Nieuwsoverzicht week 44: Apple TV release en roamingkosten verdwijnen

Redactie
31 oktober 2015, 15:45
3 min leestijd

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Apple TV nu ook in Nederland te koop

apple tv apps

De nieuwe Apple TV is eindelijk verkrijgbaar in ons land. Apple biedt twee versies van de Apple TV 4 aan, die afgezien van de opslagcapaciteit identiek zijn. Voor het model met 32GB opslag betaal je 179 euro, terwijl de 64GB-variant voor 229 euro wordt aangeboden. De settopbox wordt gratis geleverd, al kun je tegen betaling kiezen voor een AppleCare Protection Plan (29 euro), een Apple hdmi-naar-hdmi-kabel van 1,8 meter (25 euro) en een iTunes-cadeaubon (eveneens 25 euro). Goed om te weten is dat je voor de afstandsbediening van de nieuwe Apple TV los maar liefst 89 euro betaalt. Als gezegd wordt de remote standaard meegeleverd, maar dat geldt niet voor het polsbandje, dat 15 euro kost.

Apple TV 4 kopen: moet je voor 32GB of 64GB gaan?

Roamingkosten vanaf medio 2017 eindelijk verleden tijd

Het Europees Parlement heeft regelgeving aangenomen die een einde maakt aan de roamingkosten. Vanaf 15 juni 2017 moet elke inwoner van Europa, ongeacht waar hij of zij zich bevindt in het continent, kunnen internetten, bellen en sms’en zoals thuis. Het gebruik gaat af van de bundel en er hoeven geen dure buitenbundelkosten meer betaald te worden voor smartphonegebruik in het buitenland. Nu vallen de kosten van het gebruik van je smartphone in het buitenland nog buiten de bundel. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor providers die veel roamende buitenlanders op hun netwerk hebben en niet uit de kosten komen. Zij mogen toestemming vragen voor het rekenen van een kleine heffing om de kosten te dekken.

iOS 9.0.2 downgrade niet meer mogelijk, upgrade naar iOS 9.2 bèta wel

ios 9 publieke bèta

Je iPhone, iPad of iPod downgraden naar iOS 9.0.2 is een week na de release van iOS 9.1 niet meer mogelijk. Mocht je toch niet overweg kunnen met iOS 9.1, dan kun je eventueel upgraden naar de publieke bètaversie van iOS 9.2 die vanaf deze week te downloaden is. Een week geleden werd de bètaversie van iOS 9.2 al voor ontwikkelaars vrijgegeven. Nu is het ook mogelijk voor deelnemers van het publieke bètaprogramma van Apple om te upgraden naar iOS 9.2. Deelnemers krijgen de update over-the-air als ze eerder al een bètaversie van iOS op hun toestel hebben geïnstalleerd. Ook als je upgradet naar deze publieke testversie is het niet meer mogelijk te downgraden naar een eerdere variant van iOS.

Sterke kwartaalcijfers voor Apple dankzij groeiende iPhone-verkoop

apple logo

Apple heeft zijn kwartaalcijfers voor de maanden juli, augustus en september naar buiten gebracht. Het bedrijf behaalde een omzet van 51,5 miljard dollar, ondanks een daling in de verkoop van de iPads. De populariteit van de iPhone is de voornaamste oorzaak van de omzet- en winststijging. iPads deden het de afgelopen periode minder goed en ook de groei van de verkoop van Macs was niet heel sterk. In het afgelopen kwartaal gingen 48 miljoen iPhones over de toonbank. Dit is een stijging van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De eerste twee verkoopdagen van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus vielen nog in het kwartaal dat eindigde op 26 september. Het bedrijf behaalde dat weekend naar eigen zeggen een recordverkoop van 13 miljoen exemplaren.

T-Mobile 4G-netwerk vanaf vandaag landelijk dekkend

t-mobile 4g

Het heeft eventjes geduurd, maar vanaf nu is het 4G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. Hiermee kunnen vrijwel alle klanten gebruikmaken van de snellere verbinding. T-Mobile maakt bekend dat op dit moment 95 procent van de Nederlandse bevolking in het 4G-dekkingsgebied woont. Voor het einde van dit jaar moet dit 99 procent dekkend zijn. De provider heeft lang moeten sleutelen aan het 4G-netwerk om het landelijk dekkend te krijgen. In 2013 liet T-Mobile namelijk al weten dat het netwerk in 2014 in heel Nederland beschikbaar zou zijn. Die belofte heeft de provider niet na weten te komen. T-Mobile is na KPN en Vodafone de derde provider die een landelijk dekkend 4G-netwerk biedt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's