Nieuwsoverzicht week 44: alles over de iPhone X in Nederland

Wouter Nijsen
4 november 2017, 16:10
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 44: alles over de iPhone X in Nederland

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Apple lanceert iPhone X in Nederland: dit moet je weten

iPhone X

We hebben er langer op moeten wachten dan anders, maar eindelijk is het zover: de iPhone X is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar! Reken er echter niet op dat je langs een Store kunt lopen om een exemplaar op te halen. Donderdagochtend zaten de eerste wachtenden al voor de deur, waardoor je nu alleen met een reservering nog met een iPhone X de deur uitloopt. De smartphone is bij de populairste providers in combinatie met een abonnement verkrijgbaar. Los betaal je 1159 euro voor het 64GB-model, de 256GB-versie kost 1329 euro.

Apple iPhone X

Apple iPhone X prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 404,89

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 319,-

Refurbished

iOS 11.1 met stapel nieuwe emoji nu te downloaden voor iPhone en iPad

ios 11.1

Apple stelt iOS 11.1 beschikbaar voor je iPhone en iPad. Naast verschillende bugfixes en andere verbeteringen, voegt deze update voor iOS 11 meer dan zeventig nieuwe emoji toe. Met de update kun je onder andere communiceren met nieuwe emoties, fantasiefiguren, genderneutrale emoji en een broccoli. Met updates zoals deze zorgt Apple er ook voor dat toestellen weer helemaal up-to-date zijn qua beveiliging. Zit je dus niet te wachten op nog meer emoji, dan raden we toch aan om iOS 11.1 zo snel mogelijk te downloaden.

→ Lees verder over het nieuwe iOS 11.1

Waarom privacy-experts bezorgd zijn over Face ID

Face ID privacy zorgen

Vorige maand waren privacykenners nog te spreken over de manier waarop de iPhone X omgaat met jouw gezichtsscan. Zoals Tim Cook deze week ook aangaf in een interview, worden al deze gevoelige gegevens op een lokale chip bewaard die met encryptie is beveiligd. Hierdoor worden de kenmerken van je gezicht niet ergens op een server bewaard. Toch trekken privacy-experts in een artikel van Reuters aan de bel over Face ID-privacy. App-ontwikkelaars krijgen namelijk wel erg gemakkelijk toegang tot de data die op deze chip staat. Zolang ze de gebruiker om toestemming vragen en beloven de gegevens niet aan derden door te verkopen, kunnen ze de bepaalde info scan van je gezicht gebruiken.

→ Lees verder over de privacy van Face ID

Deze 8 iPhone X-geruchten zaten er helemaal naast

iPhone X gerucht

In de aanloop naar de iPhone X hebben we maandenlang alle geruchten op de voet gevolgd. Gelekte foto’s uit de fabriek, analisten die anonieme bronnen spraken en nog veel meer kwam voorbij, terwijl de officiële aankondiging langzaam maar zeker dichterbij kwam. Hierdoor ‘wisten’ we in mei 2016 eigenlijk al heel veel over de iPhone X: het toestel zou tegelijk met twee goedkopere iPhones op de markt komen, een nieuw design krijgen met een display dat de voorkant vult, draadloos opladen ondersteunen en Touch ID vervangen met gezichtsherkenning. Toch zijn genoeg berichten verschenen die het niet bij het rechte eind hadden.

→ Lees verder over de iPhone X-geruchten die niet klopten

Levertijd iPhone X: check hier de actuele voorraad

iPhone X

Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus bij de release vrij goed beschikbaar waren, is dat bij de iPhone X een heel ander verhaal. Zoals de geruchten al voorspelden, is de voorraad zeer beperkt, waardoor de Apple Store-levertijden al snel opliepen naar meer dan vijf weken. Ondertussen zitten nog veel mensen op het toestel te wachten. Ondanks de hoge adviesprijs vlogen de beschikbare toestellen dus over de digitale toonbank. Gelukkig zijn er naast de Apple Store ook nog wat andere partijen die de iPhone X aanbieden. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, zetten we de iPhone X voorraad bij deze grote webshops en providers op een rijtje.

→ Lees verder in het iPhone X levertijd-overzicht

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen