Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuwsoverzicht week 43: iPhone XR getest, Swoop failliet

Lars Paijmans
27 oktober 2018, 16:33
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 43: iPhone XR getest, Swoop failliet

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Nederlandse verkoop iPhone XR officieel gestart

iPhone XR preview

De laatste nieuwe iPhone van 2018 ligt vanaf nu in de winkels: de iPhone XR in Nederland is verkrijgbaar en in dit overzicht lees je er alles over en vind je de beste deals van het moment. Na de pre-order van vorige week ligt Apples kleurrijkste iPhone ooit nu in de schappen. De pre-orders kunnen in de Apple Store worden afgehaald of worden gedurende de dag bezorgd. Net als voorgaande jaren zit Nederland wederom bij de eerste groep landen waar Apple de iPhone XR lanceert.

→ Lees verder over de iPhone XR verkoop in Nederland

‘Apple registreert nieuwe Macs in aanloop naar oktober-event’

Apple houdt aankondigingen van nieuwe apparaten natuurlijk zo lang mogelijk geheim, maar doordat producten vooraf worden geregistreerd, weten we vaak wat we kunnen verwachten. Een aantal nieuwe registraties wijzen op verschillende Macs, die waarschijnlijk op het oktober-event van Apple worden onthuld. De registraties zijn ontdekt door de websites Consomac en MySmartPrice. Er zouden drie nieuwe Macs zijn geregistreerd, waarbij het vermoedelijk gaat om upgrades voor de Mac Mini en iMac. Het is onduidelijk welke vernieuwingen Apple precies gaat doorvoeren, maar het lijkt aannemelijk dat het gaat om kleine updates.

→ Lees verder over de nieuwe Macs

Refurbished-verkoper Swoop is failliet: zo zit het met jouw garantie

Swoop faillissement

In navolging van Leapp verkeert ook Swoop in zwaar weer. De verkoper van refurbished Apple-apparaten heeft namelijk faillissement aangevraagd. Heb jij onlangs een iPhone bij de keten gekocht? Zo zit het met je garantie. Het is geen goed jaar voor refurbished-aanbieders. Nadat eerder al Leapp zich failliet liet verklaren trekt nu ook Swoop genoodzaakt de stekker eruit. Dat bevestigt het bedrijf zelf. De verkoper van opgeknapte Apple-apparaten en Android-toestellen groeide de afgelopen jaren hard, maar had hiervoor continu financiering nodig.

→ Lees verder over het Swoop faillissement

Tim Cook: ‘We moeten dataprivacy nu verbeteren, anders is het te laat’

Tim Cook dataprivacy

Apple-ceo Tim Cook haalt hard uit naar bedrijven en instanties die niet zorgvuldig omgaan met de dataprivacy van gebruikers. “Er moeten regels komen.” Als je Tim Cook al een tijdje volgt, heb je vast al gemerkt dat privacy bij hem hoog in het vaandel staat. Mede daardoor is het één van de belangrijkste en meest onderscheidende waarden van Apple en zijn producten.

→ Lees verder over Tim Cooks interview

iPhone XR preview: Goedkoper en bijna net zo goed als de XS

iPhone XR in Nederland

De tijden van de iPhone 5C herleven we met de komst van de iPhone XR. Apples kleurrijkste iPhone tot nu toe is betaalbaarder dan de net zo nieuwe iPhone XS, maar hoe ga je dit merken? In deze iPhone XR preview lees je onze eerste ervaringen met het toestel. Net als vorig jaar brengt Apple weer drie nieuwe iPhones uit: de iPhone XS en iPhone XS Max liggen sinds september al in de winkels, maar het interessantste toestel vind je vandaag pas in de schappen.

→ Lees verder over onze iPhone XR review

Bron afbeelding: Swoop (Facebook)
Categorieën: Apple, Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's