iPhone nieuws #44 2016: iPhone 8 draadloos opladen, nieuwe Macs en iOS 10.2

Lars Paijmans
5 november 2016, 16:01
3 min leestijd
iPhone nieuws #44 2016: iPhone 8 draadloos opladen, nieuwe Macs en iOS 10.2

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten het belangrijkste op een rij in dit iPhone nieuwsoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

‘Foxconn test draadloos opladen voor de iPhone 8’

Draadloos opladen iPhone 8

Foxconn, één van de belangrijkste iPhone-fabrikanten, zou druk bezig zijn met het testen om de iPhone 8 draadloos opladen te laten ondersteunen. Deze functie staat al jaren hoog op het verlanglijstje van iPhone-gebruikers. De bron benadrukt dat het vooralsnog puur om tests gaat. Pas als het succesratio hoog genoeg is, zou Foxconn de iPhone 8 draadloos opladen laten ondersteunen.

De 7 beste nieuwe functies van iOS 10.2: nieuwe emoji, wallpapers en meer

iOS 10.2

Apple heeft de eerste bèta van iOS 10.2 uitgebracht, een update die weer een flink aantal nieuwe functies toevoegt. Zo komen er een aantal nieuwe emoji bij, zijn er nieuwe achtergronden om uit te kiezen en zijn er meer dingen aangepast. Denk hierbij aan een nieuw iMessage-effect, een videowidget en extra instellingen voor de Camera-app.

Lees ook: De 7 beste nieuwe functies van iOS 10.2

‘Nieuwe MacBooks in 2017 zijn goedkoper en krijgen meer RAM’

Jony Ive Touch Bar

Er zijn pas nieuwe MacBooks gepresenteerd, maar volgend jaar voor volgend jaar staat er alweer een update gepland, zegt een bekende analist. Ming-Chi Kuo, die vaker correcte voorspellingen doet over Apple, zegt hoopvol te zijn over de groei van de MacBook in 2017. De analist van KGI Securities verwacht volgend jaar een prijsverlaging in zowel nieuwe als bestaande MacBooks. Ook zouden er MacBooks op de markt komen met 32GB aan werkgeheugen. Op dit moment biedt Apple maximaal 16GB RAM aan in zijn nieuwe MacBook Pro’s.

‘AirPods worden niet meer in 2016 verscheept’

airpods

Halen de AirPods 2016 niet meer? Het lijkt er op dat de draadloze oordopjes van Apple pas vanaf januari 2017 beschikbaar zullen zijn. Waarschijnlijk moeten we nog langer wachten op de AirPods. Het is namelijk mogelijk dat de draadloze oordopjes van Apple niet meer in 2016 zullen verschijnen, maar op z’n vroegst vanaf januari 2017 in de winkels komen te liggen. Dit zou onder andere betekenen dat Apple hiermee het feestdagenseizoen mist waarin mensen veel cadeautjes kopen. Hoewel het hier om een gerucht gaat, is het feit dat we nog steeds niets van Apple hebben gehoord rond een nieuwe releasedatum van de AirPods niet hoopgevend.

Waarom de MacBook Pro geen sd- maar wel een koptelefooningang heeft

MacBook Pro SD Kaart

De nieuwe MacBook Pro is lang niet alleen met gejuich ontvangen. Het ontbreken van een sd-slot, de hoge prijs en het ontbreken van andere aansluitingen naast vier usb c-poorten. Marketing-topman Phil Schiller reageert op de ophef in een nieuw interview. In een gesprek met The Independent benadrukt Schiller de overwegend positieve reacties die Apple ontving. “Van veel dingen waren mensen onder de indruk, maar sommige zaken zorgden ook voor ophef”, aldus Schiller. Hiermee doelt hij uiteraard op het gebrek aan poorten, waardoor je bent aangewezen op verschillende adapters. Over het verdwijnen van de sd-kaartgleuf is Schiller duidelijk. “De gleuf is hinderlijk en laat een sd-kaart uit de MacBook steken.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen