De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Nieuwsoverzicht week 42: iOS 9 jailbreak en de nieuwe 4K-iMac

Redactie
17 oktober 2015, 15:45
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 42: iOS 9 jailbreak en de nieuwe 4K-iMac

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

Apple presenteert nieuwe 4K-iMac en accessoires

imac 4K

De nieuwe 21,5 inch 4K-iMac werd al een tijdje verwacht, maar Apple heeft ‘m nu officieel aangekondigd. De nieuwe 21,5-inch iMac krijgt een 4K-scherm, waarmee hij een stuk scherper oogt dan voorheen. Qua hardware is de nieuwe iMac voorzien van een 3,1GHz quad-core Intel Core i5-processor en 8GB werkgeheugen, maar dat is te upgraden. Verder aan boord is een harde schijf van 1TB en een Intel Iris Pro Graphics 6200 grafische chip. Overigens is hij nog steeds duur: de startprijs in Nederland is 1729 euro. De 21,5-inch iMac zonder 4K blijft ook te koop, die kost 1279 euro. Naast nieuwe iMacs zijn er ook nieuwe accessoires uitgebracht. Het keyboard, de muis en het trackpad van Apple zijn namelijk vernieuwd.

Zoveel kosten de Apple TV en iPad Pro mogelijk in de Benelux

apple perception

De Duitse webwinkel Cyberport meldt op haar site dat de nieuwe Apple TV 179 euro gaat kosten en vanaf 5 november aanstaande wordt geleverd. Deze prijs heeft betrekking op het 16GB-model; de versie met 64GB opslag is 60 euro duurder. Aangezien Apple-producten bij onze oosterburen doorgaans goedkoper verkrijgbaar zijn, is het aannemelijk dat de settopbox in ons land 189 of 249 euro gaat kosten. De iPad Pro kunnen we eveneens volgende maand verwachten en volgende de laatste berichten krijgt de 12,9 inch-tablet een adviesprijs van 899 euro voor het wifi-model met 32GB opslag. De wifi-versie met 128GB kost 1079 euro, terwijl voor de 128GB-versie met 4G maar liefst 1229 euro betaald moet worden. In Nederland en België moeten we bij die prijzen waarschijnlijk nog enkele tientjes optellen.

Tool om iOS 9 te jailbreaken nu te downloaden

ios 9 gebruikersdata

Het team van Pangu heeft zijn iOS 9 jailbreak uitgebracht voor versies 9.0 tot en met 9.0.2. De jailbreak is ‘untethered’, wat inhoudt dat de hack ook blijft bestaan als het iOS-toestel opnieuw wordt opgestart. Nog vóór de release van iOS 9 (16 september) werd aangetoond dat iOS 9 te jailbreaken was, ondanks dat Apple zijn best heeft gedaan om dit te voorkomen. Door het uitvoeren van een iOS 9 jailbreak kun je onder meer apps buiten de App Store om installeren en bepaalde systeeminstellingen aanpassen. Dit is echter alleen aanbevolen voor gebruikers die precies weten wat ze doen. Via deze pagina is de jailbreak-tool van 73MB te downloaden, vooralsnog alleen voor Windows-gebruikers. Een versie voor Mac verschijnt waarschijnlijk binnenkort.

Apple: ‘Wifi Assist snoept niet veel data van je internetbundel’

wifi assist

Apple kreeg een hoop over zich heen toen gebruikers hun dataverbruik op de iPhone zagen stijgen. Wifi Assist, een nieuwe functie in iOS 9, kreeg de schuld, maar volgens Apple is dat onterecht. Wifi Assist zorgt er voor dat je niet moeilijk hoeft blijven te doen met een wifi-verbinding die een slecht signaal heeft, maar dat kan er wel toe leiden dat je ineens op 3G of 4G zit. Apple heeft nu een hulppagina online gezet waar het meer uitleg biedt over hoe Wifi Assist werkt. Daarmee hoopt het bedrijf duidelijk te zijn over de functie en wil het klachten voorkomen. In de uitleg van Apple staat overigens wel de waarschuwing dat je ‘mogelijk meer mobiele data’ verbruikt. “Voor de meeste gebruikers wordt dan slechts een klein percentage verbruikt.”

Facebook werkt aan oplossing voor hoog accuverbruik iOS-app

facebook batterijverbruik ios 2

Vlak na de update naar iOS 9 viel het iPhone- en iPad-gebruikers op dat hun accu wel heel snel leeggetrokken werd. Al snel werd duidelijk dat het de Facebook-app is die zorgt voor het hoge batterijverbruik, zelfs als de app alleen op de achtergrond draait. Facebook werkt aan een oplossing, zo heeft het bedrijf laten weten aan Techcrunch. Facebook-gebruikers ontdekten eerder dat zelfs wanneer zij app-synchronisatie uitschakelen Facebook processen op de achtergrond blijft draaien. Facebook erkent het probleem, dat in de afbeelding hiernaast duidelijk is te zien. Waar het probleem vandaan komt, is nog niet bekend. Facebook doet hier ook geen uitspraken over, ondanks verscheidene theorieën die over het internet zwerven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen