De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Nieuwsoverzicht week 44: iPad Pro 2018 event en iOS 12.1 beschikbaar

Florence Peeters
3 november 2018, 16:03
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 44: iPad Pro 2018 event en iOS 12.1 beschikbaar

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

iPad Pro 2018 event round-up: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

iPad Pro 2018

Tijdens de laatste keynote van 2018 heeft Apple op hoog tempo nieuwe producten aangekondigd. Zoals verwacht is de iPad Pro 2018 met een volledig nieuw design gepresenteerd. Ook de verbeterde, bijbehorende Apple Pencil 2 heeft het levenslicht gezien. Verder is de MacBook Air (2018) onthuld. De laptop is flink verbeterd en krachtiger dan zijn voorganger, maar behoudt de relatief lage adviesprijs. Ook is de Mac mini terug van weggeweest. Apple heeft de krachtigste versie ooit van de kleine computer aangekondigd.

→ Lees verder over alle aankondigingen op het iPad Pro 2018 event

iOS 12.1 nu te downloaden: FaceTime-groepsgesprekken en meer

iOS 12 kleine functies

Direct na het oktober-event heeft Apple ook iOS 12.1 onthuld. De nieuwe software-versie is nu beschikbaar voor alle ondersteunde iPads en iPhones. De update voegt FaceTime groepsgesprekken toe en voortaan kun je op de nieuwe iPhones het scherptediepte-effect van de Portretcamera nu al instellen voordat en terwijl je een foto maakt. Ook is een bug in de selfiecamera van de nieuwe iPhones gefixt en zijn er 70 nieuwe emoji bij gekomen.

→ Lees verder over iOS 12.1

Zo houdt de MacBook Air (2018) luistervinken buiten de deur

macbook air 2018

Dankzij de T2-chip is de nieuwe MacBook Air (2018) veiliger dan ooit. Het is voor hackers vrijwel onmogelijk om op de achtergrond gesprekken af te luisteren. Wanneer je de Air hebt dichtgeklapt, hebben apps geen toegang tot de microfoon. Dit werkt ook op de nieuwe MacBook Pro. De laatste jaren duiken er namelijk steeds meer programma’s op die gebruikers stiekem afluisteren. Het is een hardware-matige oplossing, de microfoon kan letterlijk geen geluid doorgeven aan programma’s van hackers. Blijf wel opletten, want opengeklapt doet de microfoon het wel gewoon.

→ Lees verder over de MacBook Air (2018) veiligheid

‘Apple brengt in 2019 drie iPhones uit met verbeterde Face ID en meer’

iPhone XR review

De iPhones van 2018 liggen nog maar net in de winkels en de geruchten over de toestellen van 2019 beginnen al. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht opnieuw drie nieuwe iPhones volgend jaar. Hiervan zou er eentje, net zoals de iPhone XR, een lcd-scherm krijgen. Daarnaast komt er een verbeterde versie van Face ID die nog nauwkeuriger is. Tot slot stelt Kuo dat de nieuwe iPads een hele nieuwe cameratechniek krijgen, die augmented reality nog beter ondersteunt. Deze techniek zou volgens Kuo vervolgens in 2020 op de iPhones verschijnen.

→ Lees verder over de 2019 iPhones

iOS 12.1 zorgt ervoor dat je iPhone 8, 8 Plus of iPhone X minder snel uitvalt

iPhone X tips

Naast de groepsgesprekkenfunctie voor FaceTime, voegt iOS 12.1 ook de omstreden energiebeheer-functie toe aan de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X. Deze functie zorgt ervoor dat je iPhone iets trager wordt als de accu iets ouder is en onder een bepaald niveau zakt. Zo wordt voorkomen dat je smartphone spontaan uitvalt omdat hij de piekprestaties niet aankan. Volgens Apple merk je hier in praktijk weinig van, omdat de iPhone 8 (Plus) en iPhone X over zeer vlotte hardware beschikken. De functie staat standaard aan indien je accu niet meer zo gezond is als eerst.

→ Lees verder over het iOS 12.1 energiebeheer

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu