Nieuwsoverzicht week 42 2016: Mac-event officieel, Apples autoproject strandt en meer

Lars Paijmans
22 oktober 2016, 16:02
2 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 42 2016: Mac-event officieel, Apples autoproject strandt en meer

Het weekend is in volle gang, doorgaans een rustige periode als het op Apple-nieuws aankomt. Een perfect moment om terug te blikken op de afgelopen zeven dagen dus. We zetten het belangrijkste op een rij in dit iPhone nieuws overzicht.

Lees verder na de advertentie.

iPhone nieuws week 42: een overzicht

Mocht je het iPhone nieuws deze week een paar dagen gemist hebben, dan ben je hier aan het juiste adres. Iedere week zetten we hier namelijk alleen de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij.

Officieel: Apple onthult op 27 oktober de nieuwe MacBook Pro (en meer)

Mac-event officieel

Ein-de-lijk. Het mocht even duren, maar woensdagavond laat verstuurde Apple haar uitnodigingen voor het Mac-event van 27 oktober. Aanstaande donderdagavond 19:00 uur zitten we weer klaar voor het laatste Apple event van 2016. Hier krijgen we ongetwijfeld een nieuwe MacBook Pro te zien, maar mogelijk ook een nieuwe MacBook Air, iMac en extern 5K Display. Wil je meer weten over alle aankondigingen die wij tijdens die Mac-event verwachten? Neem dan een kijkje bij ons uitgebreide voorspelling-artikel hieronder.

Lees ook: 5 verwachtingen voor Apples Mac-event

‘Apple stopt met autoproject, verlegt focust naar autonoom rijsysteem’

Apple stopt autoproject

Het hing al even in de lucht, maar Apple zou deze week definitief de stekker uit het autoproject getrokken hebben. Project Titan verlegt haar focus en gaat zich richten op software. Slecht nieuws voor honderden medewerkers die ontslagen worden of ergens anders binnen Apple aan de slag gaan. Bovendien betekent dit ook dat het nog jaren kan duren voordat we iets te zien krijgen van Project Titan. Tot die tijd zullen we genoegen moeten nemen met CarPlay.

Met dit trucje houdt Apple haar patentaanvragen zo lang mogelijk geheim

apple machine learning

Apple legt voor al haar producten en diensten patenten vast, maar moet dit al lang voor de officiële onthulling doen. Daarom heeft het bedrijf een slim trucje gevonden om deze ingediende patenten minstens een half jaar verborgen te houden. Dit werd ook gebruikt voor de nieuwe AirPods en de OLED-touchscreen balk die in de nieuwe MacBook Pro verwerkt zit. Hoe dit juridische trucje precies werkt lees je hier.

‘iOS 10.1 en Apple AirPods vanaf volgende week beschikbaar’

AirPods

Apple organiseert volgende week een Mac-event, maar ook voor iPhone-gebruikers wordt het een leuke week. Volgende week zou Apple namelijk iOS 10.1 uitbrengen en de draadloze AirPods in de verkoop doen. iOS 10.1 voegt de portretmodus toe aan de iPhone 7 Plus, wat de dubbele cameralens nog beter maakt.

‘Apple onderzoekt dynamisch E-ink toetsenbord voor 2018 Macs’

Mac E-Ink toetsenbord

We kijken allemaal reikhalzend uit naar de nieuwe Macs die Apple volgende week presenteert. Ondertussen is Apple alweer druk bezig met het ontwikkelen van de Mac van 2018. Deze zou zomaar eens een dynamisch E-Ink toetsenbord krijgen, waarop de toetsen veranderen aan de hand van de programma’s die je gebruikt.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen