Nieuwsoverzicht week 42: Apple-event op 30 oktober en iPhone XR

Wouter Nijsen
20 oktober 2018, 16:08
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 42: Apple-event op 30 oktober en iPhone XR

Heb je deze week het Apple-nieuws niet allemaal kunnen volgen? Geen paniek! Dit is het belangrijkste iPhone-nieuws van de week op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR nu te reserveren in Nederland: vind de beste prijzen

iPhone XR

De iPhone XR is het nieuwe instapmodel van Apple, dat het bedrijf tegelijk met de iPhone XS en iPhone XS Max onthulde. Laatstgenoemden zijn sinds september al te koop, terwijl de goedkopere iPhone XR pas nu te reserveren is. Als je vandaag een toestel reserveert, weet je zeker dat je volgende vrijdag (op 26 oktober) een exemplaar op je naam hebt staan. Wil je een iPhone XR reserveren met een abonnement? Of ga voor een losse iPhone XR van 859 euro.

→ Lees verder over de iPhone XR reserveren in Nederland

Apple onthult nieuwe iPad Pro en meer op 30 oktober

Hoewel Apples vorige keynote nog niet zo lang geleden is, kunnen we ons gaan voorbereiden op de volgende. Via een uitnodiging heeft het bedrijf de pers uitgenodigd voor een keynote. Hiervoor stuurde het bedrijf tientallen verschillende uitnodigingen uit, die er allemaal net iets anders uitzien. Wel bevatten ze allemaal dezelfde slogan: ‘There’s More In The Making.’ Opvallend genoeg is het evenement niet in het Steve Jobs Theater, maar in het Howard Gilman Opera House in New York. Waarschijnlijk krijgen we een nieuwe iPad Pro, MacBook Air, iMac en AirPods te zien.

→ Lees verder over het Apple oktober-event op 30 oktober

WhatsApp werkt aan ‘Vakantiemodus’ voor meer rust op reis

WhatsApp vakantiemodus

Even tot rust komen op vakantie gaat lastig als WhatsApp je continu lastigvalt met meldingen. Een nieuwe vakantiemodus gaat berichten bewust tegenhouden. Hoewel de modus nog niet officieel is aangekondigd, werd de functie al ontdekt in een bèta van de app door WABetaInfo. Het werkt als volgt: zodra je hem met een schakelaar aanzet, kun je specifieke berichten en groepsgesprekken verbergen. Deze verdwijnen vervolgens uit je overzicht, en nieuwe meldingen zorgen er niet voor dat het gesprek jouw aandacht trekt. Dit maakt het bijvoorbeeld makkelijk om een groepsgesprek met collega’s over werkgerelateerde zaken een weekje op stil te zetten als je op vakantie gaat.

→ Lees verder over de WhatsApp-vakantiemodus

‘Apple werkt aan drie iPhones voor 2019, formaat blijft hetzelfde als dit jaar’

iPhone 2019 formaat

Apple heeft dit jaar een nieuwe standaard gezet door drie nieuwe iPhones uit te brengen. Ook volgend jaar zal het bedrijf weer drie soortgelijke toestellen lanceren, zo schrijft Ming-Chi Kuo. Apple zou namelijk wederom twee high-end toestellen en een goedkoper model uitbrengen, waarbij de duurdere iPhones schermafmetingen van 5,8 en 6,5 inch hebben, net als de iPhone XS en iPhone XS Max. De goedkopere variant zal wederom geen oled-scherm maar een 6,1 inch-lcd-display krijgen, net zoals de nieuwe iPhone XR dit jaar.

→ Lees verder over het formaat van de 2019 iPhones

Spotify verbetert zoekfunctie en navigatie voor Premium-leden

Terwijl gratis gebruikers binnenkort advertenties kunnen overslaan, geeft Spotify Premium-abonnees ook een fijne upgrade. De manier van navigeren en zoeken wordt beter afgestemd op gebruikers met een Premium-abonnement. Maar de grootste verbetering zit in het aanpassen van de algoritmen voor artiestenradio. Hiervoor gaat Spotify dezelfde algoritmen gebruiken die ook populaire persoonlijke lijsten als Discover Weekly genereren. Wanneer je als betalende gebruiker nu artiestenradio aanzet, worden de muzieksuggesties beter afgestemd op jouw luistergedrag.

→ Lees verder over de muzieksuggesties in Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen