Nieuwsoverzicht week 43 2016: Nieuwe MacBooks, iPhone 8 modellen en meer

Lars Paijmans
29 oktober 2016, 13:25
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 43 2016: Nieuwe MacBooks, iPhone 8 modellen en meer

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten het belangrijkste op een rij in dit iPhone nieuwsoverzicht.

Lees verder na de advertentie.

Apple onthult de nieuwe MacBook Pro

MacBook Pro 2016 prijs

Apple onthulde eindelijk de nieuwe MacBook Pro tijdens een speciale keynote op donderdagavond. De grote vernieuwing die Apple met dit nieuwe model doorvoert, is de Touch Bar, een touchscreen dat de fysieke functietoetsen vervangt. Omdat deze recht boven je toetsenbord zit, kun je er gemakkelijk bij tijdens het typen. Dat moet ook wel, want op deze toolbar komen afhankelijk van de programma’s die je gebruikt verschillende knoppen te staan. Ideaal voor het bewerken van video’s of om verschillende shortcuts op te zetten, maar ook om een minispeler te tonen als je naar muziek luistert.

Apple stelt de release van de AirPods uit

airpods

Apple beloofde in september dat de AirPods in oktober uit zouden komen. Deze deadline wordt echter niet gehaald, want Apple heeft de AirPods uitgesteld. In een verklaring aan TechCrunch laat Apple weten dat ze meer tijd nodig hebben om de AirPods te produceren. Hierdoor wordt de beloofde verschijningsdatum van eind oktober niet gehaald. Bovendien heeft Apple nog geen nieuwe datum bekend gemaakt waarop we de draadloze oortjes kunnen verwachten. Een specifieke reden voor de vertraging is niet bekend.

iOS 10.1 uitgebracht

iOS 10.1

Apple heeft iOS 10.1 uitgebracht voor iedereen. Na een aantal bèta’s is de functie nu voor iedereen beschikbaar via een update in het Instellingenmenu. De update voegt onder meer de portretmodus toe aan de iPhone 7 Plus. Hoewel iOS 10.1 vooral een interessante update is voor iPhone 7 Plus-eigenaren, verschijnt de update ook voor andere iPhones, iPads en de iPod touch. Zolang je iDevice iOS 10 ondersteunde, kun je ook iOS 10.1 downloaden. De update is 205,7MB groot op de iPhone 7 Plus en 174,2MB groot op alle andere apparaten, en introduceert onder meer routes voor openbaar vervoer in Japan, verbeterde stabilisatie en probleemoplossingen.

Apple maakt Q4 2016 kwartaalcijfers bekend

Apple Ierland

Apple heeft de kwartaalcijfers voor het vierde fiscale kwartaal van 2016 bekendgemaakt. Na afloop ging Tim Cook in gesprek met investeerders, waar er onder meer over het autoproject en nieuwe Macs gesproken werd. In het derde kwartaal (of vierde fiscale kwartaal) draaide Apple een omzet van 46,9 miljard dollar, wat omgerekend op zo’n 43 miljard euro neerkomt. Een groot verschil met de 51,5 miljard dollar die Apple in 2015 binnenhaalde. De totale omzet ging met bijna 9 procent omlaag.

iPhone 8 verschijnt ook in 5-inch exemplaar

iPhone 8 frame

Apple lijkt een 5 inch-versie van de iPhone 8 op de planning te hebben staan. De drie versies van de smartphone krijgen allemaal een glazen design. Een versie van de iPhone 8 met een 5 inch-scherm zou een opvallende extra optie zijn. Al zijn er ook geruchten dat Apple juist met een grotere 5,8 inch-versie zou komen. Het zal nog een tijdje gissen blijven. Lang dachten we namelijk ook dat de iPhone 7 met drie verschillende versies in de winkels zou komen te liggen.

Categorieën: Apple, Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen