Nieuwsoverzicht week 42: Apple Pay naar Nederland en wifi-lek

Wouter Nijsen
21 oktober 2017, 16:11
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 42: Apple Pay naar Nederland en wifi-lek

Heb je deze week niet al het iPhone-nieuws gevolgd? Geen probleem! In ons wekelijkse overzicht zetten we het belangrijkste nieuws uit de wereld van Apple op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Siri bevestigt komst Apple Pay naar Nederland: nog dit najaar

siri apple pay

Apple bevestigt de geruchten over de komst van Apple Pay naar Nederland. Dit doet het bedrijf via zijn spraakassistent Siri. Vraag je namelijk aan Siri of er een bedrag via Apple Pay kan worden overgemaakt, dan krijg je als antwoord terug: “Dus jij hebt het ook gehoord! Vanaf dit najaar kan ik betalingen versturen en aanvragen met Apple Pay.” Siri geeft geen exacte datum voor Apple Pay in Nederland, maar aangezien het al half oktober is zal het niet lang meer duren. De dienst wordt ongetwijfeld nog voor de feestdagen beschikbaar gemaakt, zodat je jouw Sinterklaas- en kerstaankopen kunt doen met je iPhone.

→ Lees verder over Apple Pay in Nederland

Gerucht: iPhone X bij release zeer beperkt verkrijgbaar

iPhone X productie

Apple blijft moeite hebben met het produceren van genoeg exemplaren van de iPhone X, zo meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de doorgaans betrouwbare bron zijn er op de lanceerdatum van het toestel maar twee tot drie miljoen exemplaren wereldwijd beschikbaar. In eerdere jaren verkocht Apple meer dan tien miljoen toestellen op de eerste dag, wat betekent dat de voorraad niet voldoende is. Eerdere geruchten meldden al dat de stroeve productie veroorzaakt werd door de TrueDepth-camera aan de voorkant van het toestel.

→ Lees verder over de vertraging van de iPhone X

Zo bescherm je jezelf tegen het wifi-beveiligingslek

wifi-lek

Een hoop apparaten, zoals je iPhone en MacBook, zijn kwetsbaar door een lek in wifi. Dit werd deze week ontdekt door de Belgische onderzoeker Mathy Vanhoef. Specifiek zit het lek in WPA2, de standaard om in te loggen bij wifi. Via een aanval wordt de sleutel opnieuw uitgewisseld en is het voor kwaadwilligen mogelijk om in te breken. Aanvallen die via het WPA2-lek worden uitgevoerd heten KRACK: Key Reinstallation Attack. Via zo’n aanval kunnen kwaadwilligen je surfgedrag in de gaten houden. Hiervoor moeten ze wel in de buurt zijn. Het is via dit lek ook relatief makkelijk om je te foppen met een nepwebsite. Op deze manier kunnen je wachtwoorden voor verschillende diensten achterhaald worden. Ook het installeren van ransomware behoort tot de mogelijkheden.

→ Lees verder over het wifi-lek KRACK

‘iOS 11 staat op ruim de helft van alle iOS-apparaten’

ios 11.X

iOS 11 is nog niet zo lang beschikbaar, maar staat nu al op meer dan de helft van alle actieve iOS-apparaten. Volgens Mixpanel draait 55 procent van alle actieve iOS-toestellen op de nieuwste versie van het besturingssysteem. Bijna 39 procent heeft iOS 10 geïnstalleerd, dat vorig jaar werd uitgebracht, terwijl 6 procent het met een nog oudere versie moet doen. iOS 11 heeft in korte tijd iOS 10 weten in te halen; Apple bracht het besturingssysteem pas op 19 september uit voor het grote publiek.

→ Lees verder over de adoptie van iOS 11

macOS High Sierra-bug zorgt voor problemen met iMessage

macos high sierra

Door een bug in macOS High Sierra ondervinden verschillende gebruikers problemen met iMessage. Het ontvangen van iMessage-berichten en sms’jes duurt veel langer op de Mac. Bovendien zorgt de bug er bij sommige gebruikers voor dat op verbonden apparaten helemaal geen notificaties verschijnen, als de Mac wordt gebruikt. Het is niet duidelijk waar de problemen door ontstaan, maar mogelijk heeft het te maken met de synchronisatie van iMessage op verschillende apparaten.

→ Lees verder over de macOS High Sierra-bug

Categorieën: Apple, Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen