te melden. Een abonnement op Apple TV plus kost vijf euro per maand, maar iedereen kan de eerste week gratis kennismaken met de nieuwe dienst.

→ Lees meer over Apple TV Plus

Apple brengt macOS Catalina 10.15.1 en watchOS 6.1 uit

Apple heeft de nieuwe softwareversies macOS Catalina 10.15.1 voor de Mac en watchOS 6.1 voor de Apple Watch uitgebracht. MacOS Catalina kwam afgelopen maand uit en is nu toe aan zijn eerste grote update. Na het bijwerken van je Mac kun je onder meer aan de slag met tientallen nieuwe emoji en de kersverse AirPods Pro gebruiken. Bovendien krijgt HomeKit er diverse functies bij, waaronder de mogelijkheid om met encryptie beveiligde video’s te bekijken en op te slaan. Daarnaast kun je vanaf nu gemakkelijk Siri-opnames verwijderen. Verder zijn enkele bugs opgelost, zoals het probleem waarbij bestandsnamen in de Foto’s-app niet te zien waren.Verschijnt de update nou niet, dan kun je ook de zoekfunctie van de Mac App Store gebruiken en naar ‘Catalina’ zoeken.

→ Lees meer over de nieuwe updates voor MacOS Catalina en watchOS

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen